Ja myślę, że czemu nie?

Skocz do sklepu elektronicznego i popytaj sprzedawce czy ma silne diody IR. Tylko nie ZA silne, bo generalnie mocne świecenie jest z reguły okupione małą szerokością promienia (uzyskuje się wzmocnienie za pomocą zwierciadeł), a takim "laserem" raczej nie poświecisz...
BTW i tak będziesz pewnie musiał latać w czapce, bo chyba nie przykleisz sobie tej odblaskowej kropki na czole?
Już działa mi cam2pan z newview w Il-2FB,i Falcon AF. Nie działa w LOMACu, nie wiem czemu, musze chyba jeszcze powalczyć (rafalg_78, będę cie musiał pomolestować

) i w Condorze (ale tam ponoć nie działa i koniec, nawet ktoś tu na forum wrzucał programik, który wyłączał NV i włączał Condora, a po skończonej grze znowu włączał NV - po prostu się nie lubią te programy). W Condorze działał mi tryb bezpośredni cam2pana, ale brak regulacji mnie zniechęcił. W Lomacu chyba nawet to nie działało.
Innych simów nie próbowałem jeszcze.
Gładki, rafalg_78 i wszyscy, którym cam2pan robi przeskoki zamiast płynnego przewijania (przy małych ruchach głową). Też to mam. Spróbójcie u siebie zrobić tak:
po odpaleniu cam2pana zmienić tryb z "flashlight" (chyba wszyscy tak latają?) na "low" i potem spowrotem na "flashlight". Mode na "mouselook", żeby można było podejrzeć efekty. U mnie robi się po takim zabiegu pięknie i gładko, myszka jeździ płynnie za głową. ALE - po włączeniu mode "FB/Lock on" czyli tego właściwego, program przestaje przesyłać jakikolwiek output, czy to do gry, czy to do newview.
Po prostu można machać głową w grze, a obraz się nie rusza. Nie mam pojęcia, czym konkretnie jest to spowodowane, walczyłem cały dzień z tym. Koniec końców, albo mamy działające kangurki, albo niedziałające płynne przewijanie :/ W trybie emulacji myszy można wywalczyć działające płynne przewijanie, ale my celujemy w emulacje tracka

Jedyną znaną mi metodą na zwalczenie skoków w praktyce jest wsparcie cam2pana newviewem. Tam można to wygładzić, wyregulować krzywe tak, żeby przy widoku na wprost był mniejszy response (niewidoczne przeskoki) i generalnie po dłuższym lub krótszym ustawianiu parametrów uzyskać komfortowy zestaw. W razie czego służę profilem nv. Sam cam2pan jest chyba wadliwy w tej kwestii.
Moja kamera wyciąga 30 klatek.
OK, nie było uwagi, podobno kamerki internetowe świetnie widzą IR
Aye, przynajmniej zakres "pilot od TV". Widzi jak zwykłą diodę.