Autor Wątek: IL-2: Korea  (Przeczytany 9979 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sobilak

• *
  • Mały; 195cm/112kg reszta proporcjonalna:-)
Odp: IL-2: Korea
« Odpowiedź #15 dnia: Czerwca 26, 2024, 12:51:15 »
Trzeba będzie czekać co po Korei wprowadzą (jaki teatr i okres czasowy). I znowu trzeba będzie czekać na ew. pojawienie się P-51B (nie wiadomo czy w ogóle) czy SpitaV/IX.
Na niebie są dwa typy maszyn "myśliwce i ich ofiary"

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #16 dnia: Czerwca 26, 2024, 14:57:18 »
Kupię sobie, a co mi tam.
Te 200 lub 300 zeta to nie jest jakiś straszny wydatek w skali roku.
Tyle tylko, że ten tytuł dla mnie nie ma za bardzo przyszłości.
Wybór samolotów żaden, po czerwonej stronie szmocy nie będzie za bardzo kto chciał latać, bo oprócz 15 nie będzie tam niczego, na czym można będzie przeżyć dłużej niż 30 sek. Bo ja sobie jakoś nie wyobrażam pojedynków bylejaków (nawet cudownych trójek) i iłów 10 z konikami, czy wygiętymi kaloryferami. Że nie wspomnę o F9F Panther, bo to jest inna liga w ogóle.
A walki pomiędzy F-86 i MiG-15 po miesiącu latania będą po prostu nudne.

A jak to się ma do Battle of Leningrad? Będą to ciągnąć równolegle?

Ramm.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 27, 2024, 07:40:51 wysłana przez KosiMazaki »
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

Offline Sobilak

• *
« Odpowiedź #17 dnia: Czerwca 26, 2024, 15:08:24 »
A ja pewnie nie kupię bo nie mam nawet czasu skorzystać w pełni z IlGB  czy DCS (a moduły mam może z 4-5 jeżeli o latadła chodzi), a jak będę chciał klimatu walk z Korei to F86 czy MiG15 z DCS mi starczy w quick mission. Chyba, że w nowym tytule będą potem rozwijać WW2 to kupię jako zasilenie projektu.
 CombatPilot za to kupię bo Pacyfik bardziej mnie ciągnie.

« Odpowiedź #18 dnia: Czerwca 26, 2024, 16:43:49 »
Rury są zajęte przez DCS i raczej nie będą wchodzić na ich podwórko.

Podwórko DCS to raczej lata 60te i później. Iłkowe podejście do modelowania awioniki i systemów zwyczajnie nie sprawdzi się w przypadku takiego Phantoma. Z kolei DCSowe rury z lat 50-tych może i latają fajnie (ja do dzisiaj uwielbiam MiGa-15), ale funkcjonują w próżni. Nie ma map, jednostek, kampanii... Tutaj zawsze Ił-2 wygrywał z DCSem.

« Odpowiedź #19 dnia: Czerwca 26, 2024, 17:07:13 »
Ciekawe czy obecnymi samolotami będzie można grać w tym nowym silniku?

Hehe, chciałbyś... Założę się, że oni będą wypuszczać IL2 na nowym silniku później, w tym samym modelu biznesowym, jak do tej pory. Trochę przypudrują i jazda: BOS, BOK, BOB, BON (Vol.II)...

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #20 dnia: Czerwca 26, 2024, 17:15:03 »
A jak to się ma do Battle of Leningrad? Będą to ciągnąć równolegle?

Tak, do tego I-153, Jak-3 jeszcze plus ten BoL. Możliwe, że jeszcze ten rok, jakoś końcówka.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #21 dnia: Czerwca 26, 2024, 21:26:54 »
Tyle rzeczy jeszcze brakuje w obecnej serii, a tu już kolejna ma wychodzić...

Offline Sobilak

• *
« Odpowiedź #22 dnia: Czerwca 27, 2024, 07:21:16 »
Ja mam nadzieję, że Korea to paligon doświadczalny dla nowych rozwiązań (silnik, funkcje w symulacji itp.) i na tej podstawie wrócą do WW2. Druga wojna światowa przyciąga jednak więcej graczy i daje więcej kasy dla twórców gry. Korea jest dla zapaleńców wśród fanów lotnictwa, tym bardziej, że ten konflikt nawet w USA ma się nijak do konfliktu w Wietnamie i oprócz Amerykanów, Koreańczyków (południowych bo nie wiem czy północni w ogóle będą mieli możliwość w to grać) i może w jakimś promilu chińczyków, mało kogo porusza.

Offline macras

• *
  • JG300
    • Agencja Reklamowa
« Odpowiedź #23 dnia: Czerwca 27, 2024, 09:31:53 »
Ja mam nadzieję, że Korea to paligon doświadczalny dla nowych rozwiązań (silnik, funkcje w symulacji itp.) i na tej podstawie wrócą do WW2. Druga wojna światowa przyciąga jednak więcej graczy i daje więcej kasy dla twórców gry. Korea jest dla zapaleńców wśród fanów lotnictwa, tym bardziej, że ten konflikt nawet w USA ma się nijak do konfliktu w Wietnamie i oprócz Amerykanów, Koreańczyków (południowych bo nie wiem czy północni w ogóle będą mieli możliwość w to grać) i może w jakimś promilu chińczyków, mało kogo porusza.

OOOOOOO to to właśnie, zabawa w KoR to może bawić chyba tylko koreańców
Geschwader  Kommodore

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #24 dnia: Czerwca 27, 2024, 10:51:00 »
Korea ma w sobie coś. Takie powtórzenie końcówki IIWŚ w większej skali odrzutowej. I mimo, że mnie suszarki nie ciągną i chyba nie kupię tej gry od razu, to na pewno w dużej promocji w końcu wezmę i coś tam polatam, bo "Mig Alley" w głowie tkwi . I jako gra i jako zdarzenie historyczne.

Wysłane z mojego SM-T865 przy użyciu Tapatalka

miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Online some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #25 dnia: Czerwca 27, 2024, 11:19:44 »
Myślę, że w planach na przyszłość jak najbardziej jest doczepianie do nowego silnika WWII, może nawet Pacyfik czy coś... sama Korea wystarczy na 2-3 sezony.

Wydaje mi się, że to przemyślany wybór. Zrobią coś nowego odcinając się od Il-2 GB, jednocześnie nie robią konkurencji sami dla siebie. Kolejny tytuł WWII na nowym silniku podciąłby całkiem obecnego Iłka, a tak gra pożyje jeszcze kilka lat ze wsparciem 1C, nawet na kroplówce. Konkurencja (DCS, Jason) i tak w lesie.

"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline Sobilak

• *
« Odpowiedź #26 dnia: Czerwca 27, 2024, 11:50:59 »
Tyle, że Jason zaczą pacyfik i raczej nie będą wchodzić w ten sam temat. Korea jest planowana na 2025, czyli pewnie wyjdzie w 2026, potem chwilę zajmie ew. powrót do WW2, a wtedy Combat Pilot będzie już funkcjonował z zaczętymi Salomonami.

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #27 dnia: Czerwca 27, 2024, 12:58:52 »
O ile dla single mission czy ogólnie dla gry offline zarówno Korea jak i Combat Pilot są atrakcyjnymi pozycjami.
Ale dla online - już za bardzo sobie tego nie wyobrażam. Wybór samolotów pokładowych na Pacyfiku jest śmiesznie mały zarówno dla amerykanów i japończyków. A jakoś nie wyobrażam sobie latania online 4 godzinnego lotu na P-38 w celu wymiatania nad jakimś lotniskiem na wyspach jak to robił Bong czy McGuire. Tutaj kłania się przyspieszanie czasu lub klawisz "przejdź do akcji" jak było w "1942".
Dlatego myślę, że some1 i Jascha mogą mieć rację.
Zrobią coś z Korei, wycisną z BOX'a tyle ile się da... a potem od początku czły BOX VOL II  :053: :053: :053: :053:

Ramm.
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

Offline Sobilak

• *
« Odpowiedź #28 dnia: Czerwca 27, 2024, 13:59:45 »
Też tak uważam. Pacyfikiem zajmie się CombatPilot i będzie jak będzie. Dla każdego coś miłego.
Z tym 4 godziny na wymiatanie to prawda, z drugiej strony to ma być symulator latania w DWS i ma symulować warunki z DWS. To byłby dopiero efekt, gdzie w ciągu dnia jedna, dwie misje i nie wolno przesadzać z szarżowaniem bo utrata "życia" drogo by kosztowała.

Offline Sobilak

• *