Autor Wątek: Nadeszla wielkopomna chwila  (Przeczytany 12670 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Zeke

• ZB
  • *
Nadeszla wielkopomna chwila
« Odpowiedź #30 dnia: Marca 04, 2004, 22:58:13 »
A ja się nie mogę doczekać P 24 i kampanii greckiej. Zapolowałbym na włoskie szmaciaki. Trochę liczyłem, że rzutem na taśmę... czy też rzutem na rolę :) będzie taka możliwość już w AEP, ale cóż, błogosławieni cierpliwi.
"I jedyne, co pamiętam po tylu latach ich pracy / to, że wojnę wygrali Polacy"
Kazik (o nauczycielach historii)

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #31 dnia: Marca 05, 2004, 08:02:04 »
Ktos juz wie jak uruchomic Kometa na ziemi w dogu? Samolot normalnie potrzebował do startu wózka, ktory faktycznie jest pod samolotem (gdy stoimy na ziemi) lecz razu rozwala nam sie silnik, jak tylko pojawimy sie na lotnisku (jakos nie mialem czasu tego rozszyfrować  :? )???

Czekam na znane mordeczki w laparchach  :wink:  (zatem rozumię, ze ukaze sie to w jakimś patchu)
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #32 dnia: Marca 05, 2004, 11:33:13 »
YoYq z tego co sie dowiedzialem to Kometek mam bleda i nie da sie go odpalic :D
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Sufler

• Gość
« Odpowiedź #33 dnia: Marca 05, 2004, 12:19:30 »
Kometek ma byc uruchamialny po bezplatnym dodatku ktory niebawem sie ukaze, ten bug zostal odkryty juz po rozpoczeciu produkcji plyt

Snakeye

• Gość
« Odpowiedź #34 dnia: Marca 05, 2004, 20:33:56 »
Cytat: _VR_C_Therr
Kometek ma byc uruchamialny po bezplatnym dodatku ktory niebawem sie ukaze, ten bug zostal odkryty juz po rozpoczeciu produkcji plyt

Taa, Oleg zwalil to na jakiegos biednego niezidentyfikowanego programiste z prawie 40st goraczki  :lol:

A w tym momencie chcialbym oswiadczyc, ze zakochalem sie w gladiatorku  :mrgreen:
Nie pamietam kiedy ostatni raz mialem taka frajde z samego latania  :D

Natrafilem w AEPie na cos interesujacego - podczas ladowania 262 z 1 silnikiem (zupelnie niezle lata, a silnik zostawilem na wiezy jakiegos kosciola  :lol:  :lol:  :lol: ) troche mocno przylozylem w ziemie ... i mi odpadlo skrzydlo  :shock: . Kolka byly w porzadku, wszystkie raznie sterczaly w gore jak mi sie samolocik przefiknal na plecy po takim przyziemieniu.
Jeszcze kolega ostatnio w p39 twardo ladowal i tez mu skrzydlo sie zlamalo. Kolka wytrzymaly ...

Zoom

• Gość
« Odpowiedź #35 dnia: Marca 05, 2004, 20:37:26 »
Tak sobie pomyślałem, że to opóźnienie wersji europejskiej trochę mi pachnie zabezpieczeniem znanym z Lock On. Chyba będą problemy z patchami.

knocke

• Gość
« Odpowiedź #36 dnia: Marca 05, 2004, 20:45:08 »
Cytat: Zoom
Tak sobie pomyślałem, że to opóźnienie wersji europejskiej trochę mi pachnie zabezpieczeniem znanym z Lock On. Chyba będą problemy z patchami.

co masz dokładnie na mysli? (nie latam w LockOnie)?

A tak przy okazji - czy wersja AEP JUZ dostepna jest identyczna z ta dostepna w dobrych dalekich krajach NIEBAWEM :-) choc nie u nas, czy to jakas beta?

Zoom

• Gość
« Odpowiedź #37 dnia: Marca 05, 2004, 20:55:50 »
Problem polega na tym, że patch sprawdza plik exe. W momencie gdy coś mu nie pasuje, odmawia dalszej współpracy. Grozi więc to tym, że co niektórzy będą musieli szukać crack-a do każdego patcha, nawet darmowego.

Snakeye

• Gość
« Odpowiedź #38 dnia: Marca 05, 2004, 20:57:33 »
Ale crack jest na rts.dll'a a nie na exe

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #39 dnia: Marca 05, 2004, 21:03:04 »
Cytat: _VR_C_Therr

No tak, ale byli beta testerzy, chyba no nie??? jak oni zatem pracują skoro takiego czegos nie wykryto???  :shock:  :shock:  :shock:

A tak przy okazji - czy wersja AEP JUZ dostepna jest identyczna z ta dostepna w dobrych dalekich krajach NIEBAWEM  choc nie u nas, czy to jakas beta?
To wersja ostateczna oznaczona V 2.00, FB goly nosi nazwe V 1.00

www.yoyosims.pl

knocke

• Gość
« Odpowiedź #40 dnia: Marca 05, 2004, 21:30:46 »
No tak, ale byli beta testerzy, chyba no nie??? jak oni zatem pracują skoro takiego czegos nie wykryto???

dokładnie, ale mogło być tak że było już po testach a ten objechany programista coś poprawiał w ostatnim momencie i schrzanił coś innego przy okazji.
Ale to wielak ryfa i porażka, bo oznacza złamanie żelaznej zasady programowania: najpierw funcjonalność, potem testy i poprawki ale tylko błędów ZADNEJ nowej funkcji nie wolno dorzucic.

Problem polega na tym, że patch sprawdza plik exe. W momencie gdy coś mu nie pasuje, odmawia dalszej współpracy

deamon tools nie pomaga na to?

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #41 dnia: Marca 05, 2004, 22:57:03 »
Ale tutaj Snake ma racje, plik jedynie zmienia dll nie exe, wiec przyszlosciowe patche powinny dzialac bez problemu. Tym bardziej ze jak narazie innej drogi niz taka nie ma, a na najlblizszego patcha trzeba bedzie jeszcze nieco poczekac, moze jedynie jakis maly updejcik dla tego Kometa ktory doprowadził mnie do szału... wrrrrrrrr  :evil:

www.yoyosims.pl

Offline Rola

• *
  • 9/39 & R'n'R
« Odpowiedź #42 dnia: Marca 05, 2004, 23:36:23 »
No tak, ale byli beta testerzy, chyba no nie??? jak oni zatem pracują skoro takiego czegos nie wykryto???

Zzzza dużo płynówww chłłłłoodzących... hik! hik! 8)
"Każdy kilogram nowego samolotu szczególnym dobrem Narodu"

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #43 dnia: Marca 06, 2004, 00:13:03 »
Cytat: Zoom

Zoom wersja ktora posiadam jest zabezpieczona safedisciem 2.9 i z moich obserwacji zachowuje sie poprawinie czyli po wyczuciu softu z tzw. black listy poprostu pisze glupoty o CDromie. Coz my w Vaterlandzie mamy swoje sposoby na to..............na maxa go Hans !!!!

Co do Kometka to blad byl zauwazony ale gra byla juz w tloczni, a sam patch musi sie szybko pojawic bo duzo osob ma problem "timeouta" + kilka inny bugow :D

Co do betatesterow to moim zdaniem dali  d...y z pewnymi sprawami  :evil: , no chyba ze UBIkacja albo Olo jakos ich zblokowal i wlasnie dlatego zawsze wolalem publiczne testy :)
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

raven

• Gość
« Odpowiedź #44 dnia: Marca 06, 2004, 11:05:18 »
No to wyjaśniło się wywalanie znajomych z mojego serwera. Ten bug z timeoutem też mam nadzieję poprawią.