Autor Wątek: TrackIR2 :)  (Przeczytany 5187 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

TrackIR2 :)
« Odpowiedź #30 dnia: Kwietnia 01, 2005, 10:21:24 »
Hej Piloci. Mam z Freelookiem mały problem. Wszystko ładnie działa jesłi sprawdzam w samym windows. Jak wchodzę do Ił-2S  to nic nie działa, tak jak by IŁ nie przejmował poleceń z Freelooka. Czy jest może jekieś ustawienie w Ił 2 które uruchamia w nim działanie Freelooka ? Moja kamera to Creative WebCam Instant i ma 30 FPS
Jeśli ktoś może , niech pomożę  :(
Nieważne, ile zapierających dech w piersi akrobacji wykonasz - jeśli w decydującym momencie nie zestrzelisz wrogiego samolotu......będziesz martwy.

HL- EKG_Polbaj

Offline Josiv

• *
  • Zerstörer
    • http://www.kg200.zary.com.pl
« Odpowiedź #31 dnia: Kwietnia 01, 2005, 12:16:20 »
A mozesz rozgladac sie myszka? Jezeli nie, to to jest problemem, bo freelook  symuluje myszke i poprostu "lapie" twoj kursor, albo zbindowales sobie jakos dziwnie klawisze i odrazu w grze wylaczasz freelooka.......
_____ | _____             █▀ ██ ▀█▀      ORLIK
 _\__(o)__/_                   ▼             /
      ./ \.                www.eagles.pl ---
Graf -1973-†2006 ..ó?o........ó?o.ó?oó?o...

« Odpowiedź #32 dnia: Kwietnia 01, 2005, 18:33:22 »
NO właśnie myszką moge się rozgldać i wszystko działa jakby Freelooka nie było. Mój system to Windows ME .Czy to może być wina systemu?Pytam bo na forum Freelooka czytałem, że jest to program napisany pod XP a ME możenie miec jakiegś sterownika.
Nieważne, ile zapierających dech w piersi akrobacji wykonasz - jeśli w decydującym momencie nie zestrzelisz wrogiego samolotu......będziesz martwy.

HL- EKG_Polbaj

Offline Josiv

• *
  • Zerstörer
    • http://www.kg200.zary.com.pl
« Odpowiedź #33 dnia: Kwietnia 01, 2005, 22:22:47 »
hmmm no to pewnie wina tego, jakiego sterownika potrzebujesz, i czy to zeczywiscie to,  niestety nie wiem...
_____ | _____             █▀ ██ ▀█▀      ORLIK
 _\__(o)__/_                   ▼             /
      ./ \.                www.eagles.pl ---
Graf -1973-†2006 ..ó?o........ó?o.ó?oó?o...

dziki

• Gość
« Odpowiedź #34 dnia: Kwietnia 04, 2005, 14:48:37 »
Dałem za to cudo całe 240 złociszy ale mam pewien problem. Po blisko 3 latach latania na hacie bardzo trudno jest mi się przestawić na TrackaIR. Szczególnie wkurza mnie gubienie przez tracka centrowania widoku, tzn. jak spojrzę mocno do tyłu i wrócę to nie patrzę już tak jak przedtem.  Centrowanie widoku można niestety ustawić jedynie na klawie (szkoda, że nie na joyu).
Przed zakupem myślałem tak: ten gość jest naprawdę dobry, pewnie używa TrackaIR !
Teraz mam wrażenie, że do spoglądania za siebie spokojnie wystarcza hat.
Poradźcie, czy rzeczywiście po przyzwyczajeniu się do tego urządzenia daje ono dużą przewagę nad hatem ? Czy może odsprzedać i dać sobie spokój ?

Siara

• Gość
« Odpowiedź #35 dnia: Kwietnia 05, 2005, 02:09:35 »
Cytat: dziki
czy rzeczywiście po przyzwyczajeniu się do tego urządzenia daje ono dużą przewagę nad hatem ?

tak.
Cytat: dziki
Czy może odsprzedać i dać sobie spokój ?

nie.

Dobrze ustaw pole widzenia kamery/ten zielony punkt/,potem sprawdz jaki ma kamera "treshold" czyli zakres,a powinno dzialac plynnie.Ja nie mam takich problemow jak te co Ty opisales-wiec kwestia ustawien....mi zajelo 2 dni cale aby wszystko rozkminic.

Juro

• Gość
« Odpowiedź #36 dnia: Kwietnia 05, 2005, 11:06:03 »
Centrowanie widoku można niestety ustawić jedynie na klawie (szkoda, że nie na joyu).
- ja mam na joyu  8)  tylko musisz to przypisać nie z pozycji TrackIR'a tylko z profilera joya. np jeśli masz w tracku przypisany klawisz centrowania F12 (defaultowo) to odpalasz profilera od joya, i przypisujesz np żeby przycick fire 5 symulował klawiaturowe F12. Ja tak mam :wink: . Pozatym nie używam centrowania zbyt często, jest ono zbyteczne w moim przypadku, bo przecież podczas grania siedzę w tym samym miejscu, poruszając tylko głową. Nawet jeśli przekręcę głowę poza pole widzenia tracka, to po powrocie do centrum, widok mam prosto na celownik.

Teraz mam wrażenie, że do spoglądania za siebie spokojnie wystarcza hat.
w życiu nie zamieniłbym Tracka na hata.

Ja nie mam takich problemow jak te co Ty opisales-wiec kwestia ustawien....mi zajelo 2 dni cale aby wszystko rozkminic.
kwestia ustawień i przyzwyczajenia, mi ustawienie tracka zajęło jeszcze dłużej niż Siarze, przyzwyczajenie jeszcze dłużej, i nawet dzisiaj, po kilku miesięcznych lotach z trackiem, lubie sobie coś po eksperymentować z ustawieniami.