Autor Wątek: Szkola u Pana Dziadka  (Przeczytany 134999 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

PacMac

• Gość
Odp: Szkola u Pana Dziadka
« Odpowiedź #465 dnia: Maja 29, 2008, 13:23:09 »
Witam wszystkich wirtualnych pilotów,
Jakiż był mój zawód, gdy po kilku dniach śledzenia wątku od samego początku, czytania wszystkich postów, przekonywania samego siebie, że może i ja bym się spróbował, samodzielnego przygotowywania się, stosując się do zamieszczonych tu wskazówek, poznawaniu nowego joya :joy, instalacji ventyla, rejestracji na forum, dotarłem do ostatnich postów...
Wielka szkoda, że szkółka już nie działa.

Wypracowałem sobie taką metodę nauki:
Poziom trudności - normal. Latam bf109 różnych serii, najprzyjemniej jednak się lata Gustavami. W Quick Mission Builder wybieram cztery B29 Ace, chyba jeszcze nigdy nie starczyło mi amunicji do strącenia wszystkich :560:, ale nauczyło mnie to atakowania z dużą prędkością (to chyba yoyo i nożyce), a nie siedzenia na ogonie.
Kolejnym etapem, który obecnie przerabiam, to dwa samoloty szturmowe w różnych slotach na poziomie Ace, Ił2 pierwszych trzech serii (bez strzelca) i je ganiam. Jak już uda mi się zestrzelić wrogów :banan, to ćwiczę lądowania i starty, przeloty pod mostami itp  :icon_cool:.
Niedługo, wezmę się za jakieś słabe myśliwce :icon_wink:.
Padały rady, aby od razu brać się za przeciwników z lepszymi samolotami i to więcej niż jednego, osobiście uważam, że takie latanie może tylko zniechęcić, to za głęboka woda, w każdej szkole zaczyna się od łatwych zadań.

Piszcie co o tym sądzicie i radźcie co dalej.
Pozdrawiam.

Offline Kos

• Global Moderator
« Odpowiedź #466 dnia: Maja 29, 2008, 13:35:11 »
"Nie traćcie wiary a będzie Wam dane..."
Dziadek Kos

« Odpowiedź #467 dnia: Maja 30, 2008, 10:05:52 »
@ PacMac
Zobacz napisałem ci na PW.
A co do lepszych samolotów, to ja bym był ostrożny, ponieważ FM Ila jest tak skonstruowany tak, że samoloty AI mają lepsze osiągi, i prawdopodobnie będzie to uganianie się za samolotem wroga, gdy ten będzie się cały czas oddalał.
Nie ma to jak żywy przeciwnik, i dopiero z nim się czegoś nauczysz. Choć początki są strasznie frustrujące.  :002:

zywiecbeer

• Gość
« Odpowiedź #468 dnia: Czerwca 02, 2008, 17:44:37 »
"Nie traćcie wiary a będzie Wam dane..."

Oho....  Tak mnie coś tknęło dzisiaj rano i dobrze, że tu zajrzałem. Wciąż jest nadzieja!  :karpik

zeton

• Gość
« Odpowiedź #469 dnia: Czerwca 14, 2008, 13:15:29 »
Witam,

Ja również dołączyłem do grona szczęśliwców którym dane było polatać pod okiem Dziadka Kosa.  Lekcja była naprawdę cenna. Czekam na kolejne loty. Kos dziękuje bardzo za znalezienie dla mnie czasu.

Offline srk76

• *
  • =PFT=Sroka76
« Odpowiedź #470 dnia: Czerwca 14, 2008, 16:38:06 »
Ja niestety się nie zdążyłem załapać ale rosyjska szkoła na Arenie sporo mi pomogła pod okiem Lamera i Megavolta  :002: (przy okazji szlify języka ,obowiązkowego jeszcze w szkole , poprawiłem  :004:)

moebius

• Gość
« Odpowiedź #471 dnia: Czerwca 17, 2008, 23:05:55 »
I co, i co? Ja chcę latać!

flanker28

• Gość
« Odpowiedź #472 dnia: Czerwca 26, 2008, 19:49:17 »
Witajcie

Jestem tutaj nowy ale miałem to szczęście i już udało mi się skontaktować z Dziadkiem Kosem baaa nawet odbyliśmy już wspólny lot w Jego szkółce wiele pracy przede mną ale wrażenia niesamowite, wierze że to nie pierwszy nie ostatnio lot z Dziadkiem Kosem
Pozdrawiam

PacMac

• Gość
« Odpowiedź #473 dnia: Czerwca 29, 2008, 18:08:21 »
Witam,
Nie latałem jeszcze z Dziadkiem Kosem, ale przygarnął mnie RRBM, pod którego okiem opanowałem podstawy taktyki Boom'n'Zoom.
Wielkie dzięki, stary!  :564: Już po kilku lekcjach, żadne AI mi nie straszne  :banan.  Jednak na HLu wciąż zbieram tęgie baty. Niestety w czasie wakacji nie będę latał.

Podsumowując, to super ze oprócz Kosa, są też inni ludzie, którzy chcą i mają czas na to by dzielić się swoimi umiejętnościami.

Udanych wakacji/urlopów/lata wszystkim życzę.

KronSequi

• Gość
« Odpowiedź #474 dnia: Lipca 07, 2008, 23:21:46 »
Witam .
Jest jeszcze jakaś szansa na zdążenie na wykłady Pana dziadka? Jestem nowy i nie bijcie jak coś źle zrobiłem ,proszę .
Nie do końca jestem żółtodziobem
Wydaje mi się ,że :
-Umiem trochę latać
-Lądowanie czasem mi wychodzi
-Startowanie też w Miarę
-Strzelać umiem (wiem gdzie jest spust)
-Szybko się uczę

Tak sobie myślę że to już dużo ,jednak dalej za mało aby walczyć w powietrzu ,chciałbym  moje umiejętności i poćwiczyć walkę.
Z góry dziękuje i pozdrawiam.
Łukasz   

Mikelson

• Gość
« Odpowiedź #475 dnia: Lipca 08, 2008, 15:30:02 »
Witam !

Nareszcie jestem posiadaczem ił 2 1946 :)
Chciałbym sie podszkolić, tak jak mój przedmówca nie jestem żółtodziobem, startuje i ląduje :D
Gorzej idzie z walką powietrzną... Bo praktycznie dopiero zaczynam grać przez internet.

Jeśli jest ktoś chętny kto chce polatać ze mną i mnie podszkolić to był bym wdzięczny. moje GG. 1130603

« Odpowiedź #476 dnia: Lipca 12, 2008, 13:15:32 »
Wreszcie kiedy mam normlany internet na którym pograć da radę....szkółka przestała działać? :( A fascynacja zaczęła się już kilka lat temu...ach, pech to pech. Nic nie trwa wiecznie. Czekam na reaktywację, a nóż się uda. Gdyby ktoś wpadł na pomysł kontynuowania dzieła mam nadzieję, że ogłosi to w tym temacie. Przydałoby się wyuczyć manewrów w locie, bo z samym lataniem to raczej problemów nie mam ;)
Pozdrawiam.

kapral_ulmbach

• Gość
« Odpowiedź #477 dnia: Lipca 12, 2008, 18:30:19 »
Witam, w wypadku reaktywacji szkółki zgłaszam swoją chęć uczestnictwa. Może jak się zbierze więcej  żądnych nauki adeptów DziadkaKosowe serce zmięknie i otworzy szkołę na nowo. Tymczasem, jeśli ktoś z doświadczonych pilotów miałby czas i chęci mnie czegoś nauczyć, bądź ktoś niedoświadczony chciałby wspólnie polatać proszę o jakikolwiek kontakt - gg, email w profilu.

P.S. Jako, że to mój pierwszy post - serdecznie witam wszystkich forumowiczów.

Offline Kos

• Global Moderator
« Odpowiedź #478 dnia: Lipca 19, 2008, 20:25:57 »
Może jak się zbierze więcej  żądnych nauki adeptów DziadkaKosowe serce zmięknie i otworzy szkołę na nowo.

Tu nie chodzi o ilość chętnych ani o moje "twarde serce"... O wszystkim (na razie) decyduje układ godzin mojej pracy i na to nie ma rady.

W każdym razie dziś wróciłem z wypoczynku na Mazurach, mam jeszcze kilka dni urlopu...
Dziadek Kos

« Odpowiedź #479 dnia: Lipca 19, 2008, 22:28:23 »
To ja się z marszu zapisuję na dwudniowe "szkolenie odświeżające" :-)
You are not stuck in traffic. You ARE Traffic.
Get a bike. Break FREE!
"Still in one piece. Good Job. Let's go home."