Autor Wątek: Szkola u Pana Dziadka  (Przeczytany 134936 razy)

Odp: Szkola u Pana Dziadka
« Odpowiedź #480 dnia: Lipca 19, 2008, 22:33:56 »
To ja się z marszu zapisuję na dwudniowe "szkolenie odświeżające" :-)
Ja też :012:   :-)
Prawdziwy programista wiesza się razem z programem ...

kapral_ulmbach

• Gość
« Odpowiedź #481 dnia: Lipca 21, 2008, 11:26:21 »
Tu nie chodzi o ilość chętnych ani o moje "twarde serce"... O wszystkim (na razie) decyduje układ godzin mojej pracy i na to nie ma rady.

Nie no, ja rozumiem, z tym 'twardym sercem' to tylko taki zart. Samym Ilem zyc sie nie da niestety.

W kazdym razie, jakby cos sie zmienilo - to ja jestem gotów.

« Odpowiedź #482 dnia: Lipca 21, 2008, 12:48:35 »
Nie no, ja rozumiem, z tym 'twardym sercem' to tylko taki zart. Samym Ilem zyc sie nie da niestety.

W kazdym razie, jakby cos sie zmienilo - to ja jestem gotów.
Jeżeli chcesz się umówić z dziadkiem Kosem, to łap go na GG (nr 796960). Napewno coś Ci odpowie. Inicjatywa musi wyjść od Ciebie :)
Prawdziwy programista wiesza się razem z programem ...

« Odpowiedź #483 dnia: Lipca 22, 2008, 23:37:38 »
Witam
Od mniej wiecej miesiąca jestem posiadaczem Ił2 FB+AEP+BOE v.2.04,
czy ktoś w zastępstwie mógłby udzielić mi krótkiego instruktażu lądowania (tylko proszę po "chłopsku"), gdyż zwykle kończę w efektownej dziurze w ziemi. I jeszcze jedno pytanie: gdzie w grze można potrenować starty. Za każdym razem gra zaczyna się już w powietrzu.
Będę wdzięczny za każdą pomoc.
Pozdrawiam
"Różnica między mną a wariatem jest taka, że ja wariatem nie jestem."
                                                                                  S. Dali

« Odpowiedź #484 dnia: Lipca 23, 2008, 01:58:29 »
Skoro każdorazowo zaczynasz w powietrzu to najpewniej używasz quick mission bulider'a. Spróbuj na dowolnym singiel mission. O ile masz odpowiednio ustawiony poziom trudności to misje będziesz zaczynać od początku, czyli startu  :002:

Offline CF23-BoozerEX

• *
  • Wherever you are...
« Odpowiedź #485 dnia: Lipca 23, 2008, 14:44:34 »

Od mniej wiecej miesiąca jestem posiadaczem Ił2 FB+AEP+BOE v.2.04,
czy ktoś w zastępstwie mógłby udzielić mi krótkiego instruktażu lądowania (tylko proszę po "chłopsku"), gdyż zwykle kończę w efektownej dziurze w ziemi.

Nie pamiętam czy było to już w wersji 2.04 (ale chyba raczej na pewno tak) to w głównym menu masz opcję Training - tam domyślnie są pokazane starty i lądowania dla Ił-2 i Bf 109 z bardzo obfitym, (aż czasami za obfitym ;)) komentarzem. Pomimo tego, iż trochę różnią się prędkości podejścia czy oderwania dla poszczególnych samolotów to generalnie rzecz biorąc dokładnie pokazują co zrobić, żeby naszego ptaka posadzić czy poderwać do lotu. Jak to już przećwiczysz (u mnie to było chyba koło 100 razy, wolno się uczę :002:) to potem będziesz mógł podchodzić do lądowanie np z zakrętu itd.

Wysokich lotów!

~S~

Booze

« Odpowiedź #486 dnia: Lipca 23, 2008, 19:22:18 »
Wind_Of_Peace: dzięki, widać muszę się wznieść na wyższy poziom wtajemniczenia, na "nowicjuszu" i tak zaczynałem w powietrzu.

CF-23 BoozerEX: również dzięki, masz rację przez ten czas wyczytałem już wszystkie literki z komentarzy, ale teoria to teoria a praktyka to praktyka.
Jeszcze raz dzięki za odpowiedź.
                                                                                  S. Dali

« Odpowiedź #487 dnia: Lipca 23, 2008, 20:30:20 »
Skoro "teorię" masz już za sobą, nie ma sensu się powtarzać. Może łatwiej byłoby nam pomóc, gdybyś opisał po kolei co robisz i z czym konkretnie masz problemy. Podaj też przy okazji swoje ustawienia realizmu.

Offline Kos

• Global Moderator
« Odpowiedź #488 dnia: Lipca 23, 2008, 20:55:24 »
Szanowni Koledzy, przypomnę, że do takich pytań mamy topic "Pomoc dla początkujących" i w zasadzie tam te pytania powinny być zadane. Dalszą wymiane doświadczeń proszę przenieść właśnie tam.
Dziadek Kos

« Odpowiedź #489 dnia: Lipca 23, 2008, 22:39:32 »
Jawohl!!! Przenoszę się na "pomoc dla początkujących".
                                                                                  S. Dali

Spiti

• Gość
« Odpowiedź #490 dnia: Września 30, 2008, 20:52:17 »
Hej!
Mam pytanie o tą szkołe latania. Gdzieś zapisałem sobie numer gg Pana Dziadka ale od 2 tygodni nie widziałem Go na GG. Czy te treningi nadal sie odbywają? Bo jeśli tak i nie jest to problemem to chciałbym nabrać doświadczenia przed gra na serwerze.

W szybkich misjach latam na full realu i radze sobie mam nadzieje nieźle.

Offline Minamir

• 16th VTFS
  • *
« Odpowiedź #491 dnia: Września 30, 2008, 21:20:58 »
Cześć!

Również przyłączam się do pytania Spitiego - jeśli treningi się odbywają, pewnie bym skorzystał  :001:
A jak sobie radzę? Asem na pewno nie jestem :002: Dlatego tu piszę :)

Pozdrawiam.

Offline Kos

• Global Moderator
« Odpowiedź #492 dnia: Września 30, 2008, 21:27:05 »
Wszystko jest tu: http://www.il2forum.pl/index.php?topic=2200.msg161325#msg161325

Nie znaczy to, że nie można ze mną polatać. Można, ale trafić na mój wolny czas to teraz loteria.
Dziadek Kos

komin

• Gość
« Odpowiedź #493 dnia: Grudnia 17, 2008, 13:36:37 »
mamy 17-12-2008

jak wygląda mozliwość nauki lotu w szkółce w tej chwili ?

chetnie podszkole sie u asów

pzdr

Offline Kos

• Global Moderator
« Odpowiedź #494 dnia: Grudnia 17, 2008, 13:47:31 »
Przede wszystkim to pisz swoje posty poprawnie. Zdania rozpoczynaj wielką literą a kończ kropką.

Nic się jak dotąd nie zmieniło. Dalej obowiązuje mnie w mojej pracy zawodowej system zmianowy więc i zajęcia w szkółce są w dalszym ciągu zawieszone.
Dziadek Kos