Autor Wątek: Myśliwce Pacyfiku  (Przeczytany 11550 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

swier

• Gość
Myśliwce Pacyfiku
« Odpowiedź #15 dnia: Kwietnia 01, 2004, 09:31:15 »
Elłudzik to powiedzcie wujkowi qrcze też se labiego klepnę w tyłeczek  :mrgreen:

co do latania na odległości - raz postanowiłem w fs2004 odtworzyć w real time lot z londynu do bagdadu moim cacanym DH Cometem. Wymiękłem gdzieś przed alpami   :D

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
Myśliwce Pacyfiku
« Odpowiedź #16 dnia: Kwietnia 01, 2004, 11:11:26 »
Cytat: swier
Elłudzik to powiedzcie wujkowi qrcze też se labiego klepnę w tyłeczek  :mrgreen:

co do latania na odległości - raz postanowiłem w fs2004 odtworzyć w real time lot z londynu do bagdadu moim cacanym DH Cometem. Wymiękłem gdzieś przed alpami   :D

Bo wy to Swierus jestescie na krotki dystans, tak przynajmniej Schmeisser mowi ale pamietam ze jak za czasow konsolki odpalilem LeMans 24 to tak sie wciagnolem ze wkrotce pojechalem  z rzeczywistym czasem ale najlepsze jest to ze pierwsza polowe dystansu przejechalem po pijaku a druga na spiaco.........buhahahahahahaha :lol:  :lol:  :lol:
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Waylander

• Gość
Myśliwce Pacyfiku
« Odpowiedź #17 dnia: Kwietnia 01, 2004, 13:40:18 »
Heh, zagralem w NASCAR RACING 2003 SEASON. Full real plus 100% difficulty oponents. Jakies dwie krecenia sie w kolko. Pamietam ze skonczylem na 2 pozycji wjezdzajac na mete bokiem.   :mrgreen:  :mrgreen:  Pozniej stwiersdzilem ze wiecej nie pojade pelnych 400 kolek :D:D

Offline Labienus

• *
  • Corsaires Fanaticus
Myśliwce Pacyfiku
« Odpowiedź #18 dnia: Kwietnia 01, 2004, 14:17:31 »
Schwierq i Elwood Wy wstydu nie macie tak przy wszystkich mówić, że ja lubie jak mnie po tyłku klepią.  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:

Swoją drogą :roll:  zawsze się zastanawiałem jak Wam powiedzieć lub czy sami się domyślicie, że na klepaniu kończyć się nie powinno. 8) Ja nie wiem, ale Szmajser był bardziej domyślny :lol:  :lol:  :lol:

Sufler

• Gość
Myśliwce Pacyfiku
« Odpowiedź #19 dnia: Kwietnia 01, 2004, 14:23:19 »
Bosh co ja czytam.... zarobilem sie caly rozowy:PPPPP

:lol:  :roll:  :shock:

Waylander

• Gość
Myśliwce Pacyfiku
« Odpowiedź #20 dnia: Kwietnia 01, 2004, 14:26:16 »
:shock:  :shock: NO COMMENTS  :shock:  :shock:

P.S.
Laba, jak bedzie zlot to ty lepiej zaloz jakies metalowe gacie, bo od klepania to cztery liter ci odpanie  :mrgreen:  :mrgreen:  A nuz i widelec Szmajs i  Swierus wymysla jak zostaniesz sam??  :lol:  :lol:  :lol:  :wink:  :mrgreen:

qrde-

• Gość
Myśliwce Pacyfiku
« Odpowiedź #21 dnia: Kwietnia 01, 2004, 23:23:09 »
Cytat: _VR_C_Therr
Bosh co ja czytam.... zarobilem sie caly rozowy:PPPPP

:lol:  :roll:  :shock:

no ba, co niektorzy to i pewnie nawet... hm... urosli w oczach czy cos tam...

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
Myśliwce Pacyfiku
« Odpowiedź #22 dnia: Kwietnia 03, 2004, 14:29:23 »
Od rana trochę się nudziłem i wymodziłem coś takiego:
http://miasto.interia.pl/fm/sundowner/P47-F6F-000.jpg
http://miasto.interia.pl/fm/sundowner/P47-F6F-001.jpg
http://miasto.interia.pl/fm/sundowner/P47-F6F-002.jpg

Czyli skin F6F-5 Hellcat dla P-47D-10 Thunderbolt :D
Malowanie dywizjonu VF-84 z lutego 1945 - stacjonujacego na lotniskowcu BunkerHill

Jak ktoś chce, może sobie ściągnąć skin stąd:
http://miasto.interia.pl/fm/sundowner/F6F.rar

Offline Labienus

• *
  • Corsaires Fanaticus
Myśliwce Pacyfiku
« Odpowiedź #23 dnia: Kwietnia 03, 2004, 23:08:46 »
VF-84?? :mrgreen:  Chłopaki walczyli z najlepszymi :D  ładny skin i fajne skrinszotki :D

Ja ofkors mam gdzieś jakieś malowanie P47 jak Corsaira - w trójbarwne kamo :mrgreen:

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Myśliwce Pacyfiku
« Odpowiedź #24 dnia: Kwietnia 04, 2004, 10:53:12 »
Zastanawia mnie jak bedzie odtworzona nawigacja przy ladowaniu na lotniskowcach. Moze przy bliskim kontacie z lotniskowcem bedzie pojawial sie z boku ludzik z choragiewkami pokazujacy polozenie platowca wzgledem pokladu? jakos beda musieli to rozwiazac. Taki pomysl był chyba w CFS2 ale dawno nie gralem wiec nie pamietam.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
Myśliwce Pacyfiku
« Odpowiedź #25 dnia: Kwietnia 04, 2004, 12:11:55 »
I to jest dobre pytanie :)

W CFS2 pojawiała się na dole ekranu ikonka sygnalizatora wymachującego flagami. Ale osobiście wolałbym, żeby takowy był widoczny na lotniskowcu - i tutaj mamy problem, to jest tylko gra i trochę ciężko zobaczyć takiego człowieczka wymachującego flagami z odległosci większej niż 100m, chociaż w życiu można go zobaczyć z dużo większej odległości - podobnie jest w innych symulatorach, chodźby LockOn - "Meatball" można tam zobaczyć dopiero w ostatnim momencie.

:| jeżeli już z odległości powiedzmy 500m będziemy widzieć 3 piksele - czarną w środku i 2 żółte po jej bokach to będzie dobrze :|

Offline Labienus

• *
  • Corsaires Fanaticus
Myśliwce Pacyfiku
« Odpowiedź #26 dnia: Kwietnia 04, 2004, 13:03:47 »
Póki co to powinno być rozwiązane tak jak w CFS2 moim zdaniem (byleby lepiej pokazywał niż tam, bo tam to dopiero za 10 moją kraksą się zorientowałem, że facet jest chyba pijany i nie pokazuje tak jak powinien. Np. komenda "Cutt&Land" jak ja jestem 10m nad pokładem lotniskowca LOL :lol: . Zacząłem podchodzić wedle własnego uznania i wsio było ok :mrgreen: ). Nie ma sensu silić się na jakieś patrzenie na ludzika na lotniskowcu, którego w rozdziałce 1600/1200 w ogóle nie będzie widać, a w rozdziałce 800/600 będzie widać z daleka jako 3 duże piksele, które zmienią się w człowieczka dopiero po wylądowaniu. Szczerze mówiąc ja się zastanawiam jak będzie się odbywało nakierowywanie na lotniskowiec, który jest na pełnym morzu. To to dopiero będzie jazda :D  Albo może jakaś mapka doga, na której tylko morze, lub jakaś mała wysepka, a start i lądowanie odbywa się na lotniskowcu :mrgreen:  Obawiam się, że wtedy wulczing byłby ścigany jak mało co LOL :lol:

Eversor

• Gość
Myśliwce Pacyfiku
« Odpowiedź #27 dnia: Kwietnia 04, 2004, 13:05:11 »
Cytat: YoYo
Moze przy bliskim kontacie z lotniskowcem bedzie pojawial sie z boku ludzik z choragiewkami pokazujacy polozenie platowca wzgledem pokladu? jakos beda musieli to rozwiazac.

Nie liczyłbym na takie udogodnienia, poza tym nie jest powiedziane ze zostanie z nas zlom gdy rabniemy maszyną o pokład. Samo FB jest tego przykladem, jakie zakrety mozna robić dzieki slizgowi skrzydlem po pasie.  :shock:  Uznalbym to za burak wrecz.

Offline Labienus

• *
  • Corsaires Fanaticus
Myśliwce Pacyfiku
« Odpowiedź #28 dnia: Kwietnia 04, 2004, 13:08:11 »
Eversor, przestań siać defeKtyzm :!:  :wink:
Myślę, że rozwiązanie takie jak w CFS2 da się zrobić pod warunkiem, że będzie wywoływane komendą, w której prosimy o pozwolenie na lądowanie, a nie jak w CFS2, że ja napierniczam jakieś Zero na wysokości kilometra ponad pokładem, a ten mi tu pokazuje "Turn letf" czy "Too fast" LOLOLOLO :lol:  :lol:  :lol:

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
Myśliwce Pacyfiku
« Odpowiedź #29 dnia: Kwietnia 04, 2004, 13:16:14 »
Cytat: Labienus
Albo może jakaś mapka doga, na której tylko morze, lub jakaś mała wysepka, a start i lądowanie odbywa się na lotniskowcu :mrgreen:  Obawiam się, że wtedy wulczing byłby ścigany jak mało co LOL :lol:
Z tego co wypowiadał się Luthier na forum ubikacji, to to, że będzie taka mapka jest wręcz pewne (mowa byłą o 2 lotniskowcach przeciwko sobie).
Ale tudaj dochodzimy do moralnego dylematu... czy rajd kilku Devastatorów/Valów uzbrojonych w torpedy, to już Vulching, czy jeszcze nie ? :D

A ja najchętniej i tak spuściłbym bombę z 90 galonami napalmu na pokład lotniskowca przeciwnika :D (zawsze jeszcze mu pozostają katapulty na pokładnie hangarowym ;) )