Autor Wątek: Patche, dodatki i gra przez internet... Il-2, FB, AEP, PF. [UPDATE 29.08.2006]  (Przeczytany 189179 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
O jakim "addonie" on tu jeszcze pisze? Coś zamierza wydać jako dodatkową rzecz do FB?

Osobiście tylko Fokker mnie interesuje. Bardzo ciekawy samolot.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline JG300_Hauptmann Kuba

• JG300
  • *
  • Jagdflieger
Czyli, że Olo zebrał mody i wpakował to jako pucza? :P
Właśnie Rutkov dobrze zauważyłeś, co to znowu za "future addon". Niby, że będzie pucz 4.10?

Pogo

• Gość
Nasze słoneczko chyba nie rozumi że my go już nie chcemy i nie potrzebujemy . :D

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
A ja słoneczka potrzebuję, i oczekuję jak kania dżdżu... I chcę by był 4.09. Pan, Panie Pogo, może go nie pobierać :)

Ciekawe, że nic nie zrobią ze sprawdzaniem CRC i tym podobne. Zostawiają sprawę mod-ów tak, jak jest, utrzymując ubecny stan...

PS: Info o 4.09 oczywiście z wywiadu z SimHQ. Polecam.
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline Josiv

• *
  • Zerstörer
    • http://www.kg200.zary.com.pl
SM.79 (flyable)

Hohoho nareszcie ile to ten sympatyczny samolocik był zapowiadany. To jest rodzynek jak dla mnie.
_____ | _____             █▀ ██ ▀█▀      ORLIK
 _\__(o)__/_                   ▼             /
      ./ \.                www.eagles.pl ---
Graf -1973-†2006 ..ó?o........ó?o.ó?oó?o...

Pogo

• Gość
Jak dla mnie prócz FB i PF nic więcej nie zrobił dobrego i a jedynie blokował i uniemożliwiał rozwój ten gry.
Prawda jest taka że dopiero mody zmieniły to co rzekomo twierdził Olo że się nie da zrobić lub poprawić . A jak obecnie wygląda sama gra nikomu nie trzeba przedstawiać
W sumie wszystko się rozpoczęło od Jurinko i jego mapy Słowacji tam można było zobaczyć piękno i  dopracowanie mapy a nie jak robił to Olo na szybko i na odpi… l
Choć nasze słoneczko  tak naprawdę nie dało im pełnej wersji edytora i się chłopaki z tym trochę namęczyli .

O Sound modzie też warto wspomnieć bo ponoć się nie da ? Pierwsze gadki Maddoxa były jak mnie pamięć nie myli bo to już dawno temu było ż się nie da bo nie są one oparte na standardzie  .wav  itd. …

Generalnie patrząc na to wszystko co ta seria Ił-2 przeszła przez te wszystkie lata próśb błagać i lizania tyłka Maddoxowi o najmniejszą pierdołę której i tak nie spełniał mogę śmiało powiedzieć lub pokazać mu gest Kozakiewicza !

oldeagle

• Gość
Hm ale co ten pucz wnosi?kolejne iszaki? a gdzie nowe mapy np porządna mapa zachodniej europy lub np.malty gdzie wczesne wersje spitfire?

Offline srk76

• *
  • =PFT=Sroka76
Jak dla mnie prócz FB i PF nic więcej nie zrobił dobrego i a jedynie blokował i uniemożliwiał rozwój ten gry.
Stąpasz po kruchym lodzie :). Mnie się już oberwało za podobne bezeceństwa ;)

Pogo

• Gość
Parę ładnych lat mam już styczność z tym symulatorem i mam prawo do własnej opinii na temat tego co robił Olo przez te wszystkie lata

I tak jak pisze jest to moja opinia i mam do niej prawo

Szanuje go za to co zrobił i że powstała w ogóle taka gra ale za dalszy jej rozwój już nie

Offline Redspider

• *
  • Pure evil....ZŁOOOOO !
Parę ładnych lat mam już styczność z tym symulatorem i mam prawo do własnej opinii na temat tego co robił Olo przez te wszystkie lata

I tak jak pisze jest to moja opinia i mam do niej prawo

Szanuje go za to co zrobił i że powstała w ogóle taka gra ale za dalszy jej rozwój już nie

Nie ma problemu. Wyłóż kilka baniek  $ to będziesz mógł sobie żądać. Po drugie nie miał żadnego obowiązku robienia patchy czy addonów. Po trzecie. Nie odpowiada ? Skasować i nie korzystać. Proste.
NA PLASTERKI !!!

Geniusz może mieć swoje ograniczenia, ale głupota nie jest tak upośledzona

Olo się chyba mnie posłuchał. Klika miechów temu pisałem, że wsparcie dla nowych projektów jest najlepszym dla niego wyjściem. I stało się. Dzięki moderom zmiękła mu rura, poszedł po rozum do głowy i znów jest Bogiem a imie jego jest na ustach wszystkich. :002:

Odnośnie jego grzechów. Nie ma się o co kłócić panowie, ponieważ to nie Olo robi tego pucza. W tej chwili jest on poważnym biznesmenem i nie brudzi sobie rączek ciężką robotą - ma od tego ludzi. :003:

A tak na poważnie przeczytajcie sobie cały wywiad na SimHQ:

http://simhq.com/_air13/air_420a.html

Wynika z niego, że autorami pucza jest grupa modderów a także ludzi z branży zwących się Team Daidalos, którzy sami zgłosili się do Słoneczka a Olo tylko łaskawie skinął im głową, pobłogosławił i teraz firmuje ich projekt swym nazwiskiem.

Drugi Dżordżu Lukas się nam z niego zrobił. :002:

Cóż, ja się cieszę. Tak na gorąco to co mi się najbardziej podoba:

-AI reagujące na nasze poczynania. Po szczegóły zapraszam na SimHQ.

-Wspólny start, lądowanie i maszyny parkujące na stojankach.

-Zdaje się, że zuważyłem działający 6DOF.

-No i NACHTJÄGER with working radar of course.  :021:

Miłe jest też to, że dodatki mają być darmowe i że numerek 4.09 nie kończy wsparcia dla Iłka ze strony Teamu Daidalos.

Mam tylko nadzieję, że moderom będzie chciało się przerabiać istniejące mody pod nadchodzącą i kolejne wersje gry, bo nie wyobrażam sobie nie spróbować Lanca czy Whirly'ego lub latać ze starym kokpitem Beefa czy bez dzwięków od Jafy.
A może po prostu kolejni moderzy będą wchłaniani do zespołu i co lepsze kąski będą pojawiać się w następnych puczach na dodatek w bardziej zorganizowany sposób, z korzyścią dla nas wszystkich.

Niespodziewajka ta daje też okazję do legalnej rewizji FM/DM i np. odchudzenie/dodanie mocy Foce, tudzież możliwośc pozostawienia podwozia w Jedenastce przy 600 km/h.

Po prawdzie w tej kwestii się raczej nie łudzę ale zawsze jest to jakieś światełko w tunelu.

Offline Sherman

• *
  • 1. Pułk Lotniczy, 2. Eskadra Wywiadowcza, 105.WPŚB
Odp: Patche, dodatki i gra przez internet... Il-2, FB, AEP, PF. [UPDATE 29.08.2006]
« Odpowiedź #506 dnia: Sierpnia 01, 2009, 15:06:45 »
Fokker... lol, a ile lat temu powstała ta sygnaturka:

Ja mam datę zapisu na dysk czerwiec 2006.
Marcin "Rahonavis" Rogulski (1986-2019)

Nie przepuszczą żadnej owcy,
Z drugiej chłopcy wywiadowcy.

Odp: Patche, dodatki i gra przez internet... Il-2, FB, AEP, PF. [UPDATE 29.08.2006]
« Odpowiedź #507 dnia: Sierpnia 01, 2009, 23:31:28 »
Jestem pod wrażeniem, nie ma co...paczyk 1,5GB...masa zmian...  :karpik ...ale nie uwierzę, do puki nie zainstaluję, bo to powala:
"guod: One last question which you can probably guess what it is... when can we download the final v4.09 update?
Oleg: As soon as we are able."  :118:

Spokój cechuje Mistrza.

« Odpowiedź #508 dnia: Sierpnia 01, 2009, 23:39:27 »
Olo szukając zagubionych kwitów do jakiegoś tam samolota w BOBie znalazł na swoim HDD przypadkiem stary coś tam zapowiadający filmik . No to jak go znalazł to wrzucił na jutuba, a Wy się tak podniecacie  :118:

I mam nadzieję, że Olo will be able soon 'cos mam ochotę wielką na SM.79. Jak dla mnie prawdziwa włoska, ciemno włosa szprycha przechadzająca się w zwiewnej letniej kiecce ciasnymi uliczkami Florencji.
Nie to co te wszystkie fiutko maczki. Co to ma być, powaby seniorek  :011: :020:

Offline Sherman

• *
  • 1. Pułk Lotniczy, 2. Eskadra Wywiadowcza, 105.WPŚB
« Odpowiedź #509 dnia: Sierpnia 02, 2009, 00:29:25 »
Czy w temacie nocnego polowania zmieniło się coś oprócz działających radarów w Bf-110? Bo jeśli nie, to prawdę mówiąc jest to trochę za mało żeby się dobrze bawić.
Marcin "Rahonavis" Rogulski (1986-2019)

Nie przepuszczą żadnej owcy,
Z drugiej chłopcy wywiadowcy.