Autor Wątek: Optymalne ustawienia Lock On  (Przeczytany 28725 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

SzafaLesiaka

• Gość
Odp: Optymalne ustawienia Lock On
« Odpowiedź #75 dnia: Grudnia 08, 2006, 23:03:39 »
Some1 a jak tobie chodzi lock on jak w grze masz scenkę z 4-6 samolotów w powietrzu mniej-więcej taka sytuacja jak w twoim filmiku "Angels"? Da się grać czy slide show?

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #76 dnia: Grudnia 08, 2006, 23:20:37 »
Spokojnie da się grać nawet jak samolotów jest ze 20, ale nie na maksymalnych detalach. To znaczy: lusterka wyłączone, woda na 'High" i Visibility range "medium", cienie "Active planar".

"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

SzafaLesiaka

• Gość
« Odpowiedź #77 dnia: Grudnia 08, 2006, 23:35:56 »
To jaki masz komp i za ile chyba kupie podobny, bo chce normalnie w to pograć.

Offline some1

• Global Moderator
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

spider103

• Gość
Idealne ustawienia grafy w LOMAC
« Odpowiedź #79 dnia: Lipca 23, 2008, 22:52:52 »
Witam posiadam komputer z takimi parametrami:

procesor:AMD ATHLON 64 X2 4000 BOX(AM2)

pamięć ram 2GB

Karta graf.:GeForce 8600GT 256mb sonic+

Problem mój tkwi w tym że jak gram w LOMAC na MAX ustawieniach grafiki to niestety ale troszkę się tnie może to i troszkę ale mnie to przeszkadza.Prosiłbym o idealne ustawienia grafiki tak aby ta gra nie cięła się w ogóle albo prawie wogóle.Lub jeżeli nie da się ustawić to w czym tkwi problem?.pozdrawiam i czekam na pomoc.SPIDER

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
Odp: Idealne ustawienia grafy w LOMAC
« Odpowiedź #80 dnia: Lipca 23, 2008, 23:02:21 »
Obecnie chyba nie ma takiego kompa który by LockOna w max ustawieniach napędził. Ten ostatni co miałem był blisko ale nad miastem i tak spadło do 18 klatek. Taki urok tej gry. Musisz sam ustawień poszukać np. przy pomocy programu LOCFG.

Poza tym trzeba było poszukać informacji o tym na forum.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

||**Boberros**||

• Gość
« Odpowiedź #81 dnia: Lipca 23, 2008, 23:08:03 »
Oryginalne ustawienia od producenta są do niczego. Polecam ściągnąć optymilizatory, różne mody do gry, które naprawdę potrafią dać więcej FPS bądź za tę samą ilość dać lepszą grafikę.

www.lockonfiles.com (trza się rejestrować)

spider103

• Gość
« Odpowiedź #82 dnia: Lipca 24, 2008, 10:31:23 »
Rozumiem a kóre programy polecili byście mi?

||**Boberros**||

• Gość
« Odpowiedź #83 dnia: Lipca 24, 2008, 12:29:15 »
Najlepiej samemu się zorientować co by się chciało. Ale napewnona początek to:

Lock On 1.1xx FPS Tweak v2.0G5
oraz ModMana do instalacji modów.
Wszystko jest na stronce :)

Reszty Ci nie podam, sam musisz zdecydować co chcesz czy nowe teksturki ziemi, może moda na wodę by nie żarła tyle FPS, nowe chmury, dopalacze i inne rzeczy... W każdym razie każdy powinien znaleść coś dla siebie.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #84 dnia: Lipca 24, 2008, 12:31:23 »
Rozumiem a kóre programy polecili byście mi?

Wszystko było i jest na forum, resztę podał Boberros aka kopia boskiego logosa. Tam znajdziesz opisy trzeba tylko chcieć!
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #85 dnia: Września 16, 2008, 16:12:00 »
Swego czasu gdzies głębiej na forum był chyba poruszany problem znikania koszyka przy tankowaniu w ostatniej - najważniejszej fazie podejścia. Ne znalazłem rozwiązania, sam się za to wziąłem, tak więc jeśli ktoś ma taki problem i ustawienia na MEDIUM bądź LOW należy ściągnąć LoCFG i w zakłądce Optimizations>Clipping/Log w Near clipping dać jak najmniejszą wartość która nie zmiejszy wam dużo FPSów.

Pozdrawiam.
Lotnik, skrzydlaty władca świata bez granic, ze śmierci drwi, w twarz się życiu głośno śmieje

Offline WilkzPolski

• *
  • Dudek Optic
« Odpowiedź #86 dnia: Września 16, 2008, 19:16:12 »
Witam posiadam komputer z takimi parametrami:

procesor:AMD ATHLON 64 X2 4000 BOX(AM2)

pamięć ram 2GB

Karta graf.:GeForce 8600GT 256mb sonic+

Problem mój tkwi w tym że jak gram w LOMAC na MAX ustawieniach grafiki to niestety ale troszkę się tnie może to i troszkę ale mnie to przeszkadza.Prosiłbym o idealne ustawienia grafiki tak aby ta gra nie cięła się w ogóle albo prawie wogóle.Lub jeżeli nie da się ustawić to w czym tkwi problem?.pozdrawiam i czekam na pomoc.SPIDER

Ja mam taki PC:
AMD Athlon 64 X2 DualCore 6400+ 3.20GHz
2GB RAM
NV GeForce 8800GT 1GB

Umnie wygląda to tak:
Haze: Advanced
VIS RNG: Medium <<<
Ter preload: 100km
Text: High
Scenery: High
Water: High <<<
Shadows: All Planar
Lights: Full
Mirrors: On & High
Podziałka: 1920x1200
FPS: 45-50 nad lasami, miastami bez kaszanki podczas eksplozji. W warunkach 'FLY'. W niektórych misjach i kampaniach mocno kaszani nad lotniskami i miastami (czyli 80% tego co tygryski lubią najbardziej).

No i zauważyłem, że opcje Visib. range i Water są u mnie kwestią kluczową. Wszystko jak wyżej i dam wodę lub zasięg widzenia o oczko wyżej, a płynność się kaszani totalnie.
Rozdzielczość może duża ale nie zauważyłem różnicy w FPS między 1920x1200 a 800x600 - chyba jedyna taka gra xD

Q-bak

• Gość
« Odpowiedź #87 dnia: Września 16, 2008, 19:57:11 »
KosiMazaki, nie ma kompa ktory uciagnie Loczka na high ?  :021:

wszystko high, VSB podajze 50km (nie wiem, sprawdze dokladnie) plus 4aa i filtr anizotropowy. Spadku klatek NIE MA (na dotychczasowych misjach przynajmniej granych "as real" i tych z kampanii)

komp:
proc intel E4600
pamiec 2GB
karta  Radek 4850 512

:021:

Offline syringe

• *
  • Centipede
« Odpowiedź #88 dnia: Września 16, 2008, 20:05:09 »
Nic? Zero? Nawet przy pukaniu flarami nad miastem, strzelając do UAZa duuuuużą ilością rakiet niekierowanych?
Bo u mnie właśnie wtedy LO czka  :118:

Q-bak

• Gość
« Odpowiedź #89 dnia: Września 16, 2008, 22:12:21 »
Nic. Nawet na loczku tym pierwszym, czystym po instalacji. Proba online byla, dwa samoloty, flary itd.
Radzil sobie dobrze  :021: