Autor Wątek: Kampania Afghan war: Szatan Arba  (Przeczytany 9199 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Kampania Afghan war: Szatan Arba
« Odpowiedź #15 dnia: Grudnia 21, 2023, 23:51:50 »
Tyle pracy i za free. Weź się dogadaj z EDkami :)

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka

--------------------------------
Win10 64bit
PC: i7 13700k, 64GB RAM 3200MHz DDR4, RTX 4090, VR Quest 3, M2 Drives, EVGA 1000W GQ

VPC MongoosT-50CM2 Grip, VPC MongoosT-50CM3 Throttle, crosswinds rudder pedals, VPC panel CP3, WinWIng PTO2

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #16 dnia: Grudnia 29, 2023, 17:25:03 »
⚠️ Miło mi poinformować, że kampania dorobiła się trailera ⚠️

💪
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #17 dnia: Grudnia 29, 2023, 23:27:20 »
Wziąłbym się za latanie w nią, ale nie mogę się ostatnio przekonać do latania wszystkim co ma gwiazdę.
Ryzen 7 5800x3d, Gainward 4080 Phoenix, 32 Gb RAM, Samsung 980 Pro 1Tb, 4 x SSD, Hotas Warthog, TrackIR 4, HP Reverb

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #18 dnia: Grudnia 30, 2023, 00:32:29 »
Kampania została właśnie wydana. Przed graniem proponuję zapoznać się z Instrukcją 8). Powodzenia i dajcie znać co sądzicie i jak idzie. ;D
https://www.digitalcombatsimulator.com/en/files/3335179/

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #19 dnia: Grudnia 30, 2023, 12:04:56 »
Przy każdej "wyprzy", a gwiazdkowej to już w ogóle, walczę ze sobą zastanawiając się czy kupić w końcu ten śmigłowiec, skoro i tak nie mam czasu na jego porządna naukę.

Kolega redaktor z tak zacną premierą na pewno nie pomaga ;) .

« Odpowiedź #20 dnia: Stycznia 06, 2024, 22:42:48 »
Nauki modułu jeszcze nie zakończyłem, ale rzuciłem się na pierwszą misję. Generalnie świetnie wpisuje się w naukę nawigacji, którą akurat przerabiam. Było kilka prób (między innymi ta, w której nauczyłem się, że przekraczanie 350 km/h to nie jest dobry pomysł), ale w końcu udało się dotrzeć do celu. Moje zdziwienie było takie, że dostałem 45 punktów na 100 i zamiast do Afganistanu zostałem wysłany do łagru. Zastanawiam się o co chodzi. O kilkukrotne przekroczenie wskazanej wysokości? Czy może o skorzystanie z automatycznego wyłączenia śmigłowca?

PS. Nie byłem w stanie skontaktować się z ATC na końcu misji. Na pewno to kanał 13 na R-863? Próbowałem ustawienia FM i AM.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #21 dnia: Stycznia 07, 2024, 09:40:16 »
Nauki modułu jeszcze nie zakończyłem, ale rzuciłem się na pierwszą misję. Generalnie świetnie wpisuje się w naukę nawigacji, którą akurat przerabiam. Było kilka prób (między innymi ta, w której nauczyłem się, że przekraczanie 350 km/h to nie jest dobry pomysł), ale w końcu udało się dotrzeć do celu. Moje zdziwienie było takie, że dostałem 45 punktów na 100 i zamiast do Afganistanu zostałem wysłany do łagru. Zastanawiam się o co chodzi. O kilkukrotne przekroczenie wskazanej wysokości? Czy może o skorzystanie z automatycznego wyłączenia śmigłowca?

To coś mało tych pkt. Jeśli zaliczyłeś wszystkie waypointy i doleciałeś do Batumi, wylądowałeś (zgodnie z instrukcją pomiędzy Mi-24) oraz wyłączyłeś silnik (właśnie zalecany jest autostop przecież, nie było informacji?) to powinieneś mieć znacznie więcej. Chyba, że rozwaliłeś (uszkodziłeś) śmigłowiec lub faktycznie wiele razy przekroczyłeś 600m (za każdym razem masz informację o tym "Leć niżej" i pkt. kartne, ale po 5pkt z tego co pamiętam tylko więc musiałoby to się zdarzyć faktycznie wiele razy). By przejść dalej należy mieć min. 51 pkt.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #22 dnia: Stycznia 07, 2024, 11:37:55 »
Wszystko zaliczyłem i miałem komunikaty sugerujące pomyślne zakończenie misji z tego co pamiętam. Śmigłowiec posadziłem przy tym UAZie co wystrzelił flarę. Czy trzeba w jakimś bardziej konkretnym miejscu? Ostrzeżeń dot. wysokości miałem parę (3-4?). Po pewnym czasie zlatywanie do każdej doliny, jak się widzi kolejne wzgórze przed sobą, staje się męczące i parę razy w najniższym punkcie doliny zdarzyło mi się to przekroczyć. A jest ustawiony komunikat o porażce jak za dużo takich sytuacji będzie?

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #23 dnia: Stycznia 07, 2024, 13:19:46 »
To nie powinno w takim razie to się zdarzyć, powinieneś mieć ew. z 80-70 punktów i tyle. Możliwe, że ostatni patch coś namieszał, bo ED sknociło pewną sprawę w edytorze i mają to naprawić, ale teraz tam są wszyscy na wolnym i temat mają w głębokim cieście. Wylądowałeś też w dobrym miejscu. W takim razie śmiało daj SKIP i uznajmy to za zaliczone 8), a ja przy jakiejś okazji sprawdzę jeszcze tę misję.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #24 dnia: Stycznia 07, 2024, 14:17:16 »
Żadnych SKIP. Będę próbować tak długo, aż zaliczę. ;D Na resztę misji i tak nie jestem gotowy, bo nauki Petrovicha jeszcze nawet nie zacząłem.

Przypomniało mi się, że zrobiłem screena z miejsca lądowania:

Chyba, że wyłączyłem zbyt szybko? Nie pamiętam w sumie czy pojawił się napis MISSION SUCCESSFUL, a standardowo to chyba powinno być.

Swoją drogą dobra nauka do latania w terenie górskim, choć ten limit 600m mógłby być nieco wyższy, bo bardzo łatwo go przekroczyć wlatując w dolinkę, a próba ostrego schodzenia w dół zbocza skoczyła się dla mnie już kilkukrotnie rozbiciem. Że ten śmiglak nie ma żadnego komunikatu ostrzegawczego przy przekroczeniu 300 km/h to jest zadziwiające, skoro przy 350 km/h traci się nad nim zupełnie kontrolę.

Jeszcze taka uwaga - które z ustawienie audio w DCS odpowiada za głośność samych komunikatów radiowych? Strasznie słabo je słychać. Co do jakości tych próbek AI, to brzmi to po prostu jak typowy syntezator mowy. Wydawało mi się, że te angielskie dość nieźle potrafią naśladować, że nie trąci aż tak robotem. Ludzie twierdzili, że np. w The Day Before to w większości nagrania AI, a przecież nie brzmią one jak typowy syntezator (choć nie zostało to definitywnie potwierdzone chyba). Nie wiem, może z rosyjskimi jest inaczej...
« Ostatnia zmiana: Stycznia 07, 2024, 14:23:23 wysłana przez Jascha »

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #25 dnia: Stycznia 07, 2024, 15:18:24 »
Co do radia, to musisz przekręcić Volume na pokrętłach w śmigłowcu :) i będzie ok. Tym regulujesz głośność radia. Co do wlatywania w dolinę, nie należy pikować, wtedy jest to niebezpieczne. Zdejmujesz obroty ale lot trzymasz (np, powiedzmy na 30 stopni w dół), schodzi ładnie, bez przekroczenia prędkości, jedynie łopaty będą wyć jak oszalałe, ale dziecinki wytrzymają, gniotsja nie łamiotsja!

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #26 dnia: Stycznia 08, 2024, 21:53:46 »
Co do radia, to musisz przekręcić Volume na pokrętłach w śmigłowcu :)

Chodziło mi o ustawienia ogólne. Radio rozumiem, ale przecież komunikaty nadawane są jeszcze jak się siedzi w nieuruchomionym śmigłowcu. Zostawiłem ustawienie Helmet na 100% a inne zmniejszyłem na 80% i jest nieco lepiej.

Misję ukończyłem (na 100 :D). Wcześniej za szybko ją wyłączyłem (zanim sekwencja auto wyłączenia dobiegła końca). Jednak sugestia z mojej strony by misja była uznana za zaliczoną już w momencie wylądowania.

Batumi na kanale 13 jest nieosiągalne dla mnie. Może jest traktowane przez DCS jako lotnisko wrogiej koalicji?

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #27 dnia: Stycznia 08, 2024, 23:35:31 »
No to gratulacje! :-) Czyli jednak nie ma buga i problem leżał gdzie indziej, muszę sprawdzić za to częstotliwość, dzięki.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #28 dnia: Stycznia 11, 2024, 11:11:07 »
YoYo "dzięki" Tobie spałem dzisiaj 2,5 h ;). Postanowiłem, że potraktuję tę kampanię jako element historii i jakoś przeżyję te rosyjskie gwiazdy. Jestem po pierwszej misji (zaliczona na 100%), nie było żadnych bugów i problemów. Bardzo fajnie się zapowiada, jest klimat. Akurat kończę kampanię dla Apache'a i będzie czas na Mi-24 którego uwielbiam, mam od początku, ale nie latałem nim za bardzo ze względu na próg wejścia i pozorną komplikacje obsługi. Teraz jest motywacja, szczególnie, że doczekałem czasów o których nie śniłem, czyli 45-90 FPS w VR nawet w rozbudowanych misjach kampanii. Jest wow, jest dobrze, chce się latać ;), a takie inicjatywy jak kampania YoYa zasługują na najwyższe uznanie, bo wkład pracy i poświęconego czasu jest ogromny.
Ryzen 7 5800x3d, Gainward 4080 Phoenix, 32 Gb RAM, Samsung 980 Pro 1Tb, 4 x SSD, Hotas Warthog, TrackIR 4, HP Reverb

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #29 dnia: Stycznia 11, 2024, 12:49:21 »
Podziękował :).

www.yoyosims.pl