Autor Wątek: DCS F-100D wydany!  (Przeczytany 516 razy)

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
DCS F-100D wydany!
« dnia: Czerwca 12, 2026, 22:28:36 »
Early Access rozpoczęte.

Jest i nowy trailer: https://youtu.be/bdfN7SN-PE8?si=q8KeNsuRNB1QhsqB.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: DCS F-100D wydany!
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 13, 2026, 09:04:24 »
Pierwsze wrażenia - dość krowiasty, zwłaszcza z podwieszeniami. Prędkość nabiera jak babcia w balkoniku pod górkę. Powietrza ledwo się trzyma, a przepustnicą należy operować b.delikatnie, w przeciwnym razie dochodzi do detonacji w komorze. Kabina fajnie zrobiona ale wygląda jak samolot wyciągnięty z demobilu, wszystko jest tak podniszczone jak tylko się da :). Wylądowałem na czuja też i wystartowałem - tu akurat wszystko spoko za pierwszym razem, chociaż prędkość lądowania musiałem mieć dość dużą (lądowanie robiłem na 170 kts, ale nic nie czytałem, poniżej 160 już zaczynał lekko odchodzić). Generalnie pierwszy odbiór ok, ale trzeba się go "naumić" pod względem FM i silnika i zapamiętać trochę inną reakcję tu na wszystko (powolną). Musisz wyprzedzać myślą tego jeta jak chcesz nim latać, by nie zrobił nam niespodzianki. Raczej pies węszący nisko nosem przy ziemi.

www.yoyosims.pl

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwca 13, 2026, 15:58:27 »
Na pierwszy rzut oka kawał solidnie wykonanej roboty. Przeleciałem misje treningowe, wszystko wydaje się działać jak trzeba, jest sporo smaczków. Wizualnie też bardzo wysoki poziom, choć kokpit mocno zużyty, podobnie jak u Heatblur. Mam nadzieję, że sprzeda się zgodnie z oczekiwaniami i nie będzie to jedyna maszyna od Grinelli, debiut na piątkę.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #3 dnia: Czerwca 13, 2026, 16:33:51 »
Co zaskakujące idzie nawiązać walkę z MiG-19. Wygląda na bardzo solidny kawał roboty.
"Pan Jezus Chrystus jest obok ciebie wystarczy
jeden krok aby zaprosić go do swojego życia!"

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwca 14, 2026, 10:42:15 »
Swoją drogą to kawał samolotu. Myślałem, że jest mniejszy.

"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwca 14, 2026, 19:58:05 »
Zgadza sie, przed premiera do DCS kupilem model, lezy w pudle na kiedys tam, ale pierwsze co napisalem do znajomka - jaki on duuuzy ;). Nie spodziewalem sie, bo generalnie nie wyglada to na duza maszyne, a w sumie blizej mu do wielkosci Phantoma (oczywiscie troche krotszy) niz do innych jetow.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #6 dnia: Czerwca 14, 2026, 20:42:33 »
F100 duży, ale nijak się ma do innej legendy Wietnamu, czyli F105. Ten to jest dopiero bydlak.

« Odpowiedź #7 dnia: Czerwca 22, 2026, 20:17:37 »
F-101 był chyba nawet większy (chociaż jak chcemy trzymać się stricte Wietnamu to należy mówić o RF-101).

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwca 24, 2026, 23:17:18 »
Nie wiem co to. Latam obecnie po Nevadzie w ramach nauki i czasem .... mi coś przygrywa ;D. W tutorialach jest misja z nawigacją i tam mamy faktycznie kanały z muzyką jezzową, ale tutaj mam free flight. W sumie zauważyłem, że jest to niezależne od częstotliwości i dot. ADF i raczej pewnych obszarów mapy. Muzyka jest cicha, ledwo rozpoznawalna na tle silnika ale jest na stówę. Nie mam pomysłu skąd to. LOL.

www.yoyosims.pl