Autor Wątek: Patche, dodatki i gra przez internet... Il-2, FB, AEP, PF. [UPDATE 29.08.2006]  (Przeczytany 201646 razy)

kaa

• Gość
Odp: Patche, dodatki i gra przez internet... Il-2, FB, AEP, PF. [UPDATE 29.08.2006]
« Odpowiedź #180 dnia: Września 02, 2006, 18:27:40 »
R@V, ciekawość to wiesz gdzie prowadzi. 3.04 jest zbędny. Jak go wrzucisz - też nie zaszkodzi. Wyjdzie i tak na to samo. Wszystko jest w opisach patch'y na podanej przeze mnie stronie.

Odp: Patche, dodatki i gra przez internet... Il-2, FB, AEP, PF. [UPDATE 29.08.2006]
« Odpowiedź #181 dnia: Września 02, 2006, 18:57:22 »
No dzięki - o to mi chodziło  :002:.
A że jestm ciekawski to już nic nie poradzę :020:.
Pozdrawiam.

Odp: Patche, dodatki i gra przez internet... Il-2, FB, AEP, PF.
« Odpowiedź #182 dnia: Września 12, 2006, 12:54:50 »
Mam pytanie : czy  grę kupioną w wersji download można zgrać np. na 3 CD i przenieść na inny komputer ?. Chodzi o to , że do wersji 4.05 zajmuje to 1,1 GB a dobre łącze mam w pracy, więc chciałbym ściągnąć w pracy a potem zainstalować w domu.

Dowolną wersję można przenieść do dowolnego katalogu, na dowolną partycję lub na dowolny inny komputer.
Wszystko działa, instalka nie robi istotnych wpisów do rejestrów windowsa.
Oczywiscie kopiujemy cały folder,w którym gra została zainstalowana.  :118:
Prawdziwy programista wiesza się razem z programem ...

Offline Redspider

• *
  • Pure evil....ZŁOOOOO !
« Odpowiedź #183 dnia: Września 12, 2006, 14:20:24 »
Aha, tylko żebyś się nie przeliczył. Przy zmianie kompa elegancko wszystko się sypneło. Zmuszony byłem dać nawet zarobic UBI  :587:
NA PLASTERKI !!!

Geniusz może mieć swoje ograniczenia, ale głupota nie jest tak upośledzona

« Odpowiedź #184 dnia: Września 12, 2006, 16:56:14 »
Aha, tylko żebyś się nie przeliczył. Przy zmianie kompa elegancko wszystko się sypneło. Zmuszony byłem dać nawet zarobic UBI  :587:
Sprawdzone kilka razy. Działa, ale przed pierwszym uruchomieniem gry należy wystartować z setupu i poustawiać startowe parametry. Zakładam też, że jest specjalny plik rts.dll oficjalnie wydany przez UbiSoft, ktory powoduje, że nie trzeba w napędzie mieć płyty instalacyjnej.
Jedyny problem to serwer UbiSoftu, ktorego programik instaluje sie podczas pierwszej instalacji IL-2 Forgotten Battles. Po przeniesieniu gubi on scieżkę dostępu do gry. Ale to też jest do przeskoczenia  :001:

Odp: Patche, dodatki i gra przez internet... Il-2, FB, AEP, PF. [UPDATE 29.08.20
« Odpowiedź #185 dnia: Września 13, 2006, 08:20:01 »
Jedyny problem to serwer UbiSoftu, ktorego programik instaluje sie podczas pierwszej instalacji IL-2 Forgotten Battles. Po przeniesieniu gubi on scieżkę dostępu do gry. Ale to też jest do przeskoczenia  :001:

Bardzo interesujące  :karpik
Ja jak instaluję FB to mogę wybrać czy chcę instalować dodatkowe oprogramowanie UBI czy też chcę mieć czystą grę ;)

Odp: Patche, dodatki i gra przez internet... Il-2, FB, AEP, PF. [UPDATE 29.08.20
« Odpowiedź #186 dnia: Września 14, 2006, 08:35:51 »
Bardzo interesujące  :karpik
Ja jak instaluję FB to mogę wybrać czy chcę instalować dodatkowe oprogramowanie UBI czy też chcę mieć czystą grę ;)
Ja zrobiłem tak:
1. Zainstalowałem najpierw Pacific Fighters + patche standalone
1a. Skopiowałem katalog z PF na inną partycję i odinstalowałem grę!
2. Zainstalowałem FB+APE+PF + patche do 4.04m
2a. Skopiowałem katalog z w.w na inna partycję (aby miec pod ręką wersję 4.04)
3. Zainstalowałem na instniejącą wersję FB+AEP+PF dodatek Pe-2 (patch 4.05m)
3a. W ten sposób mam już wszystkie wersje:
- PF oddzielnie
- FB+AEP+PF 4.04m (taka jak obowiązuje obecnie w szkółce u dziadka)
- FB+AEP+PF 4.05m (wersja najnowsza, niektóre serwery na HL jej wymagają, niektóre 4.04)

I jeszcze jedno - oczywiscie na HL musi byc wybierana odpowiednia ścieżka dostępu do gry przed połaczeniem się z serwerem (Ctr+Shift i klik na CONNECT - i ustawia się sciezke wersji która chcemy grać)

pozdrawiam

« Odpowiedź #187 dnia: Września 14, 2006, 13:21:59 »
Z wersjami gry (chodzi o patche) jest tak, że wnoszą i zamieniają one tylko kilka plików. Nie ma potrzeby trzymania na dysku kopii gry. Wystarczy, że skopiujesz tylko te kilka plików i będziesz mógł je w dowolnym momencie podmieniać na zasadzie kopiuj - wklej. Tak możesz mieć do użytku FB+AEP+PF
w jego wszystkich wersjach patchowych ;) a miejsca zajmiesz sobie tylko tyle co mają patche.

« Odpowiedź #188 dnia: Września 14, 2006, 13:44:27 »
jurkut49 - posłuchaj wujka Jurka Kelso. Jeśli chcesz zmieniać szybko wersję iłka z 4.04m na 4.05m, wystarczy mieć gdzieś skopiowane plik  files.SFS każdej z tych wersji. Wrzucając go do katalogu z grą, otrzymasz żądaną wersję. Z instalki w wersji 4.04m skopiuj tylko ten plik. Resztę możesz spokojnie skasować. To samo najprawdopodobniej będzie z PF stand alone. Rzeczone pliki z tych wersji przerzucaj zamiennie do 4.05m, a otrzymasz 4.04m lub 4.04 I tym oto chytrym sposobem odzyskałeś circa 3,5 GB wolnego miejsca na dysku  :banan. Nie zapomnij skopiować pliku files. SFS z 4.05m  Pozdrawiam    :karpik
Wódka to śmierć, ale polski lotnik śmierci się nie boi...

« Odpowiedź #189 dnia: Września 14, 2006, 15:22:17 »
Wujku Jurku Kelso - dzięki za dobre rady.
Oczywiście skorzystam z nich  :001: jak zacznie mi brakować miejsca na dysku.
Ale teraz mam sporo wolnych GB i szybciej kliknąć na odpowiednią ikonkę na pulpicie, niż podmieniać plik.
pozdrówko

Markuz

• Gość
« Odpowiedź #190 dnia: Października 03, 2006, 10:59:25 »
Witam wszystkich.

Mam problem z IŁ-2 FB wersja 1.11 - rozpoczynając jakąkolwiek misję w kampanii gdy samolot stoi na lotnisku wysokościomierz (w rogu monitora i na zegarach) wskazuje wysokość 100 m.
Czy można to jakoś skorygować w ustawieniach czy może jakiegoś patcha trzeba zainstalować. Powiem szczeże(szczerze) że jest to bardzo denerwujące zwłaszcza podczas lądowania przy ograniczonej widoczności.

Dzięki za pomoc.

Uważaj na pisownię! Dziadek Kos
« Ostatnia zmiana: Października 03, 2006, 15:54:08 wysłana przez Kos »

kaa

• Gość
« Odpowiedź #191 dnia: Października 03, 2006, 13:07:44 »
patch/patrz tutaj ;)

Markuz

• Gość
« Odpowiedź #192 dnia: Października 04, 2006, 14:53:20 »
Ok dzięki przeczytałem posta. Wyczerpująco wyjaśniłeś jak działają wysokościomierze. Dużo się dowiedziałem z niego.
Ale mi chodziło o to jak w grze IŁ2 FB mogę sobie ustawić wskaźnik wysokości (żeby mi pokazywał wysokość od ziemi) i czy jest to w ogóle możliwe? Czy morze(może) trzeba zainstalować patcha?

Szanowny Kolego, nieco wcześniej prosiłem o poprawne pisanie postów. Niestety, jak widzę bez skutku. Kolejne błędy w pisowni zaowocują karami regulaminowymi. Dziadek Kos
« Ostatnia zmiana: Października 04, 2006, 16:22:15 wysłana przez Kos »

kaa

• Gość
« Odpowiedź #193 dnia: Października 04, 2006, 15:31:34 »
W iłkach nie ma możliwości regulacji wysokościomierza - zawsze masz QNH czyli wysokość n.p.m. Możesz zanotować sobie przed startem na jakiej wysokości jest próg (początek) pasa i wziąć na to poprawkę przy lądowaniu.

Offline Marcinos

• *
  • Kierowca bombowca
« Odpowiedź #194 dnia: Października 04, 2006, 18:25:21 »
Wysokość względna jest pokazywana tylko na Star Wars mode.
Fighter pilots make movies, bomber pilots make history, but everything depends on mechanics.