Autor Wątek: Szkola u Pana Dziadka  (Przeczytany 147852 razy)

Offline Kos

• Global Moderator
Odp: Szkola u Pana Dziadka
« Odpowiedź #375 dnia: Grudnia 13, 2006, 16:19:48 »
Oooooo, Rysio!!! No, faktycznie dawno Cię tu nie było. Dzięki za świąteczne życzenia a "Sylwester" to zawsze u mnie jest wesoły... toż to moje imieniny hehehehe
Dziadek Kos

Sufler

• Gość
« Odpowiedź #376 dnia: Grudnia 14, 2006, 16:36:35 »
hmm... wiesz Kosie...
powoli przygotowuje sie znowy do latania on line.... co prawda nawet nie mam joya ale chyba dzis kupie X52... jak mi odwali....:) ciut drogi jest ten joy ale....

w kazdym badz razie, powoli wracam do zycia....

Pozdrawiam

PS hm... chyba bede musial wziasc kilka lekcji u Ciebie bo nie wiem jak teraz po 2 latach bedzie mi sie latalo... szczegolnie ze nie wiem, jakie zmiany zaszly w ilku.... pewnie model lotu jeszcze bardziej mniej realistyczny:))) he he he zaraz sie zacznie temat Ilek a model lotu:PPPPP

Offline Kos

• Global Moderator
« Odpowiedź #377 dnia: Stycznia 02, 2007, 09:55:45 »
Witam w nowym 2007 roku.

Śpieszę donieść, że ruszamy od 8 stycznia na wersji 4.05m. Reszta bez zmian.
Dziadek Kos

dragonfly

• Gość
« Odpowiedź #378 dnia: Stycznia 08, 2007, 22:52:07 »
Dla mnie to super wiadomość - nie będę musiał się męczyć z "cofaniem" gry do wersji 4.04 :)

Offline dekar

• *
  • http://www.youtube.com/watch?v=eOjWdKbvoZE
« Odpowiedź #379 dnia: Stycznia 09, 2007, 01:00:02 »
W takim układzie mam nadzieje iż dla mnie również znajdzie się miejsce.
Czekam z niecierpliwością na swoją kolejkę Kosie.
pozdrawiam:)

Killerekpl

• Gość
« Odpowiedź #380 dnia: Stycznia 09, 2007, 20:45:27 »
No to dzisiaj był mój pierwszy trening. No może nie typowy ale był. Oprócz nauczenia się poprawnie lądować, poznałem swoje błedy i wiem co mam poćwiczyć. Widze że bedę musiał się jeszcze dużo nauczyć, bo przy Dziadku Kosie wygladam na żółtodziuba, który pierwszy raz wsiadł do samolotu.
Ogólnie się troche krępowałem i miałem małego stresa jak startowałem z lądowiska za pierwszym razem, jak i przy pierwszym lądowaniu. Tak samo troche mi sie czerwono zrobiło jak mi Instruktor Kos kazał za nim lecieć i w niego strzelać, bo w moim przypadku było to niemożliwe i co jakiś czas witałem się z wodą albo z lądem. Poprostu ja robiłem co innego i mój samolot.  :)

Wszystkim polecam szkółke. Że tak powiem - Instruktor Kos naprawde podchodzi do tego profesjonalnie. I bardzo sympatycznie się go słucha. Nie mogę sie doczekać następnego spotkania :)

Pozdrawiam.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 09, 2007, 20:54:23 wysłana przez Killerekpl »

« Odpowiedź #381 dnia: Stycznia 10, 2007, 20:54:26 »
Do Dziadka Kosa!
Na początku grudnia napisałem do Ciebie, że chcę wziąśc udział w lekcji latania, odpisałeś że jest to niemożliwe bo posiadam tylko Ił2 Szturmowik. Zakupiłem Ił 2 FB, AEP, PF siągąłem patch 4,04m, kupiłem nawet nowy komputer ale niestety okazuje się, że teraz trzeba mieć patch 4,05m! To straszne, nie nadążam. Pomocy, skąd sciągnąć lub gdzie kupić ten patch? Co jeszcze potrzebne do grania -  a właściwie do lekcji u Dziadka Kosa? Jakie programy muszę jeszcze posiadać?
Tomek

Offline Kos

• Global Moderator
« Odpowiedź #382 dnia: Stycznia 10, 2007, 21:50:22 »
Oprócz 4.05m do latania z nami potrzebny Ci jeszcze będzie komunikator głosowy "ventrilo" w wersji 2.1.4. Częstotliwość wychodzenia dodatków do tej gry czasami i we mnie budzi przerażenie ale nic na to poradzić nie mogę. Mogę jedynie obiecać, że obowiązująca obecnie wersja szybko się nie zmieni.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 10, 2007, 22:02:33 wysłana przez Kos »
Dziadek Kos

spit_pilot

• Gość
« Odpowiedź #383 dnia: Lutego 08, 2007, 15:25:42 »
Co jest najpotężniejszą bronią myśliwca?
Według mnie skracanie kąta.
Powoli zaczynam doskonalić się w tej sztuce i już widzę, że zrozumienie zagadnienia może podnieść skuteczność ataków nawet o jakieś 20%!!! :502:
DZIĘKI KOSIE!!!!
Czekam na następną lekcję jak na szpilkach!!!!!

Spit aka Old Crate

Offline Kos

• Global Moderator
« Odpowiedź #384 dnia: Lutego 08, 2007, 15:39:22 »
To akurat nie jest najpotężniejsza broń....
Dziadek Kos

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #385 dnia: Lutego 08, 2007, 15:45:43 »
Według mnie skracanie kąta.

To jest akurat największy zabójca :D :D W kartotece jego licznych morderstw nosi nazwę kąt natarcia.

Boruta

• Gość
« Odpowiedź #386 dnia: Lutego 08, 2007, 23:26:34 »
Ja również od pewnego czasu korzystam z czasu i cierpliwości Kosa. Powoli, powoli, ale jakieś postępy są. Naprawdę, trudno by było Kosa przecenić. Za Twój takt, cierpliwość i zdolność przekonania mnie,  że nawet tak "zdolni inaczej" jak ja mogą latać, bardzo Ci, Kosie, dziękuję!

bassy

• Gość
« Odpowiedź #387 dnia: Lutego 12, 2007, 18:13:01 »
Chcę, korzystając z forum, serdecznie pozdrowić mojego ziomka, Dziadka Kosa. :004:
           To takie preludium do udziału w szkółce............ :001:
Pozdro dla wszystkich adeptów!

Offline Kos

• Global Moderator
« Odpowiedź #388 dnia: Lutego 12, 2007, 20:30:28 »
Miło mi. Tym bardziej, że grono wirtualnych pilotów z Lublina i regionu stale się powiększa a jak tak dalej pójdzie to chyba zrobimy jakieś spotkanie. Zresztą już takie się odbyło...

... wtedy jeszcze w skromnym gronie ale wszyscy osiągnęli już stosowny wiek do zaistaniałej... sytuacji. Poźniej dołączył do nas jeszcze jeden wirtualny pilot...

Prawda, że wspaniały, młody człowiek?! Tu akurat u mnie w domu i na moich pięćdziesiątych urodzinach (już jakiś czas temu!).

Pewnie nie uwierzycie ale mając takich przyjaciół czuję sie młodszy o dobrych dwadzieścia a może i więcej lat a to z kolei daje siły i chęci do prowadzenia tej szkółki.
« Ostatnia zmiana: Lutego 12, 2007, 21:45:53 wysłana przez Kos »
Dziadek Kos

bassy

• Gość
« Odpowiedź #389 dnia: Lutego 19, 2007, 19:12:56 »
No proszę  :002:. To jest to!