Żadnych SKIP. Będę próbować tak długo, aż zaliczę.

Na resztę misji i tak nie jestem gotowy, bo nauki Petrovicha jeszcze nawet nie zacząłem.
Przypomniało mi się, że zrobiłem screena z miejsca lądowania:

Chyba, że wyłączyłem zbyt szybko? Nie pamiętam w sumie czy pojawił się napis MISSION SUCCESSFUL, a standardowo to chyba powinno być.
Swoją drogą dobra nauka do latania w terenie górskim, choć ten limit 600m mógłby być nieco wyższy, bo bardzo łatwo go przekroczyć wlatując w dolinkę, a próba ostrego schodzenia w dół zbocza skoczyła się dla mnie już kilkukrotnie rozbiciem. Że ten śmiglak nie ma żadnego komunikatu ostrzegawczego przy przekroczeniu 300 km/h to jest zadziwiające, skoro przy 350 km/h traci się nad nim zupełnie kontrolę.
Jeszcze taka uwaga - które z ustawienie audio w DCS odpowiada za głośność samych komunikatów radiowych? Strasznie słabo je słychać. Co do jakości tych próbek AI, to brzmi to po prostu jak typowy syntezator mowy. Wydawało mi się, że te angielskie dość nieźle potrafią naśladować, że nie trąci aż tak robotem. Ludzie twierdzili, że np. w The Day Before to w większości nagrania AI, a przecież nie brzmią one jak typowy syntezator (choć nie zostało to definitywnie potwierdzone chyba). Nie wiem, może z rosyjskimi jest inaczej...