Autor Wątek: Optymalne ustawienia Lock On  (Przeczytany 28710 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Kopi

• Gość
Odp: Optymalne ustawienia Lock On
« Odpowiedź #45 dnia: Stycznia 12, 2006, 16:54:56 »
Witam. Zastanawiam się nad zakupem LOFC i w związku z tym mam pytanko. Czy jest sens nabycia tej gry posiadając następujący zestaw?
Procek Athlon 2.2 Barton
Ram 1gb Geil
Grafika radeon 9200. 

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #46 dnia: Stycznia 12, 2006, 17:05:56 »
Musisz liczyć się z pewnymi ograniczeniami,ale gra jest jak najbardziej możliwa.
Ja posiadam taki sprzęt i sobie chwalę (nie gram dla grafy tak jak Szmajs  :004:)

AMD 1700@2600
1 giga ramu (zbieranina)
gf-4200ti
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

rafalg_78

• Gość
« Odpowiedź #47 dnia: Stycznia 13, 2006, 08:27:03 »
Mam podobny sprzęt za wyjątkiem karty graficznej. Moja to Radeon 9800SE@Pro.
Przy dobrym dopasowaniu ustawień w Locku można grać całkiem płynnie. U mnie konieczne był zainstalowanie kilku "poprawiaczy" FPS-ów i teraz jest OK :001:

Nie ma się co zastanawiać, będzie dobrze.

Kopi

• Gość
« Odpowiedź #48 dnia: Stycznia 14, 2006, 01:51:10 »
Narazie mam czystego lockona i dziala na tyle dobrze ze grac sie da. Niedlugo moze dokupie dodatek. Dzieki za pomoc

Q-bak

• Gość
« Odpowiedź #49 dnia: Lutego 26, 2006, 11:25:51 »
Przepraszam, jesli temat wydaje sie burazcany (przeciez juz jeden jest o sprzęcie), ale nurtuje mnie strasznie pytanie - czy pójdzie ? Kiedys sciaglem gre z neta (teraz jej nie posiadam, i chce oryginala kupic <skrucha> ;)) na celeronie 800 i geforce 4MX 256 nie pamietam, zeby zbyt mocno cieło. Za to jak czytam wasze konfiguracje.... procki po 3000mhz !! aktualnie dysponuje athlonem XP 1800+ (podkrecony do 2000+), 512 RAM (taktowanie....cos okolo 400 chyba ;)) i geforce 6600GT. I autentycznie sie boje, czy mi wogole ruszy.... to przez te wasze posty ;) Więc mam pytanie - czy, jesli program da (bo jak juz wyczytalem, raz daje, raz nie) to czy grac bedzie sie dalo, i czy ladnie wygladac to bedzie ? :)
pozdrawiam.

PS. Nie bijcie za taki temat ;)

McHaron

• Gość
« Odpowiedź #50 dnia: Lutego 26, 2006, 12:10:38 »
No bez przesady, na pewno ruszy. Co prawda procek u Ciebie nie za silny, ale będzie. Jedyny problem jaki widzę to RAM, pasowałoby jednak ten 1GB. Wynika to z tego, że Lock-On, jeżeli będzie miał mało RAM'u, to zacznie co chwilę swap'ować z dyskiem i gra Ci będzie rwać, lub się wieszać po jakimś czasie grania. Poza tym, nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie, po wystartowaniu system wraz z dodatkami systemowymi już rezerwuje sobie ponad 350 MB wiec przy 512MB mi zostawało na Lock'a koło 150MB, tak więc ciągle mielił z dyskiem. Mówię Ci, 1MB RAM, to by była dobra sprawa, w zasadzie załatwia problem w zupełności.

Offline lt Schmitt

• *
  • von Scheisse - forum CMHQPL
    • Kącik wiedzy o sprzęcie II WŚ ;-)
« Odpowiedź #51 dnia: Lutego 26, 2006, 12:15:51 »
Mówię Ci, 1MB RAM, to by była dobra sprawa, w zasadzie załatwia problem w zupełności.

Jesteś pewien, że 1 MB wystarczy?? ;p  :118:

Pozdrawiam :)
Wy macie racje, ale ja mam karabin
"Nigdy jeszcze w dziejach konfliktów międzyludzkich tak wielu nie zawdzięczało tak wiele tak niewielu" - sir Winston Churchill

Q-bak

• Gość
« Odpowiedź #52 dnia: Lutego 26, 2006, 12:22:40 »
Cos mi sie nie wydaje, że tyle starczy ;) Hmm, jakoś o to sie nie martwie - pobawie sie z procesami w menadżerze zadań i będzie dobrze. Jeszcze jedno - grając na piracie, gra co jakiś czas się wieszała (nie pamiętam dokładnie objawów, dźwięk był chyba nadal) zwiech następował gdzies tak.... Po 10 lub mniej min grania. Wiem, sam sobie odpowiedziałem - pirat - ale boje sie ze na oryginale bedzie tak samo...

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #53 dnia: Lutego 26, 2006, 12:27:01 »
Jeszcze raz padnie to słowo tutaj  obojętnie w jakich intencjach to będzię banik ... I koniec dyskusji na ten temat.
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

kaa

• Gość
« Odpowiedź #54 dnia: Lutego 26, 2006, 12:49:20 »
Demo się wieszało jak grałeś jeszcze na GF4MX? To wina tej karty, miałem to samo. A jeśli chodzi o konfig to online i proste misje sobie pograsz, kampanii (dużo jednostek) raczej nie.

McHaron

• Gość
« Odpowiedź #55 dnia: Lutego 26, 2006, 13:22:00 »
Dobra, nie róbcie sobie jaj, wszyscy wiedzą, że chodziło o 1GB RAM'u, a pomyłki się zdarzają. Bestie...   :118:
A "niemile widziany pseudo oryginał" mógł Ci się też wieszać właśnie z powodu stosunkowo małej ilości RAM'u

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #56 dnia: Lutego 26, 2006, 13:41:27 »
Mam bardzo podobny komputer (taki sam proc, tyle ramu, słabsza grafika - kręcony GF3 128MB). Grać można na średnich detalach nawet w dużej rozdzielczości, oczywiście pomaga instalacja kilku modów, czy zmiana ustawień graficznych, poczytaj ten i inne wątki. Największy problem to właśnie mała ilość RAM'u. Co prawda LockOn "wypycha" z ramu inne procesy, więc to nie tak, że ma do dyspozycji tylko 150MB ;) ale i tak czas wczytywania misji rośnie u mnie wykładniczo wraz ze wzrostem ilości obiektów na mapie (w kampanii nawet 10 min to normalne) i nie ma takiego pojęcia jak płynność, gdy w powietrzu walczy więcej niż 8-10 samolotów, nie ważne co i jak ustawię.
Proste misje on-line i single to >20 fps, nie ma problemu.

Za 2-3 dni powinienem móc napisać co da sama wymiana pamięci na 1GB, ale raczej na cuda nie liczę.  :005:

Aha, o ile pamiętam lockon nie jest nawet kompatybilny z gf4mx, więc każdy używa na własną odpowiedzialność.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

McHaron

• Gość
« Odpowiedź #57 dnia: Lutego 26, 2006, 15:26:49 »
... Co prawda LockOn "wypycha" z ramu inne procesy, więc to nie tak, że ma do dyspozycji tylko 150MB ...

Panie, panie, proszę nie brać tak dosłownie wyliczanek, przecież wiadomo, że pamięć jest cały czas swapowana i procesy nie działające w danym momencie są przepychane w kierunku pamięci virtualnej, na rzecz procesów bardziej aktywnych, ale niech no tylko jakiś proces z "virtualnej" dostanie wywołanie :) ...

Q-bak

• Gość
« Odpowiedź #58 dnia: Lutego 26, 2006, 16:55:38 »
Sorry, ale aż nie wierze, że nie pójdzie mi kampania :/ Nie pamiętam żeby mi sie jakoś specjalnie to cieło, nawet jak leciałem na treningu to było chyba, gdzie do zestrzelenia byłyo chyba 5 maszyn. pomijając, że gra wywalała się do windowsa.

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #59 dnia: Lutego 26, 2006, 17:10:26 »
Sorry, ale aż nie wierze, że nie pójdzie mi kampania :/

Skoro nie wierzysz, to przestań zawracać gitarę, kup grę i sam się przekonasz, jeśli gra ci się będzie wywalała, etc., to ją tutaj wystaw na sprzedaż w odpowiednim dziale, pewnie chętny na zakup się znajdzie.
A jak ci będzie cieło na twoim obecnym sprzęcie, to w ostateczności powrócisz do celerona 800 i geforce 4MX 256 , skoro piszesz, że "nie pamietam, zeby zbyt mocno cieło." Tak więc nie ma tutaj problemu:
1. Kup oryginał - nie będzie działał - odsprzedaj.
2. Kampania będzie się cięła/nie będzie chciała działać - wróć do celka 800 i GF4MX, 256MB ramu - przestanie ciąć.
Proste?

pozdrawiam,
qrdl