Autor Wątek: nowy film z lomaca  (Przeczytany 19983 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

carolus

• Gość
Odp: nowy film z lomaca
« Odpowiedź #75 dnia: Grudnia 19, 2006, 17:14:51 »
nie wiem czy to ten wątek ale jakim programem najlepiej skompresować by uzyskac dobra jakość fimiku i małą jego wage  :008: ??

poko24

• Gość
« Odpowiedź #76 dnia: Stycznia 12, 2007, 14:51:21 »
Najlepiej nie nagrywac w zadnym kodeku tylko jako numerowane screenshoty, ktore potem wrzucamy do Premiera, Sony Vegas czy co tam kto woli i tam dopiero skompresowac. Czym? Zalezy jakie kodeki masz zainstalowane, ale przed tym etapem nie tracisz nic z jakosci. Trzeba sie tylko upewnic, ze wszystko przed nagrywaniem ustawione jest na maxa lacznie z AA i anizotropia w ust. karty graficznej. Edycje mozna zrobic w najgorszych ustawieniach dla plynnosci, ale nagranie w max!

Dzieki za szczera krytyke. Moja opinia:

"Flanker" - film bez ladu i skladu, przebajerowany efekt lens flare (soczewki), niektore kadry za dlugie (np. zestrzelenie samolotu z BVR i moment jego rozsypywania sie w powietrzu), ale jak na pierwszy raz... jestem raczej zadowolony.

"Response" - projekt zaczal powoli umierac, gdy Kivi przeniosl sie do Wa-wy. Moglobyc lepiej za drugim razem - wyszlo gozej niestety. Za duzo niedorobek widze teraz i szkoda gadac.

Teraz zaczynamy pracowac nad promo-clipem dla vvs504th. Kiedy skonczymy? Nie wiadomo. Sporo czasu potrzebujemy.

Ktos porownal nas do GA :). Wolimy byc nie porownywani. Zupelnie inny styl. Nie za bardzo przepadam za typowo "epickimi" kadrami. Raczej bardziej przypada mi do gustu typ "Fighter Fling" i zlepek kadrow jak w filmach dokumentalnych. Oto chodzilo nam we "Flankerze". Trzeba jednak pamietac, ze LockOn ogranicza. Te filmy zaczynaja juz byc nudne. Widze prawie non-stop to samo i slysze ta sama muze typu AC/DC. Nie jest zla, ale ludzie - troche oryginalnosci. GA ma charakter i wyroznia sie sposrod pozostalych. Reszta - nie pamietam co jest czyje...

« Odpowiedź #77 dnia: Stycznia 12, 2007, 15:18:31 »
Te filmy zaczynaja juz byc nudne. Widze prawie non-stop to samo i slysze ta sama muze typu AC/DC. Nie jest zla, ale ludzie - troche oryginalnosci. GA ma charakter i wyroznia sie sposrod pozostalych. Reszta - nie pamietam co jest czyje...

Mnie tam się nie nudzi. Zawsze miło coś nowego zobaczyć, o ile spełnia jakiś minimalny poziom.

Co do Amraama to powiem tak - filmy z górnej półki rzecz jasna. Jednakże ostatnio mam już takie wrażenie, że wszystkie na jedno kopyto idą. A np. taki "chase" to w ogóle nie wiem o czym to ma być ten film... W jego przypadku to już jest chyba nałóg. On produkuje te filmy hurtowo i widać przynajmniej jeden na miesiąc musi wypuścić. Podobać, podobają mi się nadal, ale to już nie to samo co czułem jak np. pierwszy raz króciutką zajawkę BSO - Anatolian Hawk widziałam.

poko24

• Gość
« Odpowiedź #78 dnia: Stycznia 12, 2007, 16:19:08 »
Masz racje  :004:. Widziales jego prezent swiateczny dla forum.lockon.ru z rzadkimi filmikami, ktorych nigdy nie wczesniej nie wypuscil? Rzadkie to one sa na pewno. Po prostu zdjal gacie przy wszystkich - takie jest moje zdanie. Za to ma na prawde bardzo dobry warsztat. Wynalazl jakis sposob, by plynnie prowadzic kamere. Wydaje mi sie, ze ustawil widoki na os joysticka - musze to spr czy w ogole jest to mozliwe. Jest dobry, ale znalazl recepture na sukces i trzyma sie jej kurczowo. Nie eksperymentuje, a moglby polaczyc prawdziwe video z LockOnem. Szkoda.

Moim zdaniem Bill et John sa po prostu nie z tej ziemi. Slyszeliscie, ze ktorys z nich odegral jakas wazna role przy kreceniu "Les chevaliers du ciel"? Nie pamietam czym dokladnie sie zajmowal, ale wydaje mi sie ze pisal dialogi. To tez musze jeszcze spr.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #79 dnia: Stycznia 12, 2007, 16:45:43 »
Wynalazl jakis sposob, by plynnie prowadzic kamere. Wydaje mi sie, ze ustawil widoki na os joysticka - musze to spr czy w ogole jest to mozliwe.

Jest możliwe, cały czas mamy to włączone jeśli używamy rozglądania się myszką na externalach. Równie dobrze można użyć joy'a, trackballa, trackIR'a czy co tam jeszcze istnieje.

Chociaż kiedy ja się bawiłem w filmik, to najlepiej udawało się prowadzenie myszką, ale po edycji configu i zmniejszeniu czułości, wtedy można uzyskać dokładność co do piksela. Do prostszych rzeczy po prostu dobranie odpowiednich wartości przy keyboardSpeed w zupełności wystarcza.

W filmikach GA jest niezła edycja kolorów, co prawda czasem przeginał z glow, ale na przykład w ostatnim Project 50 wyszło mu całkiem nieźle. B&J to zupełnie inna liga, są oni i reszta świata. Tyle, że przy Episode II pracował sztab ludzi w tym co najmniej jeden grafik komputerowy :)
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #80 dnia: Stycznia 12, 2007, 16:59:31 »
Wynalazl jakis sposob, by plynnie prowadzic kamere.

Płynne prowadzenie kamery (opanowane do perfekcji) można zobaczyć w niejakim "Angels". Nie pamiętam kto no nakręcił... :D "Some1" chyba... czy jakoś tak. :118:

mirnit

• Gość
« Odpowiedź #81 dnia: Lutego 11, 2007, 00:20:00 »
Bardzo proszę napiście jak odtworzyć te filmy bo nie wiem jak.Rozbawi pewnie to wielu,no ale za niewiedzę gorzko się płaci.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #82 dnia: Lutego 11, 2007, 00:26:01 »
Które filmy?
Podaj linki albo przynajmniej opisz dokładniej.

mirnit

• Gość
« Odpowiedź #83 dnia: Lutego 11, 2007, 12:25:25 »
http://download.go-legion.com/lomac/downloads/movies/No_Fear.avi film 100 mega pobrałem i nie mogę go odtworzyć czy potrzebny jest do tego jakiś program bo allplayer  wogóle nie widzi.Klikam w ikonę pobranego filmu i nic.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #84 dnia: Lutego 11, 2007, 12:33:47 »
Zainstaluj kodek, choćby stąd:
http://www.xvidmovies.com/codec/

mirnit

• Gość
« Odpowiedź #85 dnia: Lutego 11, 2007, 19:00:09 »
Ale jestem noobem,faktycznie wystarczyło zainstalować codeki,dzięki.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #86 dnia: Marca 02, 2007, 10:52:43 »
Tym którzy lubią produkcje bsr.LOCsty ten też powinien się spodobać:
http://www.3rd-wing.net/espace_pilotes/Major/92nd_Kodiak_Air_Force.wmv

A to tak off-topic, Super Flanker w FS'ie.  Ale warto  :icon_eek:
http://putstuff.putfile.com/47199/5231988

Offline Ros

• *
  • Uziemniony
« Odpowiedź #87 dnia: Marca 02, 2007, 12:20:31 »
A to tak off-topic, Super Flanker w FS'ie.  Ale warto  :icon_eek:
http://putstuff.putfile.com/47199/5231988

He, he powinni to puszczać zamiast oficjalnych "promo". :) Tak a propos, czyjego autorstwa jest ten Super Flanker? I czy lata równie ładnie jak wygląda w FS-ie?
Though I fly through the Valley of Death I shall fear no Evil for I am at 80,000 feet and climbing
36 Quai des Orfevres

« Odpowiedź #88 dnia: Marca 02, 2007, 16:30:11 »
No przeca na końcu jest, że Alphasim (więc już wiesz, czego się spodziewać) :003: Filmik po prostu bardzo efektowny, poza tym nic specjalnego.

funny_man

• Gość
« Odpowiedź #89 dnia: Marca 16, 2007, 19:46:37 »
Kolejna bardzo dobra produkcja wywodząca się z LOMACa. Najważniejsze w tym filmie jest ukazanie gry (walki) zespołowej oraz KOMUNIKACJA w powietrzu. Nie są to jakieś ubertajne i wyrafinowane komendy czy schematy, ale za to spokój i konkretne fakty pozwalają na wygranie walki w powietrzu. Myślę, że można się śmiało wzorować. Poza tym bardzo kulturalna akcja z taką ustawką na gunzo. Chętnie bym w takim czymś uczestniczył.

http://www.virtual-jabog32.de/index.php?section=downloads&subcat=28&file=695