Olo się chyba mnie posłuchał. Klika miechów temu pisałem, że wsparcie dla nowych projektów jest najlepszym dla niego wyjściem. I stało się. Dzięki moderom zmiękła mu rura, poszedł po rozum do głowy i znów jest Bogiem a imie jego jest na ustach wszystkich.

Odnośnie jego grzechów. Nie ma się o co kłócić panowie, ponieważ to nie Olo robi tego pucza. W tej chwili jest on poważnym biznesmenem i nie brudzi sobie rączek ciężką robotą - ma od tego ludzi.

A tak na poważnie przeczytajcie sobie cały wywiad na SimHQ:
http://simhq.com/_air13/air_420a.htmlWynika z niego, że autorami pucza jest grupa modderów a także ludzi z branży zwących się Team Daidalos, którzy sami zgłosili się do Słoneczka a Olo tylko łaskawie skinął im głową, pobłogosławił i teraz firmuje ich projekt swym nazwiskiem.
Drugi Dżordżu Lukas się nam z niego zrobił.

Cóż, ja się cieszę. Tak na gorąco to co mi się najbardziej podoba:
-AI reagujące na nasze poczynania. Po szczegóły zapraszam na SimHQ.
-Wspólny start, lądowanie i maszyny parkujące na stojankach.
-Zdaje się, że zuważyłem działający 6DOF.
-No i NACHTJÄGER with working radar of course.

Miłe jest też to, że dodatki mają być darmowe i że numerek 4.09 nie kończy wsparcia dla Iłka ze strony Teamu Daidalos.
Mam tylko nadzieję, że moderom będzie chciało się przerabiać istniejące mody pod nadchodzącą i kolejne wersje gry, bo nie wyobrażam sobie nie spróbować Lanca czy Whirly'ego lub latać ze starym kokpitem Beefa czy bez dzwięków od Jafy.
A może po prostu kolejni moderzy będą wchłaniani do zespołu i co lepsze kąski będą pojawiać się w następnych puczach na dodatek w bardziej zorganizowany sposób, z korzyścią dla nas wszystkich.
Niespodziewajka ta daje też okazję do legalnej rewizji FM/DM i np. odchudzenie/dodanie mocy Foce, tudzież możliwośc pozostawienia podwozia w Jedenastce przy 600 km/h.
Po prawdzie w tej kwestii się raczej nie łudzę ale zawsze jest to jakieś światełko w tunelu.