No to za chwilę nowy mój wytwór.

Witam Panie i Panowie! Spieszę z ciepłym newsem dla fanów OH-58D „Kiowa Warrior” i DCS. Już wkrótce do symulatora DCS trafi solidna, w pełni profesjonalna kampania dla jednego gracza (jakość wersji płatnych, a nawet lepsza). Kampania jest przeznaczona dla modułu Polychop Simulations OH-58D, ale trzeba mieć też mapę Afaganistanu (południowo-zachodnia część lub cała mapa). Warto też dodać, że kampania powstała we współpracy z Ryanem Robicheaux, pilotem Kiowa Warrior i autorem książki „Scouts out!”. Okres kampanii to 2010 rok.

Kampania jest gotowa od jakiegoś czasu i obecnie jest finalizowana. Co dla Was najważniejsze, pomimo dużej ilości mojej pracy i inwestycji, kampania będzie dostępna za darmo dla fanów DCS (podobnie jak moja poprzednia dla Mi-24P). Pełen opis kampanii znajdziecie w instrukcji (będzie to dość ważne do zapoznania się przed zabawą). Kampania będzie wkrótce dostępna do pobrania za pośrednictwem strony DCS w sekcji User files. Na razie jest to tylko info preview. Najważniejsze cechy kampanii:
- Kilkanaście misji dla jednego gracza (14, trwających od 40 minut do 1,5 godziny rozgrywki każda) rozgrywających się w Afganistanie (potrzebna jest mapa DCS: Southwest Afghanistan lub cała mapa DCS: Afghanistan)
- Realistyczne, szczegółowe scenariusze, oparte na prawdziwych wydarzeniach z Operacji Moshtarak (2010) i jej preludium (chociaż oczywiście kampania została dostosowana do środowiska DCS i jego możliwości, osiągając w ten sposób kompromis między historią a grywalnością)
- Kampania oparta na fabule ze szczegółowym wprowadzeniem do misji, komendami głosowymi i zwrotami akcji w trakcie misji
- Kontynuowanie kampanii jako pilot OH-58D i drugi pilot/strzelec/AMC
- Pełen, zaawansowany pakiet głosowy w języku angielskim, nawet twój drugi pilot otrzymał swoją rolę!
- Kilka tysięcy linijek napisów w języku angielskim (obsługiwany jest tylko język angielski)
- Różne rodzaje misji (również naprowadzanie artyleryjskie), w tym nocne
- Dedykowana skórka dla Kiowa Warrior z okresu wojny w Afganistanie
- Na tyle realistyczna, na ile to możliwe - tylko cold starts, po misji i specjalnym trybie ukończenia misji musisz wrócić na lotnisko/FOB/FARP
- Auto ATC (automatyczna komunikacja podczas startu i lądowania jest używana po wybraniu odpowiedniego radia)
- Przygotowane briefingi (opis sytuacji i zadań), pełna dokumentacja, grafiki i zdjęcia
- Ważne dane na nakolanniku pilota
- Podsumowanie (w tym porady i triki) w instrukcji, sprawdź przed lotem
! - Przyjazny dla FPS (przetestowany również w VR), tylko najpotrzebniejsze jednostki plus otoczenie
- Niestandardowa muzyka tła stworzona na potrzeby tej kampanii (po pomyślnym ukończeniu kampanii dostęp online do ścieżki dźwiękowej)
Planuję wypuścić ją w czerwcu tego roku, więc teraz macie świetną okazję, żeby odświeżyć sobie pamięć na temat OH-58D do czasu jej wydania 😊!

Dedykowany wątek na Forum ED:
https://forum.dcs.world/topic/375212-campaign-for-dcs-oh-58d-through-the-desert-dust/#findComment-5659779.
Link do kampanii:
https://www.digitalcombatsimulator.com/en/files/3345522/Link do malowania:
https://www.digitalcombatsimulator.com/en/files/3345514/