Autor Wątek: Dwa pytania  (Przeczytany 4230 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Walczi

• Gość
Dwa pytania
« dnia: Lutego 12, 2004, 16:07:15 »
Cześć, mam dwa pytania:
1.Czy to normalne że lock on chodzi mi w klatkach na detalach medium na sprzęcie athlon 2600 ,geforce 3 128 ddr i 512 ddr ram?
2.I chciałbym wiedzieć jakie symulatory są najlepsze według was, po dwa z I wojny dwa z II i dwa teraźniejsze

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
Dwa pytania
« Odpowiedź #1 dnia: Lutego 12, 2004, 16:31:46 »
Ad.1 normalka

Ad.2

IWW:
 - hmm... niech mi  ktos przypomni jakiś symulator z IWW, bo nie pamiętam żadnego... nie! zaraz! no tak.... "Red Baron"... i to drugie... cholera, wydane przez Sierre... starość nei radość :|

IIWW:
- IL-2 Sturmovik
- IL-2 Forggoten Battles

Teraźniejszość:
- Falcon 4.0 +
- Enemy Engage: Comanche vs Hokum

raven

• Gość
Dwa pytania
« Odpowiedź #2 dnia: Lutego 12, 2004, 17:36:36 »
1. Red Baron 2 - nic innego nie przycjhodzi mi do glowy

2. IL-2 Sturmovik i niestety Fajny Bubel

3. Falcon 4.0 z dodatkami i Flanker 2.51.

Raven

SoH

• Gość
Dwa pytania
« Odpowiedź #3 dnia: Lutego 12, 2004, 18:03:15 »
WWI - Flying Corps (właśnie to jest bodajrze od Sierry)

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
Dwa pytania
« Odpowiedź #4 dnia: Lutego 12, 2004, 18:04:04 »
Cytat: SoH
WWI - Flying Corps (właśnie to jest bodajrze od Sierry)
Dokładnie ten :D

qrde-

• Gość
Dwa pytania
« Odpowiedź #5 dnia: Lutego 13, 2004, 00:21:24 »
to ja dorzuce jeszcze Flight Simulator 2004 choc moze nie do konca o to ci chodzilo :wink:
znajdziesz tam zarowno nowsze jak i starsze maszyny

Walczi

• Gość
Dwa pytania
« Odpowiedź #6 dnia: Lutego 13, 2004, 11:37:44 »
Jeszcze mam jedno pytanie :D  co jest lepsze falcon 4.0 z dodatkami czy flanker 2.51

Dwa pytania
« Odpowiedź #7 dnia: Lutego 13, 2004, 12:37:41 »
No na takie pytanie raczej nie uzyskasz jednoznacznej odpowiedzi :)

Dla mnie Flanker 2.51 jest lepszy. Zapytasz dlaczego? Odpowiem nie wiem :) Flanker zauroczyl mnie od samego poczatku, czego nie moge powiedziec o Falcon. Podchodziłem do Falcona kilka razy i nigdy za długo nie pozostawał  na dysku mojego komputera.

Pozdrawiam
Bartek
Aztec.pl

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
Dwa pytania
« Odpowiedź #8 dnia: Lutego 13, 2004, 12:44:34 »
Cytat: Walczi
Jeszcze mam jedno pytanie :D  co jest lepsze falcon 4.0 z dodatkami czy flanker 2.51
To zależy od teczo czego oczekujesz od symulatora. Jeżeli ładnej grafiki to Flanker/LockOn, jeżeli realizmu awioniki i modelu lotu, to wtedy wyberz Falcon 4.0+

IMHO Falcon 4.0 lepiej przedstawia model lotu F-16 niż Flanker - Su-27.

SoH

• Gość
Dwa pytania
« Odpowiedź #9 dnia: Lutego 13, 2004, 13:22:29 »
Hmmm.
Mnie sie zawsze zdawalo, ze to Flanker 2.x i wczesniejszy Su-27 Flanker bil wszystkich na glowe, jesli chodzi o model lotu..... :?

Elwood

• Gość
Dwa pytania
« Odpowiedź #10 dnia: Lutego 13, 2004, 23:05:23 »
Myślę że trudno mówić w ogóle o jakimkolwiek modelu lotu, to TYLKO symulatory, monitory, krzesła i klawiatury. Po prostu niektóre wymagają większej pokory i atencji (Flanker/Szturmowik), inne dają więcej przyjemności (Lomac/CFS3). FB postawiłbym tu gdzieś  pośrodku, natomiast wedlug moich kryteriów (prywatnych, subiektywnych, osobistych) najlepsze obecnie dostępne symulatory lotnicze wojskowe i cywilne to podkręcony Falcon 4+ i Flight Simulator 2004. Tylko w nich widać że samolot to nie tylko sterownica i przepustnica, ale jeszcze umiejętnosć dotarcia w określone miejsce niezależnie od pory roku i pogody i powrót na ziemię. Zgodzi się ktoś ?...

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Dwa pytania
« Odpowiedź #11 dnia: Lutego 14, 2004, 09:15:24 »
Ja czasem lubie po prostu wsiąść w taką Katanę i polatać z jednego polskiego lotniska na drugie z real weather, raz ze sie poznaje kraj  :wink: a po drugie mnie zachwyca zimowy krajobraz w Century of Filght
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Dwa pytania
« Odpowiedź #12 dnia: Lutego 14, 2004, 10:23:53 »
YoYo skoro lubisz sobie posmigac po Polsce (pewnie jeszcze VFR) to idealny bedzie dla Ciebie nowy produkt, robiony przez polaków z grupy SimDesign. Produktem tym bedzie sceneria VFR Polski:

Pierwsza część fotorealistycznej scenerii VFR POLSKA VOL1 Region Północno - Zachodni pojawi się w sprzedaży już w marcu 2004 jako edycja DVD!

Sceneria odwzorowuje Polskę z rozdzielczością terenową 4.8m/piksel w oparciu o zdjęcia satelitarne oraz zawiera 90m model wysokościowy powierzchni kraju.

Strona Simdesign:

http://simdesign.pl

Pozdrawiam
Bartek
Aztec.pl

SoH

• Gość
Dwa pytania
« Odpowiedź #13 dnia: Lutego 14, 2004, 15:26:03 »
Zapowiada sie bajecznie  :P

Offline YoYo

• Administrator