Autor Wątek: DCS CH-47F Early Access  (Przeczytany 1468 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
DCS CH-47F Early Access
« dnia: Sierpnia 10, 2024, 10:45:45 »
Polatałem wczoraj, całkiem przyjemny. W sumie w locie nie jest trudny, bardziej trudnym jest Mi-8MTV i Mi-24P. Zawis w sumie też dość łatwo zrobić. Krówka jest też dość szybka, 120kts łyka bez problemu i pociągnie dalej. Graficznie świetnie, na zewnątrz, jak i w środku. Dość okrojona (głównie w środki transportu), wiadomo EA, ale jak bardziej go rozwiną chętnie się za niego zabiorę.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Odp: DCS CH-47F Early Access
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 10, 2024, 12:22:17 »
Też się trochę wczoraj pobawiłem, odczucia mam podobne do YoYo. Z tym lataniem to powinno być jeszcze łatwiej jak zaimplementują system wspomagania lotu. Chinook podobno jest bardzo stabilny w realu, ogólnie sprawia wrażenia bardzo prostego w obsłudze. To taka ciężarówka do wożenia sprzętu, ludzi szybko i bezpiecznie z miejsca na miejsce. Trafiłem na kanał YT aktywnego pilota Chinook-a, myślę że będzie wrzucał sporo ciekawych materiałów, dotychczas wrzucił jeden filmik z pierwszymi wrażeniami. System załadunku i rozładunku cargo ma przyszłość, fajnie jakby to rozwinęli o jakieś animacje itp., oraz dodali tą opcję dla innych maszyn.

Link do kanału i pierwszego filmiku od prawdziwego pilota CH-47:

https://youtu.be/vT-iRMeJCmY?si=7Qk1zUhY2hvxtk0L
Ryzen 7 5800x3d, Gainward 4080 Phoenix, 32 Gb RAM, Samsung 980 Pro 1Tb, 4 x SSD, Hotas Warthog, TrackIR 4, HP Reverb

Offline JacD

• *
  • 7WEDS
« Odpowiedź #2 dnia: Października 14, 2024, 18:33:14 »
W lipcu br. pisałem:
"Ja w przeciwieństwie do większości liczę, że EDeki "domajstrują" do Chinooka sondę, FLIRA i parę innych bajerów i pomalują na czarno ;) Pomarzyć można."
Małe marzenia się spełniają, enf2i stworzył skórkę SOAR a Jinxx dodatki w postaci sondy, FLIR'a(atrapa), itd.
https://www.digitalcombatsimulator.com/en/files/3340029/
https://www.digitalcombatsimulator.com/en/files/3340941/?fbclid=IwY2xjawF2gCpleHRuA2FlbQIxMQABHePtYtepqEU2-UmMxIc6jktlnAbjGGuqusVV39rwEmwbobeHCvk8t-XhFQ_aem__DtozIky7MYn55dUPqav1g
Gravity is a cruel mistress!
7WEDS

« Odpowiedź #3 dnia: Października 16, 2024, 11:25:06 »
O ile w realu taki śmigłowiec ma zastosowanie to jakie to ma w realiach DCS, jego ograniczeń i stylu w jakim ludzie grają? Domyślam się, że wrażenia z lotu i rozumianej akcji są jednak niższe niż atakowanie zagonów pancernych z Wichrów czy Hellfire i uciekanie przed wrogiem.
DCS będzie oferować coś, co by miało realne zastosowanie z użycia takiego śmigłowca? Bardziej by to było fajne przy DC i np. limitowanej ilości pocisków AA-AG, które trzeba by było transportować czy lekkich SAMów, które by się pojawiały kiedy ktoś to przewiezie.

« Odpowiedź #4 dnia: Października 18, 2024, 10:28:17 »
Trochę tak to działa na niektórych serwerach. Desant piechoty aby przejąć cele, wyposażenie lotnisk, surowce, etc. Latanie heli ma ciekawie rozbudowane role w DCS.

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka

--------------------------------
Win10 64bit
PC: i7 13700k, 64GB RAM 3200MHz DDR4, RTX 4090, VR Quest 3, M2 Drives, EVGA 1000W GQ

VPC MongoosT-50CM2 Grip, VPC MongoosT-50CM3 Throttle, crosswinds rudder pedals, VPC panel CP3, WinWIng PTO2