Autor Wątek: La 7  (Przeczytany 2766 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

daar

• Gość
La 7
« dnia: Maja 08, 2004, 22:13:58 »
Dlaczego ta bryczka jest w tak niskim powazaniu ?

303_Shpacoo

• Gość
La 7
« Odpowiedź #1 dnia: Maja 08, 2004, 22:29:35 »
Mam się śmiać czy płakać? :D

daar

• Gość
La 7
« Odpowiedź #2 dnia: Maja 09, 2004, 08:09:02 »
Nie ukrywam, że ta odpowiedź w małym stopniu wyczerpuje zadany temat.  :roll:

La 7
« Odpowiedź #3 dnia: Maja 09, 2004, 11:00:55 »
Poniewaz jako jedyna posiada naped antygrawitacyjny  :lol:
Русский военный корабль, иди нахуй !!!

Offline Meehau

• *
  • CyC
La 7
« Odpowiedź #4 dnia: Maja 09, 2004, 12:00:18 »
I dzialka jonowe i samonaprowadzające rakiety plazmowe i wektorowanie ciągu...
Krotko mowiąc....bajerka jest.
Meehau
"The milk of aircrew kindness comes in very small containers and has a quick expiration date"

Offline Labienus

• *
  • Corsaires Fanaticus
La 7
« Odpowiedź #5 dnia: Maja 09, 2004, 12:04:13 »
Krótka piłka - gdyby faktycznie to tak latało to odrzutowce nie byłyby nikomu na nic potrzebne. :roll:

saba

• Gość
La 7
« Odpowiedź #6 dnia: Maja 09, 2004, 12:06:29 »
Daar La-7 to świetna maszyna. Podczas drugiej wojny światowej niemieccy piloci nie przepadali walczyć z tymi samolotami. Teraz także zbliżające się L-7 może oznaczać
w witrualnym światku poważne kłopoty :). Niektórzy twierdzą, że jest on przemodelowany.
Jak dla mnie to ciężko znaleźć na to jakieś przekonujące dowody. Podstawowe parametry wirtualnego La-7 odpowiadają ruskiej dokumentacji z czasów wojny. Takie wartości jak
stosunek mocy silnika do masy samolotu itp. przemawiają na korzyść La-7. Czasami obserwując jak "latają" co lepsi zwolennicy niemieckich maszyn już od czsów Ił-2 i dochodzę
do wniosku, że tak jak wtedy na wirtualnym niebie przeszkadzały im La-5 FN tak teraz
przeszkadza im la-7. Najnormalniej w świecie L-7 utrudnia im życie. Na takim k-4 można
uciec bez problemu La-7 wykorzystując przewagę wznoszenia ale trudno z nim powalczyć
blisko gruntu. La-7 z kolei jest najszybszym tłokowcem na poziomie morza i na tym poziomie może odskoczyć wszystkiemu co lata , a nie jest odrzutowcem. Ponadto La-7 jest bardzo wszechstronną maszynką. Może dlatego przyjęło się latanie -La7 jest niehonorowe :).
Zwróć uwagę na to co się niekiedy trafia na niektórych arenach. Gdzieś wysoko lata sobie
jakaś niemiecka maszynka wypatrując łupu pod sobą po czym widać jak taki "orzeł" nurkuje, słychać krótką serię genialnie trafijąca w cel po czym "orzeł" wzbija się bezpiecznie na swój dotychczasowy pułap. Upolowanie prez La-7 takiego orła nie jest łatwe bo w nurkowaniu on ( orzeł ) może dojść do około 1000 km/h, a nieszczęsny La-7 tylko do
niewiele ponad 700 km/h. Z drugiej strony jak już obaj znajdują się na podobnym pułapie
to La-7 pilotowany przez dobrego pilota jest prawie nie do zestrzelenia przez "orła".
Ten w la-7 też niewiele z tego ma gdyż jak pilnuje "orła" to nie może zejść za nisko i nie
może też bawić się gwałtowne nurkowanie za orłem ( straci skrzydła ) i zestrzelenie czegoś
co jest nisko. Innymi słowy zachowuje się jak pies ogrodnika co to sam nie skorzysta a innemu też skorzystać nie da :). Kiedyś w FB jakiś genialnie latający (orzeł ) po ponad godzinnej, bezowocnej szarpaninie ze mną ( a ni ja go nie zestrzeliłem ani on mnie) zaproponował mi prosty układ. Powiedział coś w tym stylu : "wiesz co stary przez Ciebie
nic tu nie mogę ustrzelić. Umówmy się ...Ja do Ciebie nie strzelam. Ty do mnie też nie
i nie przeszkadzamy sobie ... DObra?" No i to jest chyba kwintesenscja... Te samoloty
przeszkadzają innym no są ruskie, a do tego dobre i może dlatego dla niektórych dyshonorem jest latać nimi :).

Offline Labienus

• *
  • Corsaires Fanaticus
La 7
« Odpowiedź #7 dnia: Maja 09, 2004, 12:28:30 »
ROFL :lol:  :lol:  :lol:

Offline Rola

• *
  • 9/39 & R'n'R
La 7
« Odpowiedź #8 dnia: Maja 09, 2004, 12:43:44 »
Be sure... :roll:
"Każdy kilogram nowego samolotu szczególnym dobrem Narodu"

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
La 7
« Odpowiedź #9 dnia: Maja 09, 2004, 12:52:47 »
Cytat: saba
Podstawowe parametry wirtualnego La-7 odpowiadają ruskiej dokumentacji z czasów wojny.
I to jest właśnie problem. Nie wiem czy wiesz, ale wedłóg sowieckiej dokumentacji Tu-4 był lżejszy o 500kg, miał większy zasięg o 400km i był szybszy o 100km/h od B-29 ... którego był wierną kopią  :lol:

Gdyby każda maszyna była zgodna z tą dokumentacją, to rosjanie sami wygrali by wojnę w przeciągu tygodnia... a to trwało trochę dłużej prawda ?

Zoom

• Gość
La 7
« Odpowiedź #10 dnia: Maja 09, 2004, 13:01:37 »
No dobra panowie. Powiedzieć, że coś jest złe, bo radzieckie, to nie jest uzasadnienie na poziomie jakiego byśmy sobie tu życzyli.
Podajcie jakieś materiały źródłowe mówiące o tym, że LA w tej grze jest za dobry, lub że dane radzieckie kłamią.

Offline Labienus

• *
  • Corsaires Fanaticus
La 7
« Odpowiedź #11 dnia: Maja 09, 2004, 13:26:17 »
I tak w koło Macieju :lol:  :lol:  :lol:
Dawno nie mieliśmy podobnego tematu hihihi :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:

Micho

• Gość
La 7
« Odpowiedź #12 dnia: Maja 09, 2004, 13:31:38 »
Mr Oleg w czasie dyskusji ( na ubikacji ) oFM poszczególnych samolotów w sposób szczery i jasny podkreślał, że dla niego wiarygodne są jedynie dane radzieckie - nawet jeśli chodzi o samoloty niemieckie i amerykańskie, bo jak wiadomo dane nazistów siłą rzeczy nie mogą byc wiarygodne, o imperialistach tez nie wspominając,

i tu się z nim zgadzam, bo tylko oficjalne dokumenty sowieckie mają tą nieodpartą siłę faktu sprawdzonego i objawionego, odnosi się to zresztą nie tylko do danych o samolotach ale do innych rzeczy też -   w szczególności lubię poczytać książkę ( którą mam do dziś ) historczne doświadczenia KPZR

Offline macras

• *
  • JG300
    • Agencja Reklamowa
La 7
« Odpowiedź #13 dnia: Maja 09, 2004, 13:32:17 »
Macieju

Czy cos chcialeś Laba :?:  :mrgreen:
i do tego w tak smiesznym temacie :roll:
Geschwader  Kommodore

La 7
« Odpowiedź #14 dnia: Maja 09, 2004, 13:45:33 »
La-7 na poziomie morza miał prędkość 612km/h, Tempest V 622 lub 630 km/h.
Tempest miał też co najmniej porównywalne wznoszenie,a był zdecydowanie cięższy, projektowany też do walki na małych wysokościach, na pewno zachowywał dane producenta, i miał prawdopodobnie mniejsze obciążenie skrzydeł pojawił się na wojnie mniej więcej w tym samym czasie, był też lepiej uzbrojony i oancerzony.
Prawdopodobnie już nidługo Tempest trafi do FB.

http://user.tninet.se/~ytm843e/sims.htm