Autor Wątek: Nowa polska strona IL-2 i Lock On  (Przeczytany 3887 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

raven

• Gość
Nowa polska strona IL-2 i Lock On
« dnia: Lutego 05, 2004, 15:40:20 »
Zapraszam wszystkich na moją stronę www.bambulek.prv.pl   Proszę o obiektywne opinie i uwagi na temat treści.  Layout docelowy ciągle w opracowaniu więc nie narzekajcie na grafikę. Mam nadzieję, że spodoba się zawartość.

Pozdrawiam.

Raven.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #1 dnia: Lutego 05, 2004, 16:26:37 »
U mnie narazie nie dziala stronka  :?
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

raven

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Lutego 05, 2004, 17:15:34 »
Już działa. Serwer stoi u mnie w akademiku więc sieć pada średnio co drugi dzień. No i niestety serwer może być online w godzinach 8:00-24:00 bo spac sie przy huku 5 wentylatorow nie da. Mimo wszystko wypróbujcie.

Raven.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #3 dnia: Lutego 05, 2004, 18:08:00 »
U mnie też działa, jeszcze troche pracy masz przed soba ale ok. Z tego co widac sporo powrzucales rzeczy do sciagania, czyz zatem, tak jak w opisie-w twoim zalorzeniu- ma to byc strona skad mozna jedynie zasysac czy cos wiecej i chcesz dodawac jakies teksty? Dzięki też za zamieszczenie mojego filmu : -) pzdr i powodzenia
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

knocke

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Lutego 05, 2004, 18:20:58 »
stronka oczywiscie zrobiona amatorsko ale fajnie ze sa pliki do pobrania.

niestety to co piszesz o sposobie jej hostowania nie wrozy dobrze, kazdy powazny serwis musi byc dostepny non-stop poza tzw. oknem serwisowym (zwykle okolice nocy weekendowych pt,sb,nd).  Radze poszukac miejca na jakichs serwerach.

powodzenia!

raven

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Lutego 05, 2004, 18:35:51 »
Chciałbym żeby serwis rozwijał się również tematycznie YoYo, ale jak patrzę na wasze strony i ich wartość merytoryczną, to wątpię, czy ma sens pisać cokolwiek. Zresztą, myślę, że strona z plikami też się przyda. A z czasem może przybędzie jeszcze coś do poczytania.

Dzięki za przychylne opinie.

Raven.

Kajzer

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: Lutego 05, 2004, 20:13:20 »
Fajna stronka, choć uboga graficznie. Mam tylko jedna uwagę: Zmień kodowanie, bo niektóre literki nie są poprawnie wyświetlane.

Oczywiscie u mnie stronke wrzuce do działu linki  :wink:

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #7 dnia: Lutego 05, 2004, 23:34:04 »
Calkiem przyjemna, podoba mi sie to ze nowy gracz moze w bardzo szybki sposob dojsc do aktualnej wersji gry bez przekopywania forow itp. Troszke szkoda ze stronka ma "czasowke". Tak sobie tez pomyslalem skoro sam przyznajesz ze ciezko konkurowac z istniejacymi stronami to moze sie przylaczysz. Zrobilbys dzial download jak masz dostep do miejsca na dysku, a jezeli zdecydujesz sie na rozijanie obecnego www to umiesc informacje ze strona przyjmuje petentow w godzinach "od do".

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

raven

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: Lutego 06, 2004, 12:37:26 »
Mazak uwagę o timingu przyjąłem - vide strona.

Nie czuję się jakbym rozbijał polskie www bo nie widziałem na żadnej ze stron działu download w tak obszernej formie. Jeśli się mylę - przyślij linka.

Nie chcę się podłączać pod wasze strony, bo was nie interesuje ani Falcon 4.0 ani FS2004, więc połowa działu by wypadła, a nigdzie na polskich serwerach nie da się ściągnąć większości tych plików.

Linki do waszych stron to ważna część mojego serwisu - więc moim zdaniem nie ma powodu żebyś czuł się skrzywdzony obecnością mojej strony w sieci. Jak usiądę nad grafiką dojdą też banery, więc to tylko darmowa reklama dla innych serwisów, również waszego.

Pozdrawiam Ciebie i całą ekipę KG200 i dziękuję za konstruktywną krytykę i okazane zainteresowanie.

Raven.

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #9 dnia: Lutego 06, 2004, 16:15:16 »
Raven bron Boze nie mowie ze rozbijasz w jakis sposob scenke IL2, wrecz przeciwnie kazdy taki akcent jest mile widziany. Moja wypowiedz pokierowana byla logika bo wiem ile kosztuje pracy stworzenie tskiego serwisu, tym samym wiem jak ciezko zalapac sie na jakies rozsadne miejsce na serwerku na pliki. Dlatego majac glownie na mysli strone YoYka ktory pisze i o FB i o Lock Onie zaproponowalem takie rozwiazanie na taki dzial download albo sekcje np. Falcona pozwolila by przyciagnac jeszcze jakies osoby. Ze swojej stronki moge tylko zaproponowac przyklejenie info na forum o twojej stronce bo napewno poczatkujacym pilotom ulatwi sprawe konfiguracji.

kaa

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: Lutego 06, 2004, 18:26:27 »
Cytat: KosiMazaki
a jezeli zdecydujesz sie na rozijanie obecnego www

lol jak Mazak napisał "rozijanie" to miał chyba na myśli "rozwijanie", a nie "rozbijanie"... a w ogóle taka stronka_hangar_ze_wszystkim to świetny patent, bo zawsze trzeba tych wszystkich dupereli szukać po całym świecie... (a ja mam modem, więc jak czegoś potrzebuję to muszę korzystać z uprzejmości znajomych)... fajnie, że będzie wszystko w jednym miejscu.  8)

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #11 dnia: Lutego 07, 2004, 00:51:53 »
Mam taka przypadlosc i czasami moje palce nie wyrabiaja z tokiem myslenia a jak sie doda do tego jeszcze nie trafianie w klawisze to wychodza takie buble :P.....sorrka  :mrgreen:

Ps. Mialem na mysli "rozwijanie"  :wink:

Elwood

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: Lutego 07, 2004, 02:03:19 »
Raven, pisałem Ci już o tym na GG (ale konsekwentnie mnie zlewasz i nie odpowiadasz :)), napiszę i tu: to nie jest tak że ludzie z tego forum żyją tylko Szturmovikiem i LOCK-ONem. Dlatego bardzo dobrze że WRESZCIE powstała strona-magazyn wszelakiego dobra które dotąd trzeba było szukać po sieci. Ja np. bardzo lubię serię Flight Simulator, jakkolwiek gra ta jest badziewna a samoloty wbrew pozorom nie są takie jak prawdziwie (przynajmniej małe  Cessny, Baron i KingAir, bo tym się przewiozłem), to pod względem nawigacyjnym gra ta jest w zasadzie odzworowaniem rzeczywistości w skali 1:1, i świetnie można na niej ćwiczyć. I za każdym razem jak na jakimś komputerze ją instaluję, to molestuję Konrafa o addony, a ten z cierpliwością godną galernika po raz kolejny mi podaje namiary. A tak, dzięki Tobie (jeśli oczywiście będzie Ci się chciało), jest szansa na konkretne miejsce z dobrymi, sprawdzonymi i godnymi poleceina addonami, i niezbędnymi paczami do innych symulatorów. Mam nadzieję że  chęci Ci nie zabraknie, bo idea jest bardzo dobra i potrzebna. Walcz.

raven

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: Lutego 07, 2004, 14:32:29 »
Kurcze Elwood na gadu ostatnio gadam tylko z dziadkiem kosem. Nikt inny sie nie odzywal. Moze moje namiary sa zle wiec podaje nr - 5495730. Upewnie sie w profilu. Dzieki za mile slowa - nie po to 3 dni sie uczylem HTMLa zeby teraz rezygnowac z prowadzenia strony.

Co do dodatkow do Flighta - na razie musze jakos uporzadkowac 10gb plikow z addonami, to wreszcie cos wystawie na widok publiczny. Tez uwazam ze nawigacja w FS jest niezla, ale smaczku dodaja jeszcze oryginalne mapy jeppesena o ile ktos ma ;). W nowym wydaniu nawet procedury SID staly sie jakos wykonalne.

Dzis na stronie nowosc nie do pobicia (mam wrazenie). Zobaczcie koniecznie fani suszarek.

Raven.

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #14 dnia: Lutego 07, 2004, 16:05:30 »
hmm.. jak by ci to powiedzieć :)

Falcon 4 był dostepny w Polsce, swego czasu sprowadzał go na zamówienie TimSoft - wersję z instrukcją (Cegła) - kosztowało to jakieś 120zł - wiem, bo sam się dowiadywałem.. niestety pieniadze "gdzieś" wcięło i do zakupu nie doszło :P