Autor Wątek: Błędy w działaniu FORUM  (Przeczytany 10594 razy)

Offline Ger0nim0

• Administrator
  • Ojciec Założyciel
    • Wszystko
Błędy w działaniu FORUM
« Odpowiedź #60 dnia: Września 15, 2005, 10:12:32 »
Błąd ten pojawia tylko z powodu ciastek, i to tylko w Windowsie. Nie będę dociekał dlaczego, lecz pamiętaj, że są 2 sposoby wejścia na forum,
1. http://212.160.164.236/~apacz/phpBB2/
2. http://il2forum.prv.pl

kaa

• Gość
Błędy w działaniu FORUM
« Odpowiedź #61 dnia: Września 15, 2005, 10:30:43 »

Online Ros

• *
  • Uziemniony
Błędy w działaniu FORUM
« Odpowiedź #62 dnia: Września 15, 2005, 11:25:21 »
Nie wiem czy to błąd czy też jedna z funkcji forum (bo wiecie ja nie znaju :) ), ale czasami przy wysyłaniu posta wyświetla mi się napis "Please wait a few seconds for a data backup" (czy jakoś tak). Raz z tego powodu mój wysłany post, w dodatku z życzeniami dla Schmeissera :D, się nigdy nie pojawił... I musiałem pisać drugi raz :D
Though I fly through the Valley of Death I shall fear no Evil for I am at 80,000 feet and climbing
36 Quai des Orfevres

Schmeisser

• Gość
Błędy w działaniu FORUM
« Odpowiedź #63 dnia: Września 15, 2005, 11:34:02 »
o 8:45 codziennie :) albo jakoś w tych okolicach
to odpala się tzw spokojna głowa i cała dupa admina :D

Online Ros

• *
  • Uziemniony
Błędy w działaniu FORUM
« Odpowiedź #64 dnia: Września 15, 2005, 11:36:28 »
Cytat: Schmeisser
o 8:45 codziennie :) albo jakoś w tych okolicach
to odpala się tzw spokojna głowa i cała dupa admina :D

Przyjąłem, over and out  :)
Though I fly through the Valley of Death I shall fear no Evil for I am at 80,000 feet and climbing
36 Quai des Orfevres

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
Błędy w działaniu FORUM
« Odpowiedź #65 dnia: Września 15, 2005, 12:17:42 »
I w okolicach 22:30 również może pojawić się taki komunikat o backupie :)
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline Labienus

• *
  • Corsaires Fanaticus
Błędy w działaniu FORUM
« Odpowiedź #66 dnia: Września 15, 2005, 13:13:58 »
Cytat: kaa
Labi, nie wierz w ani jedno słowo - ten tu cwaniak sugerował żebym Cię rowerem rozjechał.  :lol:  :lol:  :lol:
Oooj... to pomyśl, jak on Tobie życzy, bo ja przecież byłem tam samochodem :mrgreen:
Cytat: Kaa
a z tym regulaminen to też czasem mam (operka) i rzeczywiście jest to irytujące. dobrze, że nie zdarza za często.
Ja miałem to samo i na Operze i na Ogniolisku... no i IE ofkors, ale to ostatnie nie powinno być żadną wykładnią :)
Cytat: Gero
Błąd ten pojawia tylko z powodu ciastek, i to tylko w Windowsie. Nie będę dociekał dlaczego, lecz pamiętaj, że są 2 sposoby wejścia na forum,
1. http://212.160.164.236/~apacz/phpBB2/
2. http://il2forum.prv.pl
Ja korzystam z tego pierwszego, na tym drugim miałem zdecydowanie częściej podobne problemy.
Co się tyczy Wingrozy to przyjmuję do wiadomości to wytłumaczenie... nie będę już nic pisał, że Wingroza nie ma większych problemów z podmianą ciastek przy forach na vBulletinie i IPB, bo jeszcze nie miałem z nimi podobnych problemów :shock: :P  Ale ciiii be sure :wink:
Cytat: Kusch
Ja myśle Labi,że jak bedziesz jeszcze nie zadowolony to szef zamiast regulaminu wrzuci swoje zdjątko jakieś,więc lepiej zamilknij dla naszego wspólnego dobra :mrgreen:
Ja tam lubię taki sofcik... :D

Pozdrawiam

P.S. Nie zamierzam przekonywać do zmiany skryptu, bo już zbyt się ludziska do takiego forum przyzwyczaili... zresztą ja też. A więc panowie admini, nie przejmujcie się tym co piszę. Czasem sobie muszę pourągać. :wink:

Offline Ger0nim0

• Administrator
  • Ojciec Założyciel
    • Wszystko
Błędy w działaniu FORUM
« Odpowiedź #67 dnia: Września 15, 2005, 14:45:10 »
Zmaina skryptu, a na co ??
vBulletin jest płatny licencja kosztuje 160$
IPB cena dożywotniej licencji to 185$
Inne sugestie ??

Offline Kos

• Global Moderator
Błędy w działaniu FORUM
« Odpowiedź #68 dnia: Września 15, 2005, 15:41:21 »
Nie tylko Labienus ma problem z wskakujacym mu regulaminem. Ja rowniez i to od bardzo dlugiego czasu. Sugestia Mazaka na zmiane przegladarki nie przyniosla oczekiwanej poprawy. Inna sugestia o postawieniu od nowa systemu rowniez nie przyniosla poprawy (moze sie myle, ale w takim przypadku to cistka chyba nic tu nie maja do rzeczy) i w dalszym ciagu zanim odczytam wiadomosci Forum musze sporo sie naklikac aby pokonac niesforny regulamin. To chyba jakas zmowa GORY dla niesfornych userow, hehehehe!!!!
Dziadek Kos

Schmeisser

• Gość
Błędy w działaniu FORUM
« Odpowiedź #69 dnia: Września 15, 2005, 15:48:53 »
Było zimno i mgliście, siąpił deszcz. Zaszeleściły poły skórzanego płaszcza, dzwięk zlał sie z metaliczym trzaskiem. Takim trzaskiem jaki wydaje frezowany z niemiecką pedanterią zamek z czarno oksydowanej stali. Cztery zółtobiałe błyski rozświetliły zamglony mrok zaułka...

Jakie spiski , jakie spiski... my gramy w otwarte karty :D

Offline Labienus

• *
  • Corsaires Fanaticus
Błędy w działaniu FORUM
« Odpowiedź #70 dnia: Września 15, 2005, 16:08:35 »
Cytat: Ger0nim0
Zmaina skryptu, a na co ??
vBulletin jest płatny licencja kosztuje 160$
IPB cena dożywotniej licencji to 185$
Inne sugestie ??
Spokojnie Gero, mówiłem, że nie ma co zmieniać skryptu bez względu na to czy się da czy nie :)

I odtąd możnaby wątek wydzielić, bo chciałbym popaść w dygresję :)

A dać się da - są wersje tzw. "trial" - darmowe obu skryptów. Uprzedzając uwagę powiem, że wersje te są STABILNE i pozbawione ograniczników, o ile w odpowiednim momencie się je ściągnęło (są to legalne kopie). Poza tym nie trzeba inwestować w dożywotnią licencję. Można kupić roczną w przypadku IPB, która po upływie roku różni się tym, że nie ma supportu Invision, a forum stać dalej stoi bez przeszkód. A to kosztuje 69.95$, czyli  219zł i 30gr, tj. tyle mniej więcej ile kosztuje wynajęcie na rok serwera wirtualnego :) Nie będę pisał, że to nie jest problem, bo zawsze jest... jak to z kasą. Może więc niedługo pojawi się oparty na IPB polski, darmowy skrypt forum - Open Power Board i wilk będzie syty i owca cała :)

Pozdrawiam

Offline Rola

• *
  • 9/39 & R'n'R
Błędy w działaniu FORUM
« Odpowiedź #71 dnia: Września 15, 2005, 16:27:03 »
A ja powiem tak:
aby siać propagandę zarejestrowałem się chyba już na tuzinie forów symulotniczych itp. - i mając taki bagaż doświadczeń stwierdzam, że obecny skrypt forum najbardziej mi przypada do gustu. Może dlatego, że konserwa jestem.
"Każdy kilogram nowego samolotu szczególnym dobrem Narodu"

kaa

• Gość
Błędy w działaniu FORUM
« Odpowiedź #72 dnia: Września 15, 2005, 16:36:07 »
mi też pasuje. juz się  nawet do białego przyzwyczaiłem. :P

btw
- czasem przy cytowaniu selektywnym nie wbija nick'a.
- próbowałem wczoraj dodać załącznik... nie udało się
- jak się pisze posta pod swoim postem to ten nowy się łączy z tym starym i nie wyświetla innym jako nowy, wiem, że to celowo tak ustawione, ale mi się nie podoba

Błędy w działaniu FORUM
« Odpowiedź #73 dnia: Września 15, 2005, 20:09:47 »
Cytat: kaa
- jak się pisze posta pod swoim postem to ten nowy się łączy z tym starym i nie wyświetla innym jako nowy, wiem, że to celowo tak ustawione, ale mi się nie podoba

Żądza spamu? :twisted:

kaa

• Gość
Błędy w działaniu FORUM
« Odpowiedź #74 dnia: Września 15, 2005, 20:15:12 »
tjaa, bo piszę na forum po to, żeby mieć dużo postów, a jak będę miał już dużo to potem będę chciał więcej i więcej aż będę miał najwięcej, a wtedy... zmienię forum.  :lol: