Autor Wątek: kolorowe profile samolotów  (Przeczytany 3796 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Rola

• *
  • 9/39 & R'n'R
kolorowe profile samolotów
« dnia: Stycznia 09, 2005, 20:31:55 »
Dzięki uprzejmości pana Janusza będziemy stopniowo podmieniać grafikę na naszej stronie jego kolorowymi profilami:

http://www.polish-aircraftprofile.strefa.pl

A teraz zagadka dla domyślnych: jakim obrazkiem "kupił" od razu sympatię Roli? :twisted:
SMSy z odpowiedzą przesyłajcie na 0-700-RUF-AN-RENATAB :lol:
"Każdy kilogram nowego samolotu szczególnym dobrem Narodu"

303_Shpacoo

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 09, 2005, 21:11:18 »
Czyżby szło o ten obrazek z qfajmańskim wyrobem samolotopodobnym w tle naszej P-11?  :D

Offline Labienus

• *
  • Corsaires Fanaticus
« Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 10, 2005, 00:19:40 »
Strona jest przepiękna, a obrazy jeszcze wspanialsze. Naprawdę zrobiło to na mnie olbrzymie wrażenie :shock:
Znakomite.

Rolciu.... mówisz, że masz dojścia do Pana Janusza? Jest taki jeden samolot, który był całkiem do naszych podobny.... tylko tak nieco na odwrót i na niebiesko latał pomalowany głównie.... :mrgreen:  Tak naprawdę wśród tych obrazków brakuje mi tylko jego :P  :oops:  :mrgreen:

Pozdrawiam

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 10, 2005, 10:10:14 »
No i mam tapetke z Losiem :)
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline Rola

• *
  • 9/39 & R'n'R
« Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 10, 2005, 11:27:22 »
Szpakuncja jak zwykle uberprzebiegła 8)

Labi, ale nasi nie latali na wyrobach firmy Chance-Vought, co najwyżej kosili Japończyków na produktach f-my Curtiss (w liczbie 1 szt. :lol: ).
A mnie zależy najbardziej na samolotach z 1939.

EDIT:
A mnie zależy najbardziej na naszych samolotach z 1939.
Labi, nie klep tu byle-postów, bo ja wcisnę taką ikonkę w krzyżykiem. To nie off-topic. Poza tym i tak ci nie załatwię malunku Korsarza, bo psułbym sobie własny interes. Mam jeszcze ~20 profili polskich maszyn do wymiany, a niewielu jest chętnych do pomocy.
"Każdy kilogram nowego samolotu szczególnym dobrem Narodu"

Offline Labienus

• *
  • Corsaires Fanaticus
« Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 10, 2005, 11:32:10 »
Cytat: Rola
Labi, ale nasi nie latali na wyrobach firmy Chance-Vought, co najwyżej kosili Japończyków na produktach f-my Curtiss (w liczbie 1 szt. :lol: ).
A to moja wina, że nie latali? Nie znali się chłopaki po prostu :lol:
Cytat: Rola
A mnie zależy najbardziej na samolotach z 1939.
Ależ on już był w 1939, był :D Prototyp budowali wtedy :P

Pozdrawiam :mrgreen:

Narf

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 10, 2005, 20:51:27 »
Eeeee ... bardzo przepraszam ale mam wrazenie ze znalazlem blad

http://www.polish-aircraftprofile.strefa.pl/

Markings->142 Eskadra
:)

303_Shpacoo

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: Stycznia 11, 2005, 00:27:42 »
141 i 142 miały takie same godło, z tym, że kaczka ze 141 miała skrzydło ciemnoniebieskie, a ze 142 - zielone + w obu przypadkach głowa w kolorze piór - jeśli to o to oczywiście chodzi, bo może czegoś nie zauważyłem.

Blazon dla godła 141 Esk. powinien brzmieć mniej więcej: "W polu białego pięcioboku na opak z czerwoną obwódką, kaczka czerwona ze skrzydłem ciemnoniebieskim"

Narf

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: Stycznia 11, 2005, 18:51:15 »
:)
Jestes drobiazgowy Szpaku mnie chodzilo raczej o miejsce stacjonowania 4 pulku.

303_Shpacoo

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: Stycznia 11, 2005, 18:58:12 »
To trzeba było powiedzieć, że chodzi o miejsce stacjonowania :) A że jako miejsce błędy podałeś "Markings->142 Eskadra", więc po wykliknięciu ściechy ukazała mi się kwaczucha. Stąd moja odpowiedź  :wink: