Autor Wątek: edytor misji prosze o pomoc  (Przeczytany 1606 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

art.pl

• Gość
edytor misji prosze o pomoc
« dnia: Lipca 12, 2004, 10:50:33 »
prosze  mi  wytlumaczyc  jak  zrobic  prosta  misje  w   LO   w  edytorze
jakos  nie  moge  sobie poradzic

z  gory dziekuje

John.Doe

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: Lipca 12, 2004, 11:51:57 »
Wszystko jest w takiej niewielkiej książeczce dołączonej do gry - proponuję zajrzeć.

art.pl

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Lipca 12, 2004, 15:56:21 »
:|  :|  :|

dzieki  za  pomoc....................spodziewalem  sie   bardziej  konkretnch  odpowiedzi
trudno

qrde-

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Lipca 12, 2004, 18:07:46 »
hm... to calkiem banalne jest, trzeba poswiecic tylko troche czasu by to "rozgryzc"

Najpierw musisz utworzyc strony konfliktu: gdy odpalasz mission editor automatycznie po prawej stronie ekranu pokazuje sie okno z lista krajow, czesc z nich przydzielone jest do RED, a czesc do BLUE wiec wystarczy kliknac ok, ewentualnie zmienic wedlug uznania.

Po lewej stronie ekranu znajduja sie ikonki dzieki ktorym mozesz na mapie umiescic rozne obiekty (na to pewnie juz wpadles :wink: ).  Tworzenie misji mozesz zaczac od ustawienia wlasnej maszyny: klikasz na ikone samolotu (po lewej) i klikasz gdziekolwiek na mapie, a nastepnie tak postawiony obiekt edytujesz w oknie, ktore znajduje sie po prawej stronie. Tam wybierasz kraj, rodzaj maszyny itp. Jesli chcesz leciec tym wlasnie samolotem w polu SKILL wybierasz PLAYER.

W oknie edycji obiektow (tym po prawej) znajduja sie 4 zakladki. PAYLOAD i SUMMARY chyba nie wymagaja komentarza. W ROUTE dodajesz i edytujesz waypoint`y.  W polu TYPE wybierasz akcje, ktora podejmie maszyna po przeleceniu przez dany waypoint. Mozesz zmienic TOURNING POINT (zwykly punkt nawigacyjny) na ATTACK. Wtedy uaktywni sie zakladka TARGETING, gdzie podac mozesz cel ataku. OBJ to atak danego obiektu czy grupy, COORD to zaoranie przy pomocy TNT jakiegos fragmentu terenu (przydatne dla bombowcow i artylerii). Klikasz przycisk ADD i wskazujesz cel ataku.

Na poczatek powinno wystarczyc,  milej zabawy :)

art.pl

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Lipca 12, 2004, 18:13:11 »
dzieki :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Lipca 13, 2004, 10:44:12 »
Ja mam jedynie problem z rozróżnieniem lotnisk, które do kogo należy.... Bo jak kiedyś kiazałem bombardować Lotnisko, przez B1B okazało się, że rozkazałem mu bombardować lotniso amerykanów, i zamiast zbombardować je...  wylądował na nim :/

« Odpowiedź #6 dnia: Lipca 14, 2004, 22:43:30 »
tworzenie misji w LO jest nieco bardziej złożone niz w FB gdzie robisz wszystko łatwo - jest to krótko mówiąc uproszczone, masz wszystko na talerzu
W Lock Onie trzeba trochę poświęcić czasu na to , zwrócić uwagę na wiele szczegółow, których przeoczenie może spowodować dziwne sytuacje , tak, jak te o których wspomniałeś. Niekiedy przez godzinę zastanawiasz się co jest nie tak , próbujesz kilkakrotnie tę misję i dalej nic. A pomoc leży pod ręką w postaci dołączonej do gry instrukcji w jęż polskim! ( gorzej jak się ma wersję bez instrukcji  :lol: )
Obecne formy marnowania czasu: FC, ArmA, czasem FSX
Zapraszam:  http://pvrt.dbv.pl/news.php