Autor Wątek: Patche, dodatki i gra przez internet... Il-2, FB, AEP, PF. [UPDATE 29.08.2006]  (Przeczytany 189281 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Witam. Mam mały problem z instalacją gry. Zainstalowałem sobie IŁ-2+FB ale gdy chce zainstalować AEP to wyskakuje mi błąd że nie znaleziono FB. Zainstalowałem w tym samym folderze co IŁ. Iła z patchowałem do wersji 1.2ov.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
No jesli na starego sturmowika (patch 1.2ov był do niego) wrzucasz AEP to gratuluję, bo AEP był dogładką do Pacific Fighters czyli następcy starego Sturmowika.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Hmmmm.... Następcą starego IL-2 Sturmovik jest .. Forgotten Battles (FB), następnie ukazał się dodatek rozszerzający Ace Expansion Pack (AEP). Pacific Fighter to kolejny dodatek, który jednak można instalować oddzielnie (nie wymaga FB, AEP). Potem jeszcze słynny  :118: dodatek Peschka i ... koniec sagi blisko. Jeszcze tylko 1946, który  jak dotąd (chyba) nie ukazał się oddzielnie, ale jako mega wydanie zawierające w sobie wszystkie poprzednie (FB+AEP+PF+Peschka+1946). Żeby było jeszcze ciekawiej, sam 1946 to zlepek dwóch dodatków: Manchuria i właśnie 1946. Na koniec dla wszystkich nowych adeptów wirtualnego mordowania się informacja - najbardziej opłacalnym zakupem dziś jest właśnie mega wydanie pod tytułem 1946 za circa 70 zł. Na to kładziemy patch 4.09b1 i ...mamy owoce znojnej pracy Olega i jego kamandy pod jednym dachem. Na koniec dodam, że właśnie ta wersja stanowi najbardziej łakomy kąsek dla  modowania, upiększania i wszelkich zmian, czym zajmuje się obecnie setki ludzi z całego świata, a owoce ich pracy można zobaczyć tu: http://allaircraftarcade.com/forum (download po uprzednim zarejestrowaniu się).
Wódka to śmierć, ale polski lotnik śmierci się nie boi...

Tomo55

• Gość
Odp: Patche, dodatki i gra przez internet... Il-2, FB, AEP, PF. [UPDATE 29.08.20
« Odpowiedź #424 dnia: Lipca 31, 2008, 01:30:09 »
Na to kładziemy patch 4.09b1 i ...

Skusiłem się w końcu na 1946 po FB+AEP+PF 4.04m.
W końcu zebrane wszystko w jednej instalce.
Mam IL 2 Sturmovik 1946 PL z Empika w wersji 4.08m (Notabene aktualnie znowu dostępny na ich półkach).
Na stronie LEMa pusto a w samym Ubisoftcie ostatni patch to 4.08m.
W takim wypadku 4.09 to już nie produkt Ubisoftu?

Można prosić o linka do ostatniego patcha dla 1946?

Offline Hasta

• *
  • Półświnia
"W nocy wyda im się że widzieli słońce, kiedy zobaczą pół człowieka pół świnię;
 hałas, krzyki, powietrzna walka;
 nieme bestie przemówią."                                      Nostradamus 1503-1566

Właśnie panowie, czy pojawił się już 4.09 w finalnej wersji?
Pytam bo nie jestem na czasie z tymi sprawami ostatnio :)
Pozdrawiam.

MPizlo

• Gość
Witam :004:

Mam pytanie, a mianowicie:

1. Czy patch IL2War-Sound-Mod-Pack_1.1 zawiera już poprawioną wersję dźwiękową nad którą pracował kolega Wasy? - Ty Dziobas będziesz wiedział o co chodzi.
2. Czy też trzeba pobrać ją w wersji ostatecznej z podanego przez Was linku w odpowiednim dziale?
3. Jeżeli muszę pobrać, to jaka jest ostateczna wersja tego pliku - przez ostatnie dwa dni próbowałem nadrobić i się pogubiłem :005:

Dzięki za odpowiedź i cierpliwość.

Pozdrawiam

Odp: Patche, dodatki i gra przez internet... Il-2, FB, AEP, PF. [UPDATE 29.08.2006]
« Odpowiedź #428 dnia: Sierpnia 01, 2008, 20:25:01 »
1. Pobrałem ten "patch", czy zawiera identyczne dźwięki to niepowiem bo dawno w Il2 nie grałem. Z pewną rezerwą mogę powiedzieć, że zawiera te dźwięki. Oczywiście zawsze możesz podmienić te z "patcha" na opracowane przez Wasego :)
2. Jeżeli chcesz to możesz pobrać.
3. Chyba 9.3. Może coś nowszego się pojawiło. Jak pisałem, nie jestem na bieżąco ostatnio.
Pozdrawiam.

MPizlo

• Gość
Odp: Patche, dodatki i gra przez internet... Il-2, FB, AEP, PF. [UPDATE 29.08.2006]
« Odpowiedź #429 dnia: Sierpnia 04, 2008, 08:45:05 »
Dzięki serdeczne za odpowiedź :001: i S!

Dolfo

• Gość
Odp: Patche, dodatki i gra przez internet... Il-2, FB, AEP, PF. [UPDATE 29.08.20
« Odpowiedź #430 dnia: Sierpnia 14, 2008, 22:53:12 »

Dobry wieczór Lotnicy. "salutuje"
  Mam następujące pytanie,czy jest jakiś dodatek,mod lub pacz do IŁ-2 complete edition.v 4.04m,który zmienia odgłosy samych tylko silników samolotów na te bardziej zbliżone do prawdziwych?Spotkałem się z podobnymi modami{np.ten o którym pisaliście powyżej} ale są one do wersji 1946 a na powyższą jeszcze czas jak dla mnie,chciałbym po kolei polatać porządnie w każdej części.

Pozdrawiam.

« Odpowiedź #431 dnia: Sierpnia 15, 2008, 11:54:19 »
Odsyłam tu:
http://www.il2forum.pl/index.php?topic=9316.0
Szczególnie do pierwszej wypowiedzi.

Niestety link w niej nie działa więc musisz poszukać gdzieś indziej tej wersji moda.

Od razu się zapytam, jak wygląda z patchem 4.09? Jakoś cicho się na jego temat zrobiło. Wyszła beta i nic więcej o nim nie słychać.
Pozdrawiam.

Dolfo

• Gość
« Odpowiedź #432 dnia: Sierpnia 15, 2008, 23:38:23 »

Dzięki Dziobas

Pozdrawiam

Diobeł

• Gość
« Odpowiedź #433 dnia: Sierpnia 16, 2008, 11:06:34 »
Czy instalował ktoś dodatek The Last Days na iła 4,08m? Pytam bo w okienku instalatora ostatnia wersja to Il2 FB+AEP+PF.

« Odpowiedź #434 dnia: Sierpnia 16, 2008, 11:13:06 »
Czy instalował ktoś dodatek The Last Days na iła 4,08m? Pytam bo w okienku instalatora ostatnia wersja to Il2 FB+AEP+PF.
Tak, działa prawidłowo w wersji angielskiej.
Prawdziwy programista wiesza się razem z programem ...