Autor Wątek: Mod v1.1 Flaming Cliffs  (Przeczytany 16549 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kusch

• Global Moderator
Mod v1.1 Flaming Cliffs
« Odpowiedź #60 dnia: Stycznia 13, 2005, 19:41:12 »
Nowe screeny polecam:
http://www.lockonskins.co.uk/index.php?page=gallery&dir=files/addon/gallery&title=Lockon%201.1%20screenshots

Kufa nawet opone mozna przebić  :P

[ Dodano: Czw 13 Sty, 2005 ]
Oraz nowa recenzja dotyczaca Miga 29 z dodatku v1.1 (niestety po hiszpansku),ale cos tam mozna wydedukować,choćby z screenów.
http://www.alasrojas.com/lomac/preview11mig/

Nareszcie cele pozorne są zobrazowane na wyswietlaczu i trzeba je przesiać,w przypadku gdy cel stosuje ECM  :twisted:
A swoją drogą ciekawe czy odwzorowali gubienie celu przez stację Miga jeżeli ten wykona manewr poprzeczny :twisted:
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

qrdl

• Gość
Mod v1.1 Flaming Cliffs
« Odpowiedź #61 dnia: Stycznia 15, 2005, 16:36:58 »
Ale generalnie to jest kicha jak stąd do los Angeles bo Pay Pal nie obsługuje Polski .........

Na oficjalnym forum LO:FC jest wątek na ten temat http://forum.lockon.ru/viewtopic.php?p=36669#36669
ogólnie to ludzie, nawet z krajów, które obsługuje PP, niezbyt chętni są do tej formy płatności.

pozdrawiam,
qrdl

swier

• Gość
Mod v1.1 Flaming Cliffs
« Odpowiedź #62 dnia: Stycznia 18, 2005, 13:21:44 »
Mamy nowe filmiki z FC ...

http://www.lockonskins.co.uk/linkcounter.php?LID=172

http://www.lockonskins.co.uk/linkcounter.php?LID=173

Jak się zdaje to już bardzo niedługo to dostaniemy ... choć już raz było podobnie ... w grudniu  :wink:

A tak w ogóle to jak będzie tylko Pay Pal to g#### dostaniemy  :?  :?  :?

John.Doe

• Gość
Mod v1.1 Flaming Cliffs
« Odpowiedź #63 dnia: Stycznia 18, 2005, 13:43:39 »
Ciekawe ile sobie zażyczą za ten dodatek? Gdyby chcieli więcej, niż w naszym kraju wynosi granica przyzwoitości za grę, to moglibyśmy się zrzucić.

Ajti

• Gość
Mod v1.1 Flaming Cliffs
« Odpowiedź #64 dnia: Stycznia 18, 2005, 16:44:48 »
Jezeli ten produkt ma sie dobrze sprzedac, to cena nie powinna przekroczyc 50zl (tyle mniejwiecej kosztuje oryginalna wersja podstawowa), tak ja mysle i tyle jestem w stanie dac.
A gdyby jednak Ruskim "odbilo" i zarzadaliby wiecej, no to marny ich los.... a jezeli marny ich los to juz nic wiecej nie zrobia... a jak nic wiecej nie zrobia to kto zrobi? Znow trzeba bedzie czkac kilka lat na jakis dobry sim... o ile ktos sie na to zdecyduje.

MagnuM

• Gość
Mod v1.1 Flaming Cliffs
« Odpowiedź #65 dnia: Stycznia 18, 2005, 20:10:56 »
Ja tam czekać nie będę, mi się bardzo podoba obecna wersja. Widziałem jednak screeny z tego moda ... mmmarzenie :/

Offline Kusch

• Global Moderator
Mod v1.1 Flaming Cliffs
« Odpowiedź #66 dnia: Stycznia 25, 2005, 22:53:29 »
Są już jakieś konkrety co do systemu zapłaty i ceny chyba 35$.
Niestety nie znam języka na tyle dobrze,tu jest topic:

http://forum.lockon.ru/viewtopic.php?t=2982
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

swier

• Gość
Mod v1.1 Flaming Cliffs
« Odpowiedź #67 dnia: Stycznia 26, 2005, 10:51:07 »
no na razie jedenym konkretem jest ta cena - 35$

a zalinkowany wątek to ankieta co do sposobu płatności. Już mi tam lecieć i głosować na płatność kartą kredytową!  :D

jak będzie paypal to czy tego chcemy czy nie bedziemy zmuszeni do zachowań nieetycznych ... paypal nie obsługuje naszego miodem i mlekiem płynącego kraju ...  :?

Ajti

• Gość
Mod v1.1 Flaming Cliffs
« Odpowiedź #68 dnia: Stycznia 26, 2005, 14:55:43 »
35 DOLAROW??!!??!!??!!??!!
No chyba nie... przeciez podstawowa wersja jest 2 razy tansza!
Skandal.... dla mnie to za duzo.... 100zl za dodatek?
To nawet za super giere Call of Duty na 4 plytach (z dodatkiem) biora okolo 89zl
Jeszcze sie zastanowie...

A tak na marginesie... to czy VisaElectron tez bedzzie obslugiwana? Bo jest sporo sklepow internetowych, ktore nie obsluguja czegos takiego.
A w Niemczech w prawie zadnym sklepie nie wiedza nawet' co to jest VisaElectron :(
To by byla tzw. uberlipa gdyby moje obawy sie potwierdzily...

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
Mod v1.1 Flaming Cliffs
« Odpowiedź #69 dnia: Stycznia 26, 2005, 16:30:41 »
Cytat: Ajti

to czy VisaElectron tez bedzzie obslugiwana? Bo jest sporo sklepow internetowych, ktore nie obsluguja czegos takiego.

To jest kart aplatnicza a do zakupow w necie potrzeba karty kredytowej :idea:
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

swier

• Gość
Mod v1.1 Flaming Cliffs
« Odpowiedź #70 dnia: Stycznia 26, 2005, 16:44:16 »
ja uważam że 35$ za 1,1 to naprawde bardzo rozsądna cena

proponuję się rozeznać w cenach dodatków do FSa np... za kwoty rzedu 30$ zwykle można kupić 1 (słownie jeden) samolot, wypasiony w zalezności od autorów

a tu mamy wyrąbiście zrobiony samolot (FM/DM/awionika/uzbrojenie), tekstury zupełnie zmieniające wygląd gry, nowe obiekty, przerobiona awionika MiGa/Suchojów, kampanie i pono fajny manual ...
i zero konkurencji hehe mogli zaśpiewać ile chcieli tak naprawde

nie patrzmy z perspektywy naszego grajdołka bo ten addon nie jest robiony na rynek polski tylko światowy

co do Visy Elektron to chyba ktoś tą nazwe wymyślił żeby użytkownicy się lepiej poczuli  :wink:
do zakupów przez net sie nie nadaje. za granica też najczesciej nie można z niej korzystać

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
Mod v1.1 Flaming Cliffs
« Odpowiedź #71 dnia: Stycznia 26, 2005, 18:03:59 »
Cytat: swier
ja uważam że 35$ za 1,1 to naprawde bardzo rozsądna cena

proponuję się rozeznać w cenach dodatków do FSa np... za kwoty rzedu 30$ zwykle można kupić 1 (słownie jeden) samolot, wypasiony w zalezności od autorów
Oj zły przykład Swier.

W wypadku gry wieloosobowej w FS jeżeli ktoś nie bedzie miał twojego samolotu to po prostu będzie widział domyślna Cesnę lub Bell'a. Tutaj panuje zasada wyścigu szczurów - wychodzi dodatek, zaraz wszystkie serwery są aktualizowane do najnowszej wersji, a bez niej na starym LockOn nawet się nie połączysz...
Kolejna sprawa to ten niby super zrobiony samolot, mnie on na przykład tak na prawde guzik obchodzi bo latać nim i tak nie będę - jakby to była hamburgerska maszyna pokładowa F-14, F/A-18 lub AV-8 to byłoby inaczej, bo za taka maszynę bym zapłacił chętnie.

To nie jest dodatek w stylu BoE do FB, to jest update do gry taki sam jakim był AEP i cena 30  dolców za coś co będziemy zmuszeni kupić by być na bieżąco jest zleksza przesadzona.

qrdl

• Gość
Mod v1.1 Flaming Cliffs
« Odpowiedź #72 dnia: Stycznia 27, 2005, 00:32:32 »
$35?!? kpina, powinno być 3.5pln + koszulka, bo $35 to jakieś 110-115pln, suma wręcz niewyobrażalna. Proponuję sobie pomyśleć, ile za to możana kupić pracy intelektualnej, może koś mnie oświeci ile np. bierze papuga za 1h pracy ew. napisanie jakiegoś jednostronicowego pisemka do urzędu/sądu? Ile bierze "magik komputerowy" za 1h pracy, ile kosztuje średniej klasy myszka do kompa? Jakoś nie szokuje, że kawał plastiku i klika blaszek, joystik, szumnie nazwany Xcośt tam, kosztuje 3x tyle, a koleś, który przyjdzie i przeinstaluje system jest niemal czczony, natomiast symulator, który wymaga setek/tysięcy godziń pracy intelektualnej na najwyższym poziomie, jak kosztuje $35, to nie do przełknięcia. To, że jakaś strzelanka na 10 płytach kosztuje 15pln nie powinno dziwić, tak dużo tego badziewia miesięcznie wychodzi, że musi coś przyciągać klienta, ale wydanie 1x na rok/pół 100pln na symulator, to przesada lub owczy pęd. Napiszcie lepiej ile wydaje się na update sprzętu, nie wspomnę o "imprezowaniu" - takie $35 to jakieś 20 browarków w przeciętnej knajpie... strashhhnie dużo lol
Ja jak sobie zatankuje samochód, a robię to nie mniej niż 2x na miesiąc, lecę średnio 120-150pln na tankowaniu - benzyna to dopiero zaawansowany produkt.

pozdrawiam,
qrdl

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
Mod v1.1 Flaming Cliffs
« Odpowiedź #73 dnia: Stycznia 27, 2005, 00:58:10 »
No to mamy już dwie osoby jakie stać na ten dodatek, fajnie.

Qrdl nie przyszło ci może do głowy, że jakieś 60% ludzi męczących tą tematykę to nadal osoby uczące się/studiujące. Ty pracujesz, zarabiasz, ok... ja nie i swoje wydatki muszę planować a te 35$ to jest wiecej niż mam "dla siebie" na cały miesiąc po opłaceniu wszystkich dupereli.

Co nam (mi) daje ten dodatek ?
- dodatkowe bajery graficzne, których nie będe mógł i tak włączyć
- dodatkowy samolot, który mnie absolutnie nie interesuje
- poprawioną awionikę rosyjskich maszyn - na których nie latam
- numerek 1.1, który teraz bedzie wymagany na serwerach - to niestety mnie już obejmuje.

20$ to max jaki moge za to dać.

swier

• Gość
Mod v1.1 Flaming Cliffs
« Odpowiedź #74 dnia: Stycznia 28, 2005, 10:32:55 »
dyskusja nie ma sensu.  gdyby 1.1 było robione wyłącznie na rynek polski to by można dyskutować. ale jest robiona na rynek światowy, gdzie średnie krajowe zarobki są nieco wyższe niż 450 eur/miesiąc ......    :roll:  

A na rynku światowym to jest zupełnie normalna cena jak za rzecz tego typu

zresztą ..  nawet jak juz mówimy o naszym grajdole ... 100 pln to kosztuje bilet pkp z wwy do krakowa ... wiec o czym mówimy?