Autor Wątek: Probelem z dźwiękiem na iL2fb i PF  (Przeczytany 2723 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

slawek

• Gość
Probelem z dźwiękiem na iL2fb i PF
« dnia: Stycznia 14, 2005, 00:21:36 »
Witam! :D
Nie jestem głuchy, ale czasami nie słyszę głosów nad frontem wschodnim i nad Pacyfikiem. Głosów ludzkich, nie działek i karabinów czy silnika! Czy to sprawa ustawień, czy jakieś braki w programach?
Pozdrawiam
 :564:

Offline JG300_Hauptmann Kuba

• JG300
  • *
  • Jagdflieger
« Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 14, 2005, 18:43:34 »
Nie słyszysz głosów powiadasz......ja bym się martwił jakbym słyszał w głowie jakieś głosy a ten.... :mrgreen:
A tak na poważnie to z dźwiękiem w PF jest troche dziwnie. Na niektórych słabych kartach muzycznych nie działa. Ale mógłbyś napisać dokładniej czego nie słyszysz? Bo ja rozumiem,że komunikaty ci wyskakują na górze HUD ale speechów nie słychać ?
Cholera wie co to... :?

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 14, 2005, 18:51:03 »
...i najwazniejsze jaka karta dzwiekowa :)
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

slawek

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 16, 2005, 18:12:08 »
Witam! :D
tak, właśnie nie słychać czasami speeczów, normalnie pokrywających się z tekstem pisanym  :shock: . Podobnie dzieje się i na PF i na Il2 FB.
pozdrawiam

• JG300
  • *
  • Jagdflieger
« Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 16, 2005, 22:33:06 »
Pewnie symulujecie chcąc się zwolnić od obowiązkowych lotów. Takiego jednego bolała wątroba,później widział podwójnie a wy nie słyszycie co??? Już my tu k#$^a znamy takich i mamy na was paragraf....22-gi :mrgreen:

Mówiąc powarznie. Czy pojawiają się jakieś napisy na HUD? To zanczy czy jak na przykład rozkarzesz skrzydłowym atakować myśliwce to czy widać napis "Verstanden greifen an" (lub podobny) ale nie słychać głosów? Bo widziałem u kumpla przypadek,że napisów też nie było.A nie miał ich wyłączonych w config.ini. Po prostu cała komunikacja nie działała tak jakby gadać na częstotliwości wroga, z tą różnicą ,że mamy friendly frequency.Kumpel do tej pory tak ma...

slawek

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 17, 2005, 08:45:45 »
Melduję posłusznie, że obowiązki wobec Vaterland lub (zależy od nastroju) dla Matuszki Rossiji tudzież wobec Wuja Sama oder Cesarza Kraju Kwitnącej Wiśni wykonuję bez ociągania się, zmrużenia oka a nawet na kacu!  :P

Wracając do sprawy: moi podwładni, czyli skrzydłowi wykonują swoje obowiązki wobec mnie natychmiast, przerywając nawet picie kawy i palenie cygar w swych maszynach. Meldują to oczywiście odpowiednim komunikatem, jednak częściej pisemnym w HUB (czy jak tam to się nazywa). Podobnie ma się rzecz z zawiadomieniem mnie przez kontrolera lotu czy innego pilota o kolejnym moim sukcesie  :lol: Fajnie byłoby ich słyszeć za każdym razem, ale niestety nie zawsze mam tę satysfakcję!

• JG300
  • *
  • Jagdflieger
« Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 17, 2005, 11:19:52 »
Sławek napisał :

"...wykonują swoje obowiązki wobec mnie natychmiast, przerywając nawet picie kawy i palenie cygar w swych maszynach..."  :lol: Dobre,dobre.

A jaką masz kartę muzyczną bo najprawdopodobniej to jest przyczyną....

slawek

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: Stycznia 17, 2005, 20:11:02 »
Nigdy nie grzebałem w kartach muzycznych, bo nie było z nimi problemu, więc nie mam doświadczenia. Jedyne co znalazłem, to: AC97 Audio Device, ale nie jestem pewny, czy to nazwa tej karty. Osobiście wątpię! Ależ ze mnie użytkownik... :oops:

303_Shpacoo

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: Stycznia 17, 2005, 20:43:32 »
Cytat: slawek
AC97 Audio Device

To wiele wyjaśnia :) Podejrzewam, że karta jest zintegorwana na płycie - jeśli tak, to różne cuda wianki dziaćsię mogą. Pokombinuj ze sterownikami do mobo, ew. moze jakieś nowsze pod AC97 dla płyty jak będą.

slawek

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: Stycznia 18, 2005, 08:13:57 »
Tak, na pewno karta jest zintegrowana z płytą główną, bo komputer kupiłem za bezcen i sporo musiałem w niego włożyć (po przeliczeniu okazało się, że i tak zyskałem :lol: ). Hmmm... właśnie, może sterowniki... Spróbuję. Dzięki bardzo!  :564:

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #10 dnia: Stycznia 18, 2005, 13:11:32 »
[scroll]BEWARE OF THE AC97 BRZECZEK!!! IT'S A HORROR :shock:  :shock:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol: [/scroll]

Ps. Sorka ale musialem  :twisted:  :twisted:  :twisted:
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

• JG300
  • *
  • Jagdflieger
« Odpowiedź #11 dnia: Stycznia 18, 2005, 21:44:11 »
Ja tam miałem taką samą zintegrowaną na płycie z najnowszymi sterownikami i było bardzo spoko, więc wszystko zależy od farta.

slawek

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: Stycznia 21, 2005, 12:10:06 »
Nie wiem, czy to mogło mieć rzeczywisty wpływ na dźwięk, ale po zainstalowaniu AEP na IL2 FB problem zniknął  :shock: . Co prawda teraz mam kłopot z uruchomianiem AEP, ale to już temat na zupełnie inny post, który notabene już powstał... :lol:

« Odpowiedź #13 dnia: Stycznia 21, 2005, 12:31:20 »
A mnie przyszlo do glowy, podlaczasz joya przez port gier na dzwiekowce czy przez usb?
Achtung Spitfeuer!

slawek

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: Stycznia 21, 2005, 12:53:56 »
Chyba przez USB. Poprzedni dżoj też tam był osadzany i oprócz normalnych wad Logitecha  :lol: też rzeczywiście było mało dźwięków