Autor Wątek: IL-2: Korea  (Przeczytany 29180 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
Odp: IL-2: Korea
« Odpowiedź #180 dnia: Czerwca 30, 2026, 17:38:09 »
Ale tak ustawiłem grę, że mi praktycznie nie tnie nad miastami. I nie są to jakieś tam bieda ustawienia.

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #181 dnia: Czerwca 30, 2026, 18:52:04 »
Yoyku dostałeś wczesny dostęp, więc równie dobrze może być samolocik na gumce i atomówka na skrinach. Spodziewałeś się, że będzie inaczej? Be sure... :D

W sumie to nawet cieszę się, że nie umoczyłem kasy, poczekam ze dwa lata i kupi się na promocji świątecznej.

Kosi, pomimo paru spraw sim nie jest naprawdę zły i dużo tutaj też fajnych rzeczy. Akurat ci z 1CGS dość szybko działają, to nie są wieczne przekładania na "świętej nigdy" jak z DCS, więc tutaj jestem dobrej myśli. I tak uważam, że jest dużo lepiej, bo jak był EA BoS to przecież była tylko zimowa mapka Lapino plus Bf-109 F-4 i LaGG-3 i tyle. Reszta dochodziła w ciągu roku. A tutaj w sumie za miesiąc ma być full. Osobiście nie żałuję na pewno, chociaż parę spraw to uważam, że można było wyłapać już w zamkniętej becie. Wtedy już teraz radość byłaby większa :).
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #182 dnia: Czerwca 30, 2026, 18:55:21 »
Ale tak ustawiłem grę, że mi praktycznie nie tnie nad miastami. I nie są to jakieś tam bieda ustawienia.

Ale bez żadnego DLSS'a? Jak tak to daj screena z ustawieniami. Jak z jakimś upscallingiem to nie .... nie podoba mi się taki obraz.

Nowy DD: https://media.il2-korea.com/news/dd_79.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 30, 2026, 19:17:06 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #183 dnia: Czerwca 30, 2026, 20:49:16 »
Kosi, pomimo paru spraw sim nie jest naprawdę zły i dużo tutaj też fajnych rzeczy. Akurat ci z 1CGS dość szybko działają, to nie są wieczne przekładania na "świętej nigdy" jak z DCS, więc tutaj jestem dobrej myśli. I tak uważam, że jest dużo lepiej, bo jak był EA BoS to przecież była tylko zimowa mapka Lapino plus Bf-109 F-4 i LaGG-3 i tyle. Reszta dochodziła w ciągu roku. A tutaj w sumie za miesiąc ma być full. Osobiście nie żałuję na pewno, chociaż parę spraw to uważam, że można było wyłapać już w zamkniętej becie. Wtedy już teraz radość byłaby większa :).
Potwierdzam, gra już jest fajna i jakoś ciekawsza niż BoS, nawet kokpity nie są aż tak mdłe jak w BoS. To co bardzo napędza ten tytuł to nieruszany temat bardzo przyzwoicie zrobiony, mam nadzieję że 777 będzie szło tą drogą zamiast odgrzewać tematy wschodniego frontu!
"Pan Jezus Chrystus jest obok ciebie wystarczy
jeden krok aby zaprosić go do swojego życia!"

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #184 dnia: Czerwca 30, 2026, 22:55:45 »
To moje ustawienia. Generalnie całkiem dobrze wszystko, wyjątek miasta pokroju Seul na low passie (to muszą poprawić).

Modele są piękne po prostu tutaj. W sumie wciąż latam Mustangiem i nie mogę się nim nacieszyć, tak ładnie jest zrobiony.

www.yoyosims.pl

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #185 dnia: Czerwca 30, 2026, 23:26:58 »
Nie mój ale wrzucam. Miało nie byc nuków w simach. :evil:

www.yoyosims.pl

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #186 dnia: Lipca 01, 2026, 08:51:14 »
Tia. Też mnie ktoś naprowadził, gdzie to może być włączone.

To może naprowadzisz innych ?? :-D Gdzie się to zmienia ? Bo mój konik też coś chodzi jakby stracił połowę mocy :-P

Yoyek ja w ustawieniach "Advanced settings" mam zaciemnione trzy pierwsze pozycje - co trzeba zrobić aby były aktywne?

Ramm.
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

« Odpowiedź #187 dnia: Lipca 01, 2026, 09:25:44 »

Yoyek ja w ustawieniach "Advanced settings" mam zaciemnione trzy pierwsze pozycje - co trzeba zrobić aby były aktywne?

Ramm.

Jeśli masz zmienione ustawienia upscaling, to tamte 3 pozycję masz zaciemnione, jeśli dobrze pamiętam

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #188 dnia: Lipca 01, 2026, 11:33:45 »

Nie twierdzę, że gra jest zła i że nie poprawią baboli. Jedynie twierdzę, że dostałeś dostęp do EA i nie była to oficjalna premiera.
« Ostatnia zmiana: Lipca 01, 2026, 11:42:03 wysłana przez KosiMazaki »
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #189 dnia: Lipca 01, 2026, 14:57:56 »
Nie mój ale wrzucam. Miało nie byc nuków w simach. :evil:

obraz

"Złota godzina" i chmury plus metalowe poszycia samolotów dają wspaniały efekt. Przy okazji, czy bawił się ktoś widokiem "Guncam", bo ma zaimplementowaną możliwość obrotu? Tak chyba nie powinno być..

« Odpowiedź #190 dnia: Lipca 01, 2026, 17:23:40 »
A jakiś screen tego napalmu ktoś wrzuci? :)

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #191 dnia: Lipca 01, 2026, 19:28:03 »
A jakiś screen tego napalmu ktoś wrzuci? :)

Ja tu nie mogę rakietami dobrze przycelować, a ten mówi o napalmie ;D, chociaż tak, tutaj precyzja nie jest już tak istotna: https://youtu.be/qceJk9ItUkE?si=cgPbNNNglYfW8mcx. Generalnie wybuchy dla mnie są takie nijakie nieco. Tak jakby były z jakiejś kreskówki. Niby lepiej niż było, ale takie plastikowe to jakieś. Wolę już te z DCS.

Jest i pierwsza łatka: https://media.il2-korea.com/news/update_0002.

www.yoyosims.pl

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #192 dnia: Lipca 01, 2026, 21:12:25 »
Jeśli masz zmienione ustawienia upscaling, to tamte 3 pozycję masz zaciemnione, jeśli dobrze pamiętam

Dziękuję.

Ponawiam pytanie dotyczące RPM
Cześć. Czy też macie w tłokowcach przepę połączoną z rpm? W ogóle mi nie działa rpm pomimo przypisania. Porusza się tylko razem z przepustnicą.

Ok. Działa. W asystencie trzeba było wyłączyć.

W jakim asystencie?

Ramm.
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

Offline =OPS=lipas

• *
« Odpowiedź #193 dnia: Lipca 01, 2026, 23:12:38 »
Sprawdź:
settings - game - control helpers
Poodznaczaj

Offline =OPS=lipas

• *
« Odpowiedź #194 dnia: Lipca 01, 2026, 23:23:53 »
Odkryłem taką rzecz. Aby pozbyć się takiego brzydkiego rozmycie tekstur na samolotach (może i nie tylko, na razie nie wiem) przy patrzeniu pod kątem, trzeba w panelu nvidia ustawić filtrowanie anizotropowe. Ja ustawiłem na 16 i jest miodzio. Co prawda sprawdziłem w 2D i nie wiem jak to wygląda w VR.
Bo generalnie w grze tego ustawienia nie ma.