Autor Wątek: Pre order C-130J  (Przeczytany 1055 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Pre order C-130J
« dnia: Sierpnia 01, 2025, 19:23:07 »
Można brać preorder na C-130J. Ale produkcja „trzeciej imprezy”, a po inbie z Razbam mam pewne obawy. Ale sama koncepcja mi się podoba. Jest i trailer: https://youtu.be/D0q1OVUHWoQ?si=F7ZKZPFH0GkDaMcH

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Pre order C-130J
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 01, 2025, 20:10:22 »
a po inbie z Razbam mam pewne obawy

Znaczy nie bierzesz innych dodatków niż od ED (czyli zaledwie kilku)? Nie kumam ...
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 01, 2025, 20:14:21 »
Napisałem tylko, że mam obawy ;). Oprócz kilku modułów razbamowych zgnił mi też niesławny Hawk T1.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 01, 2025, 20:21:57 »
Napisałem tylko, że mam obawy ;). Oprócz kilku modułów razbamowych zgnił mi też niesławny Hawk T1.

Hawka też miałem (ale tu była inna sytuacja), ta sprawa z Razbamem to coś ponad DCS, a raczej nikt nie ma takich aspiracji (chyba). Harrier i Mirage działają w zasadzie dalej ok, problem ma F-15E największy. Chociaż C-130J to taki trochę tutaj kwiatek do kożucha dopóki w DCS nie ma całego globu, to wezmę, GBU-43 może robić robotę. Trochę jestem zaskoczony, że ją tutaj dadzą, fajny pomysł. Osobiście wolałbym jednak wersję Spectr/Ghostrider do DCS.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 01, 2025, 20:39:28 »
Nauczka po sytuacji z RAZBAM dla mnie jest taka, żeby na pewno nie kupować modułów w stanie EA od deweloperów innych niż ED. A w sumie od ED to też (w przypadku wczesnego EA). ;)

Trochę jestem zaskoczony, że ją tutaj dadzą, fajny pomysł. Osobiście wolałbym jednak wersję Spectr/Ghostrider do DCS.

Też bym wolał.

Samolot zupełnie zbędny do DCS moim zdaniem. Pasuje raczej do MSFS.

« Odpowiedź #5 dnia: Sierpnia 01, 2025, 21:37:19 »
Można brać preorder na C-130J. Ale produkcja „trzeciej imprezy”, a po inbie z Razbam mam pewne obawy. Ale sama koncepcja mi się podoba. Jest i trailer: https://youtu.be/D0q1OVUHWoQ?si=F7ZKZPFH0GkDaMcH
O kurna a ja go na mojej liście przeniosłem na 2027, a tu taka niespodzianka. Ale co tam ten rok to rok biedy dopiero jeden moduł samolotu wyszedł a gdzie tu do statystycznych trzech! A tyle modułów jest tuż za drzwiami.
"Pan Jezus Chrystus jest obok ciebie wystarczy
jeden krok aby zaprosić go do swojego życia!"

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpnia 02, 2025, 12:10:21 »
C-130J można też kupić poprzez stronę producenta: https://www.airplanesimulations.com/.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #7 dnia: Sierpnia 02, 2025, 19:01:02 »
Podzielam opinię, że to raczej moduł FS. Na początku myślałem, że to wersja z działami na bokach - fajnie się tym pykało w Call of Duty :D

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpnia 04, 2025, 07:38:20 »
Eeee nuda... kolejny dup...lot od czapy. Podzielam zdanie, że gunship byłby ciekawszy. Oczami wyobraźni widzę te wszystkie dogfighty na lufy :D.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpnia 04, 2025, 12:35:13 »
AC-130J byłby lepszym wyborem do DCS niewątpliwie i bardziej oczekiwanym, ale to jest moduł bardziej dla miłośników Herka, zaawansowanej (bardziej niż w MSFS) symulacji i wożenia "wirtualnych" ładunków (chociaż jak w 2030 wyjdzie sferyczna ziemia to będzie tu lepiej ;)). Pod względem samej symulacji systemów widać też, że będzie naprawdę nieźle, a docelowo dojdzie też wersja MC-130J (do tankowania w locie). AC-130J może zrobią jako dodatek ale dziś zależy to jak wypadnie sama "podstawka" w sprzedaży.

Zresztą była taka gra i też miała swoich fanów ;):

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #10 dnia: Sierpnia 04, 2025, 14:30:53 »
Nie porównuj ED do Hideo Kojimy. Ten pan ma wszystko dopracowane do ostatnich szczegółów, a ED co najwyżej ea, albo po. Nic nie jest elegancko domknięte. Moim zdaniem Herkules w DCS jest od czapy. Jedyne co w nim widzę to latadło dla maniaków i skok na kasę. Dziękuję, nie skorzystam.

« Odpowiedź #11 dnia: Sierpnia 04, 2025, 15:58:15 »
Jedyne co w nim widzę to latadło dla maniaków i skok na kasę.
Zdecydowanie dla maniaków, skok na kasę na pewno nie, raczej niszowy produkt sprzeda się pewnie jakieś 2-3k egzemplarzy, promil tego co F-16.
    Zapewne produkt wyprodukowany przez fanów dla fanów. Ale myślę sobie że taki AC-130J sprzedał by się pewnie z dziesięć razy lepiej. Ciekawi ile sprzedałoby się PZL P.11C pewnie w porywach 1000 egzemplarzy. Podobno w DCS najmniej sprzedało się I-16 a Rosja jest jednak dużym rynkiem zbytu.
"Pan Jezus Chrystus jest obok ciebie wystarczy
jeden krok aby zaprosić go do swojego życia!"

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #12 dnia: Sierpnia 04, 2025, 17:28:55 »
Nie porównuj ED do Hideo Kojimy.

A kto tu porównuje? Miałeś symulator kuriera, masz symulator transportowca. Nie czytaj między wierszami, których nie ma :icon_lol:, sam pan HK to tak szczerze mało mnie obchodzi.

i skok na kasę

Nawet patrząc na ten temat, ile jest zainteresowanych osób (a także Forum ED po ogłoszeniu) myślisz na serio, że to skok na kasę i ludzie będą kupować Herka siatami? :o
Przecież to będzie nisza w niszy. Ponadto to pierwszy dodatek, który powstał w drodze od moda do pełnoprawnego modułu. Głownie więc za tym idzie fascynacja Herkulesem (nawet nie pokuszono się o Ghostridera, który sprzedawałby się o niebo lepiej).

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #13 dnia: Sierpnia 04, 2025, 21:11:17 »
No z tą kasą to może faktycznie trochę mnie poniosło. :D

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #14 dnia: Sierpnia 05, 2025, 00:09:19 »
No z tą kasą to może faktycznie trochę mnie poniosło. :D

Tutaj największy sens to by miało jakby faktycznie C-130J do DCS był po prostu modelem samolotu do czego jest przeznaczony - transport wojska, taksówka dla skoczków, transport pojazdów, transport różnych ładunków i ok, tej GBU-43. Na razie mamy tak - GBU-43 będzie i ... wożenie palet ze zrzutem. I chyba tylko to. W opisie od ED mamy:

Autentyczne operacje ładunkowe: Wykonuj realistyczne procedury załadunku, zarządzania i dostaw lotniczych. Wykonuj precyzyjne zrzuty powietrzne i misje wsparcia logistycznego, prezentując możliwości samolotu.

Tylko co z tych wielkich słów będzie? Gdzie animacje wchodzących i wychodzących żołnierzy? Gdzie skoczkowie, którymi można zrobić desant (ba jeszcze do DC-3 nie ogarnęli od wydania mapy Normandy'44)? Gdzie wjazd np. Hummerem po rampie do luku transportowego? C-130 może nawet na pokład zabrać AH-64D, nie mówiąc o różnych innych ładunkach, typu jakieś kontenery itd. Dostaniemy cząstkę z tego i to jest najgorsze. Symulacji samolotu się nie obawiam, mam wrażenie, że wykonano tu świetną robotę (i fajny pomysł z głosową czeklistą) ale dużo tu musi podziałać ED, a oni od 20 lat nie zmienili animacji prostego wojaka US Army z czasów współczesnych, a co dopiero by miał iść (uwaga, oni nie idą), wejść po rampie i usiąść, a nie zniknąć w kosmos. ;D

www.yoyosims.pl