heloł
teraz wujek powie pare słów do mikrofonu na zadane tematy
1/ skrzydłowy robi dokładnie to co mu każecie. tzn atakuje aktualnie przez was zalockowany cel. Żaden bug hehe
Ja po 'engage' daję 'bandits' i nie ma problemu. Atakują wszystko co się rusza w powietrzu i jest wrogie

i z tego co zauważyłem to ai ładnie priorytaryzuje cele. tzn skrzydłowi atakuja po tej komendzie najpierw wrogów najgroźniejszych, dopiero potem inne, mniej groźne cele
rzadko atakują ten sam cel co ja. przypadkowo znaczy. a to się zawsze może zdarzyć w walce
przebiegłym nazistowskim sposobem na pewność że zaatakuje tego co trzeba (np w sytuacji 2 vs 2) jest zalockowanie celu, komenda engage/my target, a później, po otrzymaniu potwierdzenia, unlock i zajęcie sie drugim bandytą
Some1 może tak być że skrzydłowy nie atakuje w ogóle. jeśli każesz mu atakować swoj cel (engage/my target) zanim cokolwiek zalockujesz to on nie wie o co chodzi hehe i leci dalej
2/ nie wiem nie latam f15

Wstyd przyznać

ale po roku 1945 to jestem miłośnikiem ruskich maszyn

Najpewniej dlatego że to ruskie były te 'złe' w zimnej wojnie a moje mroczne serce zawsze jest po ciemnej stronie mocy
3/ hmmm no ja tego nie zauwazyłem ... rzeczywiście ils świruje, ale tylko jak lotniskowiec zmienia kurs (co w sumie nie dziwi). jak płynie prosto to zawsze gra.
Jedno czego można by się przyczepić to fakt że jak kuźniecow płynie w ciasnej formacji okrętów to zdarza im się 'tańczyć' i ciągle zmieniać miejsce w szyku - zwłaszcza przed punktami zmiany kursu. no i wtedy jest problem. ale oprócz tego ils działa bez zarzutu. takie są przynajmniej moje doświadczenia, a latam właściwie tylko su33 (i su25, a w przyszłości 39

)
4/ no juz się zastanawiałem nad tymi zegarami z C6. hmm na skrinach wyglądają szczerze mówiąc podobnie jak defaultowe

... i też mam zgryz co jest bardziej 'real-like' - default czy te z C6. będę wdzięczny za podpowiedź. najlepiej od kogoś kto latał takim czymś w realu
... boshe jakie my mamy problemy ....
serwusik!