Autor Wątek: Konflikt pomiędzy Razbam i Eagle Dynamics  (Przeczytany 12281 razy)

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Konflikt pomiędzy Razbam i Eagle Dynamics
« Odpowiedź #105 dnia: Kwietnia 08, 2025, 21:26:47 »
Zastanawiam się jakim cudem ten dźwięk się zapętlił ale tak niestety jest a szkoda bo często latam na MiG-19. Takich kwiatków będzie coraz więcej aż pozdychają te moduły, więc można się na cieszyć puki jeszcze są.

Istnieje spora szansa, że jak jakieś patche zwalą coś na poważnie, to będzie można wszystko zwracać jak leci, tak jak z F-15E. Więc generalnie pewnie "jak coś" to kasa wróci do właściciela.

Tego zapętlającego się dźwięku rozrusznika nie zauważyłem, ale może to tylko przy cold start? Czasem odpalę MiG-19 ale to już w powietrzu.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #106 dnia: Kwietnia 08, 2025, 21:39:26 »
Z tym, że zwrot jeśli będzie możliwy, to zapewne tylko dla zakupów bezpośrednio na stronie ED.

BTW moduły RAZBAM już nie są dostępne na Steam. Została tylko mapa South Atlantic.

Kupiłem tego Farmera w ostatniej chwili... Stwierdziłem, że sam sprawdzę jaki jest ten moduł, w razie czego zwrócę (jeśli się nie mylę, na Steam obowiązuje ogólna polityka zwrotów również w stosunku do DLC, czyli chyba nie można przekroczyć 2 godzin w grze od czasu nabycia).

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #107 dnia: Kwietnia 08, 2025, 21:45:17 »
No, to jednak długo nie działała alternatywa w postaci Steam :P. Co do zwrotów wiem, że to funkcjonowało w przypadku dodatków do DCS tak samo jak z pozostałymi grami więc zawsze można zwrócić do 2h ale generalnie MiG-19 to też fajny dodatek, tym bardziej przy posusze w ruskim sprzęcie.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #108 dnia: Kwietnia 08, 2025, 22:23:29 »
Zdjęli o ~19:10. Kupowałem o ~18:30. Czułem, że to dzisiaj zniknie, skoro wczoraj pisali, że złożyli wniosek o usunięcie.

https://steamdb.info/app/1024702/history/

Czuję, że to koniec i jednak nic z tego nie będzie. Do tej pory się łudziłem, że się dogadają. I nadal nie wiem kto (bardziej) zawinił i kto (bardziej) blokuje osiągniecie porozumienia.

« Odpowiedź #109 dnia: Kwietnia 08, 2025, 23:18:32 »
Istnieje spora szansa, że jak jakieś patche zwalą coś na poważnie, to będzie można wszystko zwracać jak leci, tak jak z F-15E. Więc generalnie pewnie "jak coś" to kasa wróci do właściciela.
Tylko wiesz, ja zwrotem kasy nie jestem zainteresowany, ja chcę te moduły posiadać. Jak oddadzą kasę szansa że jakiś inny deweloper zrobiłby te moduły jeszcze raz jest prawie wykluczona! A zwłaszcza w jakimś sensownym czasie a nie 20 lat.
Tego zapętlającego się dźwięku rozrusznika nie zauważyłem, ale może to tylko przy cold start? Czasem odpalę MiG-19 ale to już w powietrzu.
Jest zapętlony nawet jak startujesz w powietrzu, przed chwilą sprawdziłem w Instant action misję "Dogfight 2vs2" i jakiejś szkoleniowej i nadal zapętlony dźwięk(idzie wytrzymać ale irytuje). Zastanawiam się czy jeżeli ty tego nie słyszysz to czy na steam czasem nie poleciał jakiś bezpośredni patch od RB który by to zepsuł bo ty posiadasz wersję nie stimową.
"Pan Jezus Chrystus jest obok ciebie wystarczy
jeden krok aby zaprosić go do swojego życia!"

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #110 dnia: Kwietnia 08, 2025, 23:43:19 »
Po ostatnich 2-3 patchach nie latałem "19", może one coś namieszały, aż jutro sprawdzę. Loop'y mnie bardzo denerwują jak są, doskonale wiem jakie są one wkurzające i jak już raz się usłyszy, to słyszy się cały czas. W sumie ktoś to zauważył jeszcze w 2024: https://forum.dcs.world/topic/359214-ignition-engine-sound-loop/ ale mało ludzi zgłosiło ponownie ten problem.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #111 dnia: Kwietnia 08, 2025, 23:49:14 »
Nie sprawdzaj znalazłem winnego to mod, za chwilę będę wiedział który. A już o czarną magię podejrzewałem RB. Dobrze że dałeś mi do myślenia że u ciebie działa ok a u mnie nie. Myślałem że u wszystkich ten błąd występuje!
Zdążyłem edytować posta, mod który generuje problem zapętlonego ingnition to: MiG-25P od CivorodonM.
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 08, 2025, 23:58:28 wysłana przez adampolska7 »

« Odpowiedź #112 dnia: Kwietnia 09, 2025, 08:03:31 »
Jedyne co od nich mam, to mapa Atlantyku. I chętnie bym ją zwrócił/zamienił... Bo jak widzę to raczej nie będzie już wspierana jak i reszta ich modułów. Jednak ona nie znikła ze sklepu ED.
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #113 dnia: Kwietnia 09, 2025, 08:08:45 »
Akurat mapa Atlantyku zostaje, bo zrobił ją kto inny, a Razbam tylko wydał.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #114 dnia: Kwietnia 09, 2025, 10:04:42 »
Jedyne co od nich mam, to mapa Atlantyku. I chętnie bym ją zwrócił/zamienił... Bo jak widzę to raczej nie będzie już wspierana jak i reszta ich modułów. Jednak ona nie znikła ze sklepu ED.

Mapa jest wspierana przez Stratosa do tej pory, zresztą nie tak dawno były kolejne uaktualnienia o nowe miejsca, lotniska, a w zeszłym roku doszły tekstury zimowe. Gościu teraz pracuję przy mapie Colki.

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #115 dnia: Kwietnia 29, 2025, 22:17:15 »
Ciekawe video przybliżające o co poszło (mniej lub bardziej): https://youtu.be/gcvitmhU3Z0?si=BVv_iaosrZXhRqIu. W sumie potwierdza to wcześniejsze przytaczane zdarzenia lub teorie. Obstawiam, że tak było, ale nie wiedziałem, że chodzi tu dodatkowo o Total Battle Simulator.
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 29, 2025, 22:33:44 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #116 dnia: Kwietnia 30, 2025, 10:25:47 »
Ciekawy filmik rzucający trochę światła na genezę sporu, choć autor ewidentnie bazuje na źródłach prezentujących punkt widzenia korzystny dla ED. Może taki był cel tych "anonimowych informatorów", by poprawić trochę PR, który dla ED ostatnio wyglądał słabo. Nie twierdzę, że ten filmik to bzdury, ale nie mamy żadnej możliwości by zweryfikować te rewelacje. Plus raczej tutaj decydujące będą niuanse prawne jak była skonstruowana umowa ED-RAZBAM i czy uprawniała ich do takiego postępowania, czy też nie. Pewnie RAZBAM ma zupełnie inny punkt widzenia.

Jednakże to, że cała ta współpraca została uwalona z powodu kontraktu dla Sił Powietrznych Ekwadoru i planowanego modułu czegoś tak nieistotnego jak Super Tucano, to jest po prostu wręcz śmieszne.

« Odpowiedź #117 dnia: Kwietnia 30, 2025, 11:56:25 »
Jednakże to, że cała ta współpraca została uwalona z powodu kontraktu dla Sił Powietrznych Ekwadoru i planowanego modułu czegoś tak nieistotnego jak Super Tucano, to jest po prostu wręcz śmieszne.
Ja myślę że Ekwador bardzo konkretną sumę musiał by wybulić od 300k do miliona. To pewnie więcej niż Razbam zarobił na wszystkich poprzednich modułach.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #118 dnia: Kwietnia 30, 2025, 12:29:45 »
Ciekawy filmik rzucający trochę światła na genezę sporu, choć autor ewidentnie bazuje na źródłach prezentujących punkt widzenia korzystny dla ED. Może taki był cel tych "anonimowych informatorów", by poprawić trochę PR, który dla ED ostatnio wyglądał słabo. Nie twierdzę, że ten filmik to bzdury, ale nie mamy żadnej możliwości by zweryfikować te rewelacje. Plus raczej tutaj decydujące będą niuanse prawne jak była skonstruowana umowa ED-RAZBAM i czy uprawniała ich do takiego postępowania, czy też nie. Pewnie RAZBAM ma zupełnie inny punkt widzenia.

Też mam trochę takie wrażenie, że film bardziej ratuje twarz ED. I dla A-29, który by się sprzedał coś pewnie między L-29, a M.339 i C-101 (czyli sprzedaż promilowa pewnie) pogrzebano dalsze zyski z MiG-19, AV-8B, M2000, F-15E oraz przyszłe MiG-23, AH-1Z i coś pewnie dalej. To jest najlepsze właśnie i to się nazywa "zrobienie dobrego biznesu" 8). Z drugiej strony coś tam pewnie musiało byc jeszcze dodatkowego o czym nie ma tutaj tak sądzę. Jeśli byłyby dobre warunki, to Razbam pewnie by podsiał taką umowę, a tak może dali im zbyt mały %? Nie wiem. Kontrakty rządowe są zawsze za gruby hajs, kiedyś mówiło się, że DCS to ponoć 15% całego biznesu ED. Nie wiem na ile to prawda, ale niby są takie proporcje.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #119 dnia: Maja 26, 2025, 22:51:44 »
Zawsze problem ma RAZBAM, mimo, że 3rd party jest wiele.
Do tego Ron Zambrano z RAZBAM, który zaczął całą aferę, z Południowej Ameryki, z typowym dla regionu temperamentem, eksplodował teatralnie i rwał szaty jak Rejtan, co kilka miesięcy, bez żadnego powodu, śledziłem jego wpisy od lat. Ten człowiek, dla dobra własnej firmy i własnego biznesu, nie powinien nigdy komunikować się publicznie.