Autor Wątek: FB: Zarządzanie mieszanką po patchu 1.22  (Przeczytany 6278 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

knocke

• Gość
FB: Zarządzanie mieszanką po patchu 1.22
« dnia: Lutego 01, 2004, 16:08:18 »
Ponieważ jestem tu nowy chcialem wszystkich przywitac i pozdrowic!

Wlasnie po roku odkrywam swiat FB (wczesniej grywalem w ILa2), dlatego wybaczcie jesli czasem zapytam o glupote.

Ten temat chyba bzdurny nie jest: po instalacji patcha 1.22 na FB znikneło zarządzanie mieszanką dla kilku maszyn (na pewno Bf109E,F, Hurricane IIb, jest nadal np: dla Mig3 reszty nie sprawdzalem jeszcze).

Kurcze, serio te wszystkie maszyny ktorym Oleg wywalil teraz zarzadzanie mieszanka mialy tu automaty? Zaraz dokopie sie do dokmentacji Bf109E, moze cos znajde na ten temat, ale z lekka mi to smierdzi ...

knocke

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #1 dnia: Lutego 01, 2004, 17:51:08 »
Ten temat już był... ale nie pod kątem patcha 1.22 :D

Wiec ja dalej będę narzekał :P

Otóż sytuacja z mieszanką i skokiem śmigła jest "krytyczna" już od czasu 1.21 (przynajmniej dla mnie) nie jestem w stanie sterować mieszanką w żadnym Mietku, ani co gorsza w P-40M, a w tym samolocie jedynym automatem był pilot ... co gorsza w kokpicie manetka sterowania mieszanką pięknie się prezentuje... ale co z tego, kiedy nie można jej użyć, a przydała by mi się.

No cóż... my tu narzekamy, a Oleg robi dalej swoje... bo może - na rynku nie ma żadnej alternatywy.

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Lutego 01, 2004, 18:55:58 »
i cos mi podsuwa bardzo niemiłą myśl , ze na dlugie lata jeszcze stary il-2 sturmovik bedzie najbardziej zaawansowanym symulatorem maszyn z drigiej wojny... bo przeciez teraz juz calkiem jawnie się Olo odgraża ze BoB ma być bardziej arcade , i liczy na przeciągnięcie do ubi graczy z... czegos tam
fajnie nie :D

303_Michcich

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Lutego 01, 2004, 20:43:30 »
Balcerowicz musi odejsc ! :D

Kajzer

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Lutego 01, 2004, 23:15:57 »
Skoro jesteśmy przy silnikach i tych sprawach  :wink:  to osobiście chciałbym aby system zarządzania silnikiem i uzbrojeniem był podobny do tego z Target Rabaul. Moim skromnym zdaniem kontrola nad silnikiem w TR jest o wiele lepiej zrobiona niż w FB  :)

knocke

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Lutego 01, 2004, 23:45:08 »
tak, moze i nie dokladnie po patchu 1.22 bo ja instalowalem tylko czyste FB 1.0 i potem 1.22over1.0.

nie mialem czasu poczytac o Mietku wiec nie wiem jak tam bylo ale gwoli scislosci: nie usuneli wszedzie tylko w niektorych maszynach. Co oznacza ze nie koniecznie ida w kierunku Arcade ale moze zrobili blad, ktory poprawia? To by bylo nielogiczne - dla Mietka arcade a dla MiGa3 real, nie pasuje mi to do Olega.
Choc facet na pewno moze dazyc (z przyczyn chocby $$$ :-) do rozszerzenia rynku symulatorow (czytaj: zabawek dla polzidiocialych nastolatkow) - zawsze twierdzilem ze komercja smierdzi ...

Przy okazji - podrzuccie jakis link do opisow zalozen do przyszlej BoB.

Elwood

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: Lutego 02, 2004, 03:54:40 »
Jedno co mnie za każdym razem przy takich dyskusjach zastanawia, dlaczego nie upublicznić tak rachitycznego silnika gry jakim jest Szturmovik (w porównaniu do LOCK-ON to trudno nawet cokolwiek porównywać), i dlaczego ta gra w ramach takiego "open-source" projektu nie może żyć własnym życiem wzorem chocby jeszcze starszego Warbirds, który przecież trzyma się nawet dziś całkiem nieźle. Szturmovik przeżyłby drugą młodość, a ludzie z wypiekami polecieli by zobaczyć czy BoB nie będzie jeszcze lepszy. A tak to możemy tylko pisać tu po raz setny że Ła-5FN jest trendi, a Bf-109K4 wręcz przeciwnie, i że zwała, i że toczyć bekę i mieć zryty czerep (ostatnio przebywałem z młodzieżą z podstawówki i się dużo nauczyłem nowych słówek; niedługo może pojmę nawet co oznaczają).

303_Shpacoo

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: Lutego 02, 2004, 06:22:58 »
Myślę, że Olo nie wypuści Sturmovika z rąk. On wie, jakie cudo stworzył i że ten silnik łącznie z modelem lotu i innymi bajerami będzie wyznaczał jeszcze górne pułapy dla simów przez około 2 lata. To, że klepią teraz FB i BoBa dla kasy to jedno, ale pozbywać się czegoś takiego jak Ił-2, to drugie.
Chociaż też bym bardzo chciał, by Ił-2 trafił do mas. Byle nie było z tym później tak, jak z Warbirdsami, kiedy to sami gracze zabili grę z powodu 'ufów' .

knocke

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: Lutego 02, 2004, 21:51:19 »
wlasnie postudiowalem sobie opis (fotka, schemat) kabiny Bf109E4B - zadnej dzwigni, kranu paliwowego do sterowania mieszanka nie znalazlem - jest tylko reczna popma paliwa (dzwignia po prawej z zolta glowka) i jej wlacznik (na prawej burcie). Wiec akurat tutaj jechanie na Olega jest pomylka.

Tylko jak z tym P40 ... :|

Offline Rola

• *
  • 9/39 & R'n'R
« Odpowiedź #9 dnia: Lutego 02, 2004, 22:47:24 »
Nie mogę za dużo się wygadać, więc zdam się na waszą yntelygencyję i zdolność wyciagania wniosków:

Zakładając, że Olo stoi najwyżej w łańcuchu pokarmowym i że sam sobie zrobił i wydał grę = to macie 100% racji, be sure. "Dlaczego..." itd.

Ale czy tak jest w rzeczywistości? Zapomnieliście dodać do tego równania UBImniętki... oraz cyrografów, jakie się podpisuje z takimi molochami...

Wiem, że mogę brzmieć, jakbym do znudzenia bronił Olega... ale przecież Olo samowładnie sobie tej gry nie zrobił, to nie czasy "Elite", 'Tetrisa" czy "Another World"... żyjemy w czasach korporacji, które rządzą wręcz państwami (vide USofA).
"Każdy kilogram nowego samolotu szczególnym dobrem Narodu"

knocke

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: Lutego 03, 2004, 23:40:15 »
Ubi na pewno sporo dyktuje, im na pewno najbardziej moze zalezec na arcade-simach z dobra marka, zeby zbijac kase i poszerzyc rynek (pamietam jeszcze z podstawowki ze wiekszosc zapalonych graczy [czyli rynek] co grali we wszystko duzym lukiem omijali simy, bo byly "glupie")

tylko tak sobie mysle czemu Oleg jesli chcialby robic naprawde prawdziwe simy podjal sie dalszej wspolpracy z ubi na takich warukach. Ze swoja marka w branzy moglby znalezc kogos innego.
ech, pozostaje miec nadzieje zatem ze Oleg i jego ekipa sie nie "przechrzcili" i BoB jednak bedzie simem z prawdziwego zdarzenia.

RashbaNor

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: Lutego 03, 2004, 23:57:00 »
Cytat: Rola
Ale czy tak jest w rzeczywistości? Zapomnieliście dodać do tego równania UBImniętki... oraz cyrografów, jakie się podpisuje z takimi molochami...

Wiem, że mogę brzmieć, jakbym do znudzenia bronił Olega... ale przecież Olo samowładnie sobie tej gry nie zrobił, to nie czasy "Elite", 'Tetrisa" czy "Another World"... żyjemy w czasach korporacji, które rządzą wręcz państwami (vide USofA).

Swiete slowa! Swiete slowa!

Mi sie wydaje, ze teraz w swiatku fanow symulacji jest troche modne bluzganie na Ola tak jakby ten biedak nie dostarczyl nam najlepszych symulatorow maszyn z okresu 2WS ale zamiast tego sabotowal dzialania ekip, ktore nad takimi symulatorami dopiero pracuja!
Dobrzy ludzie! Opamietajcie sie troche! A jak komu sie nie podoba to niech gra se w CFS3 albo sam zmontuje ekipe i wyda swoj symulator.  :twisted:
Poza tym, wiekszosc z nas - Polaczkow, pozbawiona mozliwosci bezbolesnego zakupu oryginalnego FB i operujaca na wersjach ze sklepow internetowych pod tytulem "eMule" tudziez "Direct Connect" nawet nie ma prawa narzekac na wady, badz co badz, kradzionego produktu.
Wiec uderzmy sie w piers i puknijmy w czolo co pozwoli niektorym wreszcie dojrzec jak przygniatajaca przewage ma liczba zalet FB nad iloscia wad tego symulatora. 8)

Offline Rola

• *
  • 9/39 & R'n'R
« Odpowiedź #12 dnia: Lutego 04, 2004, 02:53:36 »
Co ja wam będę mówił... sami sobie wyciągnijcie wnioski:

* Olo ostatnio wysyła do mnie maile nawet koło 19:00... dodajcie +2h różnicy czasowej... zasuwa, by wyrobić przed terminem

* naciągam go na dodanie [tajne]... on na to: "ale to musi przejść przez weryfikację UBI... ale czekaj, jak mi zrobisz i prześlesz to-i-to, to jakoś ich obejdziemy..."

* miał czas na wysłanie naszego [tajne] do swojego grafika na mały "face lifting" tekstur

* jak ktoś usunął napisy z ogona P.11 to po mailu do niego w 1.2RC02 już były z powrotem

Ergo: nie taki Oleg straszny, jak go malują.
"Każdy kilogram nowego samolotu szczególnym dobrem Narodu"

knocke

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: Lutego 04, 2004, 10:24:05 »
Wlasnie, Oleg jest spoko i dajcie mu spokoj. To ze gosice z KG200 lubia sobie nim gebe powycierac a czasem i wszystkim (popatrzcie na opisy lotnictwa wszystkich stron  http://www.kg200.xt.pl/ - wszystko to jedno latajace gowno w kufajmanskich walonkach :)  to nie znaczy ze tak jest (a raczej znaczy ze tak nie jest hehe) Dajcie mi maila do Olega - wysle mu po rusku pare slow pokrzepienia :-)

Co do legalnosci FB to wlasnie mysle ze to dzieki postawie Ubi LEM nie wydal jeszcze (i pewnie nie wyda) sima u nas - mieli juz go prawie gotowego bo by nie dawali terminow na paz03.

Jak ci Rola leci z modelami polskich maszyn? Piszesz ze Oleg zgadza sie zeby cos dodac - tzn ze bedzie cos nowego??

Offline macras

• *
  • JG300
    • Agencja Reklamowa
« Odpowiedź #14 dnia: Lutego 04, 2004, 11:39:04 »
Wlasnie, Oleg jest spoko i dajcie mu spokoj. To ze gosice z KG200 lubia sobie nim gebe powycierac a czasem i wszystkim (popatrzcie na opisy lotnictwa wszystkich stron http://www.kg200.xt.pl/ - wszystko to jedno latajace gowno w kufajmanskich walonkach

ULALALAAA :shock:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:
Geschwader  Kommodore