Autor Wątek: F-5E Remastered version  (Przeczytany 3980 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline some1

• Global Moderator
F-5E Remastered version
« dnia: Grudnia 04, 2024, 16:36:45 »
Wygląda na to, że płatny remaster F-5 to sam update graficzny (model+kokpit), poprawki bugów dostali wszyscy posiadacze obecnego F-5. Ale szkoda, że w remasterze nie ma żadnych nowych funkcji, radar też wygląda na stary.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: F-5E Remastered version
« Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 04, 2024, 17:06:06 »
Jest lepiej, ale w sumie taka kosmetyka, bez szału.

Tak coś czuję, że oni teraz będą robić takie remastery dla każdego starszego modułu, po dychaczu sobie będą zarabiać. Mi-8, FW-190D, to akurat chętnie wezmę.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 04, 2024, 17:08:45 »
Wygląda na to, że płatny remaster F-5 to sam update graficzny (model+kokpit), poprawki bugów dostali wszyscy posiadacze obecnego F-5. Ale szkoda, że w remasterze nie ma żadnych nowych funkcji, radar też wygląda na stary.

Coś chyba doszło, bo są bomby GBU.

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 04, 2024, 18:05:32 »
 Video: https://youtu.be/LGmNejAUvjM?si=HymJaBNPkMkFZmD9. Widać, że też można w dziobie luki otworzyć, coś jak z F-15E.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 04, 2024, 18:11:18 »
Imo nie opłaca się. Lekkie różnice i bardziej denerwujące odbicia na zegarach. Do tego nie da się dziś grać na CW, bo sloty nowego F-5 nie działają.

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka

--------------------------------
Win10 64bit
PC: i7 13700k, 64GB RAM 3200MHz DDR4, RTX 4090, VR Quest 3, M2 Drives, EVGA 1000W GQ

VPC MongoosT-50CM2 Grip, VPC MongoosT-50CM3 Throttle, crosswinds rudder pedals, VPC panel CP3, WinWIng PTO2

« Odpowiedź #5 dnia: Grudnia 04, 2024, 19:36:13 »
Sloty na CW jednak działają... Nie wiem skąd miałem problem.

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka

--------------------------------
Win10 64bit
PC: i7 13700k, 64GB RAM 3200MHz DDR4, RTX 4090, VR Quest 3, M2 Drives, EVGA 1000W GQ

VPC MongoosT-50CM2 Grip, VPC MongoosT-50CM3 Throttle, crosswinds rudder pedals, VPC panel CP3, WinWIng PTO2

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #6 dnia: Grudnia 04, 2024, 19:40:19 »

www.yoyosims.pl

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #7 dnia: Grudnia 04, 2024, 19:59:31 »
Coś chyba doszło, bo są bomby GBU.

Poprzednio też były. Dodali tylko nowe kombinacje.

Ale żeby dołożyć 4x AIM-9, to nie.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #8 dnia: Grudnia 04, 2024, 20:15:48 »
Obejrzałem fotki i mam mieszane uczucia, czy za lekki retusz wewnątrz i zewnątrz i luki działek (fajne, ale zbędne) chce mi się nabijać kabzę, firmie, która ze sprzedawania obietnic zrobiła swój model biznesowy. Jakbym tego modułu nie miał to mimo iż go lubię to też bym się zastanowił, czy za tę cenę go kupować. OK, nieco tańszy niż inne jety, ale tuż dużo uboższy pod wzgledem awioniki i możliwości, więc ta cena jest według mnie zawyżona.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #9 dnia: Grudnia 04, 2024, 21:50:47 »
Za 10 dolców to co tu się zastanawiać ;) (w tym jak ktoś ma jeszcze mile to może wyjść i za darmo). Na pewno jest lepiej niż było (graficznie).
« Ostatnia zmiana: Grudnia 04, 2024, 22:19:07 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #10 dnia: Grudnia 04, 2024, 22:09:58 »
Jeszcze nowy model pilota dodali. Chętnie zobaczyłbym jak wygląda to z FPP.

Dla mnie takie remastery za 10 USD są w porządku. Nie oczekuję, że oni wiecznie będą pudrować za friko stare modele wydane ponad 10 lat temu. Choć to powinna być porządna robota, a nie skok na szybką kasę.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #11 dnia: Grudnia 04, 2024, 22:20:10 »
Jeszcze nowy model pilota dodali.

Tak i działa też w VR. Nie jest pokroju tego od F-16C czy F-15E ale daje radę. Szkoda tylko, że wycięli masę malowań.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #12 dnia: Grudnia 04, 2024, 22:31:22 »
Za 10 dolców to co tu się zastanawiać ;). Na pewno jest lepiej niż było (graficznie).

Trochę chodzi tu o zasadę, a nie o to czy to 10 czy 20 zielonych. Jakbym był przekonany to dałbym i 30 :) , ale w tym sęk iż nie jestem. Retusz z zewnątrz i luki działek są w sumie zbędne, albo inaczej nie widzę aż takiej róznicy, wewnątrz podobnie, jest trochę lepiej, ale to nadal bajer, fizyka lotu, awionika, uzbrojenie, czyli to co istotne to samo, to za co tu płacić??
Nie bardzo wierzę, iż po latach nie dałoby się choć ciut bardziej dostroić zachowania modelu do oryginału, czyżby te ileś lat temu został wydany diament super wiernie odwzorowujący prawdziwy samolot!?!?
Jakoś nie chce mi się wierzyć. A za samą kosmetykę przykrywającą stary produkt, według mnie płacić nie warto, dla zasady ;)

« Odpowiedź #13 dnia: Grudnia 04, 2024, 22:32:01 »
A te skiny co są na DCS Files do wersji podstawowej działają tutaj też bez problemu?

Nie bardzo wierzę, iż po latach nie dałoby się choć ciut bardziej dostroić zachowania modelu do oryginału

Ja zrozumiałem, że jakiś tuning FM był i jest dostępny dla wszystkich posiadaczy F-5E (upgrade dotyczy tylko kwestii wizualnych).

« Odpowiedź #14 dnia: Grudnia 04, 2024, 22:46:26 »
Zasadniczo graficznie jest to reskin a nie nowy model 3d, liczba trójkątów w modelu zewnętrznym i kokpicie jest taka sama. Czyli tylko nowe tekstury +otwierana zatoka uzbrojenia. Czy w czymś innym grzebali? Pewnie tylko drobnostki jak nowy ładunek uzbrojenia.
"Pan Jezus Chrystus jest obok ciebie wystarczy
jeden krok aby zaprosić go do swojego życia!"