Autor Wątek: Samoloty herbaciarzy !  (Przeczytany 1662 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

paweł

• Gość
Samoloty herbaciarzy !
« dnia: Maja 07, 2004, 23:20:24 »
Witam wszystkich forumowiczów !
Czy ktokolwiek słyszał aby w nadchodzącym patchu( albo w najbliższych ) były dodane samoloty które poczyniły tak wiele  dobrego dla rozwoju niemieckiego transportu kołowego i kolejowego :lol: w czasie walki w Europie a mianowicie Typhoon i Tempest . Myślę że odegrały one taką rolę że powinny być umieszczone w naszym ukochanym simie.
Chociaż można sobie domowym sposobem zastąpić Tempesta Mk II przez Ki 84 z odpowiednim skinem i efekt też jest niezły ( uzbrojenie o podobnej mocy :mrgreen:  i dosyć duże podobieństwo sylwetek samolotów) .
Pozdrawiam

Offline Labienus

• *
  • Corsaires Fanaticus
Re: Samoloty herbaciarzy !
« Odpowiedź #1 dnia: Maja 07, 2004, 23:26:27 »
Cytat: paweł
Chociaż można sobie domowym sposobem zastąpić Tempesta Mk II przez Ki 84 z odpowiednim skinem i efekt też jest niezły ( uzbrojenie o podobnej mocy :mrgreen:  i dosyć duże podobieństwo sylwetek samolotów) .

:shock:  :shock:  :shock:
APAGAE SATANES!!

Gdzie to jest podobne? Silnik gwiazdowy to nie wszystko. Skrzydła inne, kadłub inny, ogon inny (japończycy mieli odrobinę gustu i montowali normalne usterzenie, a nie jakieś powycinane z tekturki rybie ogony) - nie wiem, ale ja tu najmniejszego podobieństwa nie widzę :?  :roll:

W kwestii, kiedy dojdzie to nie wiem. Wiem, że ktoś pracował chyba nad Tempestem Mk.V, ale czy i kiedy wejdzie to nie pamiętam. W kwestii pozostałych wersji i Typhoona to bym się nie nastawiał wcale.

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
Samoloty herbaciarzy !
« Odpowiedź #2 dnia: Maja 07, 2004, 23:59:12 »
Witam.

Tempest II latał bojowo nad Europą ?? W czasie wojny ??
Chyba nie ...
Zerknij -
- http://www.vectorsite.net/avcfury.html

Jeśli chodzi o Tempesta V to patchu (tym najblizszym) go raczej nie będzie, ale tutaj to niczego nie można być pewnym. Oleg zawsze zaskakiwał wszystkich (chyba nawet siebie, lol :DDDD) to może ...
Gdzieś na netwings był post z zamieszczonymi screenami Tempesta (był nawet gotowy model zniszczeń). I jak mam być szczery to wygladało to całkiem niezle ...

Co do zamieszczania samolotów które nigdy nie uczestniczyły w walkach to nie wiem po co umieszczac je w grze ... Jeszcze jeśli to wogóle latało ... Ale po co jest BI czy ten Istriebitiel (numeru nie pamiętam - to co ma byc w patchu) ... A juz zupełnie nie wiem po jakiego grzyba jest taki Bf-109Z ?? czy latające skrzydło braci Horten ...... Tak dla wprawki to machnęli ??? Niech dla wprawy zrobią jakiegoś Dorniera, Henschla czy Typhoona ... że nie wspomnę o flyable Pe-2 czy Tu-2 ...

Co do podobieństwa Tempesta II do Ki-84 to oprócz tego, że miały gwiazdowe silniki nie widzę żadnego :-) ... no ale ja nosze spore okulary i wszystko widze inaczej lub podwójnie, lol :DDDDDD
Po prostu gra wymusza "udawanie" niektórych samolotów przez inne poprzez zmiane malowania i oznakowania kiedy nie ma oryginalnych.

Pozdrawiam.
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

paweł

• Gość
Samoloty herbaciarzy !
« Odpowiedź #3 dnia: Maja 08, 2004, 00:18:15 »
Witam !
W kwestii podobieństwa  Ki 84 do Tempesta II chodziło mi tylko o to że z samolotów dostępnych ten jest chyba najbardziej odpowiedni :oops: ale na szczęście i tak mogę wszysto zwalić na moją wadę wzroku ( mam przyjemność nosić denka od szklaneczek do whysky :564:  :lol:  :lol: .
Jeśli chodzi o Tempesta V to na forum netwing też miłem okazję oglądać model zniszczeń i faktycznie był całkiem niezły i chciałbym taki ogladać w grze tak więc pozostaje jedynie czekać i mieć nadzieję że Olo nas zaskoczy.
Pozdrawiam wszystkich.

Micho

• Gość
Samoloty herbaciarzy !
« Odpowiedź #4 dnia: Maja 08, 2004, 09:23:55 »
Cytat: Rammjager
Witam.

Tempest II latał bojowo nad Europą ?? W czasie wojny ??
Chyba nie

ta, Tempest II przeszedł chrzest bojowy dopiero w wojnie indyjsko-pakistańskiej 47-49( po stronie indii ), później walczyły w 1949 na Malajach ( z komunistami )

Samoloty herbaciarzy !
« Odpowiedź #5 dnia: Maja 08, 2004, 11:26:24 »
Po pakistańskiej stronie Tempest II tez uczestniczył w tej wojnie.
We'll come in low, out of the rising sun, and about a mile out, we'll put on the music...

Samoloty herbaciarzy !
« Odpowiedź #6 dnia: Maja 09, 2004, 13:50:50 »
Tutaj jest lista samolotów, które będą w FB:

http://jg777.com/il2/database/

Offline Rola

• *
  • 9/39 & R'n'R
Samoloty herbaciarzy !
« Odpowiedź #7 dnia: Maja 09, 2004, 14:44:50 »
Tutaj jest lista samolotów, które będą w FB:

"Tutaj jest lista samolotów, które być może będą w FB."

To tylko lista projektów oraz "pobożnych życzeń" modelarzy. Znajdziecie tam takie kwiatki jak "Łoś" do FB... na którego już raczej nie liczcie... oczywiście BoB to już inna para kaloszy 8) ale o tym niebawem... :roll:
"Każdy kilogram nowego samolotu szczególnym dobrem Narodu"

Micho

• Gość
Samoloty herbaciarzy !
« Odpowiedź #8 dnia: Maja 09, 2004, 15:41:29 »
Cytat: Rola
oczywiście BoB to już inna para kaloszy 8) ale o tym niebawem... :roll:

tylko że zanim ukaże się BoB będę nadawał się do gry tylko w bierki magnetyczne...