Autor Wątek: IL 2 vs IL2 FB - Realizm symulacji  (Przeczytany 20233 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
IL 2 vs IL2 FB - Realizm symulacji
« Odpowiedź #105 dnia: Lutego 04, 2004, 09:23:27 »
Witam.

No i Shpacoo obaj mamy fazę ... lol :DDDDDDDDDDD
Mnie zabijaja normalnie, a Ciebie przez przypadek  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:
Nie wiem co jest gorsze, ale podejrzewam że obaj jesteśmy mocno wk###eni, lol :DDDDDDDDDDDD

Ja sobie daję spokój na jakiś czas ... latanie na siłę jeszcze nikomu nie wyszło na zdrowie. Polatam sobie offline na foce, pospuszczam trochę parchów czy łaggów na spokojnie ... a potem zajrzę za jakiś czas na vef. Może już bedą foki ??.

Pozdrawiam.
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

303_Shpacoo

• Gość
« Odpowiedź #106 dnia: Lutego 04, 2004, 19:04:55 »
Last uptade:

Shpacoo gets another 3 non-german-fire kills LOLOLOL

Linków misji nie podaję - z wiadomych powodów.

Elwood

• Gość
« Odpowiedź #107 dnia: Lutego 07, 2004, 02:07:23 »
Coś tu przycichło... :
LA-7 JEST PRZEMODELOWANYM LESZCZOLOTEM

?... :shock:

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #108 dnia: Lutego 07, 2004, 02:22:50 »
Zieeeeeew...  :wink:

Dorą się świetnie lata... może mi ktoś miły powiedzieć co w FB jest z nią nie tak ?  8)

Elwood

• Gość
« Odpowiedź #109 dnia: Lutego 07, 2004, 13:36:52 »
D-9 to wspaniała maszyna. Kwintesencja koncepcji "lata by bardzo szybko się przemieszczać, bardzo szybko się przemieszcza by latać". Na tle pozostałych maszyn i engine`u FB, to można się przyczepić w zasadzie tylko do widoku (a w zasadzie jego braku) do przodu (znany temat z modelem 3D owiewki, Maddox sam przyznał że przegięłi), mizernym przyspieszeniem jak na taką moc i dyskusyjną prędkością nurkowania. Czyli to samo co w przypadku P-47, P-51 i Bf-109. Ogólnie na tle byleJaków i K4 to bardzo fajnie zrobiony samolot, zaliczam go do tego miłego mi grona co P-40, B-239, Hurricane, Bf-109E i P-51.
P.S. Neologizm "bardzo szybko się przemieszczać" zastosowałem w edycji po gwałtownej i skuteczenej reakcji mojego guru kulturalnego Kosa, którego serdecznie pozdrawiam.

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #110 dnia: Lutego 07, 2004, 14:46:42 »
mizernym przyspieszeniem :D   :twisted:
niech ci michcic napisze, bo chwile potestowalismy osiagi dory, jak wglada w praktyce mizerne przyspieszenie dory :D

Powiem tak , wole D-9 od 262 z kilku powodów:
1. dopoki nie zrobie czegos bardzo głupiego jestem nispuszczalny, bo w kazdej chwili moge se poprostu odleciec z predkoscia 680-700 km/h
2. jest doskonale uzbrojona i ma surrealistyczny zapas kulek
3. jak kazda foka jest cokolwiek pancerna, i nie zapali sie od spluniecia jak 262
4. bije na glowe 262 we wznoszeniu

jedyny mankament tego samolotu , to to ze dochodzi czesto do sytuacji patowej lol, czyli gosc nie moze mnie zlapać a ja go nie moge skutecznie zaatakowac, gdyż jakiekolwiek manewry dorą , charakterystyczne dla klasycznej walki , mozna wykonywać mając 500 km/h minimum
Natomiast ciezkim absurdem jest iż proteźnicza przeróbka dory na mysliwiec srednich pułapów , bez instalacji mw, na 9000 lata sobie wokolo dory z Mw50 ,która walczy o utrzymanie wysokosci

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #111 dnia: Lutego 07, 2004, 14:58:02 »
No właśnie byłem ciekaw jak się ma Dora z 1944 do tej z 1945, wiec widzę, że MW50 nic tutaj nie daje ? (oprócz tego, że gdy nieumiejętnie użyte - może zarżnąć silnik  :lol: )

Elwood

• Gość
« Odpowiedź #112 dnia: Lutego 07, 2004, 19:32:13 »
w D-9 instalacja MW-50 jest elementem ozdobnym, zresztą w większości samolotów "wspomaganie" nie za bardzo działa tak jak w opisach. Co do mizernego przyspieszenia, podtrzymuję w całej rozciągłości. Nie uwierzę by 2000KM pozwalało na takie przyspieszanie w zakresie prędkości poniżej 300km/h jak w FB. Każdy kto polatał chwilę samolotem śmigłowym mocniejszym niż 150-konna Cessna chyba przyzna, że pełne przyśpieszenie w okolicach 200km/h może nieco wbić w fotel, a w FB większość samolotów przyspiesza jakoś tak od niechcenia.

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #113 dnia: Lutego 07, 2004, 23:13:52 »
2250 konikow mocy startowej :P
ja powiem tak -  moze obiektywnie ma male przyspieszenie , natomiast relatywnie do innych maszyn w fb to bolid formuly pierwszej... A ja włąsnie jest w trakcie robienia uprawnien prowadzenia dory na stanowisku 'kierowca ponurego' :D
wiec sie strzez lol