Autor Wątek: Szkola u Pana Dziadka  (Przeczytany 135009 razy)

Kos

• Gość
Szkola u Pana Dziadka
« Odpowiedź #60 dnia: Lipca 25, 2004, 23:16:45 »
List otwarty Przemka (Ziuk, Redarmy) przeczytalem i przyjalem do wiadomosci.

.... tylko po co od razu list otwarty? cala sprawe moglem Ci, Przemku, wyjasnic na GG lub w czasie naszych spotkan w szkolce. Mimo to dziekuje wszystkim za cieple slowa i dobra opinie o szkolce, cieszy mnie bardzo, ze moja praca nie idzie na marne a jej efekty sa mniej lub bardziej widoczne, ale jednak widoczne. Najwieksza nagroda dla mnie sa Wasze okrzyki zadowolenia na wentylu jesli jakis manewr, figure lub sztuczke zrozumiecie i z powodzeniem zastosujecie. I to mnie mobilizuje do dalszego prowadzenia zajec bo naprawde warto. Jeszcze raz dzieki piekne Wam wszyskim, moi uczniowie i nie tylko, za tak liczne i cieple slowa pod moim adresem.

noe

• Gość
Szkola u Pana Dziadka
« Odpowiedź #61 dnia: Lipca 26, 2004, 06:52:21 »
A że zbliza sie nowy rok szkolny i klase poprzednią zaliczyłem(chyba bo świadectwo Kos wysłał poczta do mamusi) od 1 września stawiam się na lekcjach w klasie 2!!
Zbliża się pewnie turniej i tym razem musze zajść wyżej niż 3 miejsce  8)  a szkółka pewnie mi w tym pomoże

Waylander

• Gość
Szkola u Pana Dziadka
« Odpowiedź #62 dnia: Lipca 26, 2004, 08:03:11 »
Cytat: noe
Zbliża się pewnie turniej i tym razem musze zajść wyżej niż 3 miejsce  8)  a szkółka pewnie mi w tym pomoże

Noe, o trzecie miejsce bysmy my musieli walczyc. Bo wyszlo ze tez na 3 bylem :D Mimo iz  w ogole nie gram w FB  8)  8)  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:

Ziuk

• Gość
Szkola u Pana Dziadka
« Odpowiedź #63 dnia: Lipca 27, 2004, 02:46:39 »
Ciekawe czy ze mnie da sie zrobić dobrego pilota hmmm
To raczej będzie cud świata zobaczymy czy Dziadkowi wyjdzie :P

Kos

• Gość
Szkola u Pana Dziadka
« Odpowiedź #64 dnia: Lipca 27, 2004, 19:37:48 »
Odpowiem: da sie!

Ale... potrzeba bedzie sporo czasu i dlugiego treningu! A to dlatego,ze kolega nie jest jeszcze zdecydowany czy chce byc pilotem typowego mysliwca czy tez pilotem szturmowym.  Nie jest rowniez jeszcze zdecydowany co do maszyny na jakiej chce latac.

Ziuk

• Gość
Szkola u Pana Dziadka
« Odpowiedź #65 dnia: Lipca 27, 2004, 23:50:09 »
U Dziadka wyszkolę się na myśliwca u Ręki na bombowca wiec to się jakoś połączy. Problem w doborze samolotu w istocie istnieje. Odrzucam od razu na początku wszystkie samoloty niemieckie. Dylemat pojawia się w momencie wyboru czegoś od ruskich i aliantów. Nie chce by było to ani za łatwe ani jakieś zbyt ambitne. Chodzi mi o maszynę, która może wziąć jakąś bombkę i taką, co będzie w stanie dosięgnąć większość przeciwników w walce myśliwskiej. Do tego dochodzi czynnik taki, że chciałbym też sobie ją ułożyć pod dodatek Pacyfik. Zaczynałem P-40 stwierdziłem jednak, że jest za słaby w osiągach i za bardzo wrażliwy. Teraz latam na Zero i tez sie zastanawiam czy mam jakieś szanse. W tym przypadku występuje jeszcze taki minus ze obecnie japońską strona nie stanowi zasadniczej strony w rozgrywkach, stanie sie to dopiero na Pacyfiku. Zero też nie zabiera bomby choć powinno i to kolejny minus.
Dlatego zastanawiam sie nad czymś zastępczym. Najbardziej odpowiada mi Spit IX ale podobno jest za łatwy i przedobrzony, dalej jest P-51 i kobry...

Sufler

• Gość
Szkola u Pana Dziadka
« Odpowiedź #66 dnia: Lipca 28, 2004, 09:01:33 »
hmm.....
rosnie nam nastepny przeciwnik ale powiem czego ja najbardziej nie lubilem na VEF :)

otoz wlasnie korby
ktora calkiem niezle lata jak na amerykanca, najlepiej ci o tym opowie towarzysz Zoom'owski jak wroci z urlopu:)
tyle tylko ze korba nie jest najatwiejsza w pilotazu:)
SpitIX faktycznie jest overmodeled:))))))

Predator

• Gość
Szkola u Pana Dziadka
« Odpowiedź #67 dnia: Lipca 30, 2004, 19:18:08 »
Przepraszma co się dzieje Kos wyjechał :?: na ventylu cisza na gg cisza co się stało ze szkółką :?:

OPSS sorry za błędy ale wy wyczuleni mature zdałem i maiłem tylko 1 błąd ortograficzy a tu gorzej niż w szkole. :?

qrdl

• Gość
Szkola u Pana Dziadka
« Odpowiedź #68 dnia: Lipca 31, 2004, 00:04:01 »
Predator,
szkułką

Boshe, jak to Kos zobaczy, to padnie z wrażenia  :570:

noe

• Gość
Szkola u Pana Dziadka
« Odpowiedź #69 dnia: Lipca 31, 2004, 08:59:58 »
Też go poszukuje ,przepadł bez uprzedzenia.pewnie jest na radzie pedagogicznej,omawiaja podstępy jego uczni ze szkółki!!

Sufler

• Gość
Szkola u Pana Dziadka
« Odpowiedź #70 dnia: Lipca 31, 2004, 10:02:40 »
Cytat: qrdl
Predator,
szkułką

Boshe, jak to Kos zobaczy, to padnie z wrażenia  :570:

hmm... poprawna forma to :

szkułkom?

:PPPPPPP

Ziuk

• Gość
Szkola u Pana Dziadka
« Odpowiedź #71 dnia: Lipca 31, 2004, 18:30:29 »
Wyjechał będzie podobno w poniedziałek albo wcześniej.

Kos

• Gość
Szkola u Pana Dziadka
« Odpowiedź #72 dnia: Sierpnia 02, 2004, 16:14:37 »
Witam!

Nooo, nie przepadlem tak bez uprzedzenia a o tym, ze mnie nie bedzie przez kilka dni wiadome bylo moim uczniom z ktorymi ostatnio latalem, no, moze z wyjatkiem jednego. Fakt, moglem dac w opisie GG stosowne info - moja wina.

Coz... poza tym, ze musialem wyjechac sluzbowo to jeszcze zlapaly mnie dolegliwosci chorobowe... no i trzeba bylo posluchac lekarzy i udac sie na "wypoczynek" do miejsca, w ktorym nikt nie lubi przebywac. Starosc nie radosc jak to mowil moj sasiad obok. Teraz (a przynajmniej na razie) juz chyba nic mnie nie dopadnie i mozna bedzie wznowic zajecia w szkolce. Kontakt, chyba jak zawsze przez GG. Wiem rowniez, ze sa nowi chetni - ich tez prosze teraz o kontakt na GG.

Pozdrawiam!

Szkola u Pana Dziadka
« Odpowiedź #73 dnia: Sierpnia 02, 2004, 18:35:00 »
Taka sława , taki prestiż , takie ciepłe słowa o Panu Dziadku Kosie , a takze słowa zachwytu o jego umiejętnościach i rekomendacja bardzo dobrze latających wirtualnych pilotów będących jego uczniami - nie ma się co zastanawiać , tylko zapisywać się w kolejce do tej elitarnej szkoły , co i ja w stosownym czasie zrobic postanowiłem.
Pozdrowienia dla Kosa! -

przyszły (mam nadzieję) uczeń
Obecne formy marnowania czasu: FC, ArmA, czasem FSX
Zapraszam:  http://pvrt.dbv.pl/news.php

madog

• Gość
Szkola u Pana Dziadka
« Odpowiedź #74 dnia: Sierpnia 02, 2004, 23:24:20 »
Ha i może ja się w końcu dostanę to szkoły orłów:) już sie nie mogę doczekać!!!!

Długo czekałem aż sie mentor pojawi i wreszcie jest!!!

Dziadku Kosie, Mistrzu. Zgłaszam sie  :D

EDIT 03.30 03.08.2004

Nareszcie!!!! udalo sie!!!!  Madog przyjętym!!!! :D  :D