Autor Wątek: Falcon 4.0 - pytania  (Przeczytany 13039 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

art.pl

• Gość
Falcon 4.0 - pytania
« Odpowiedź #15 dnia: Lutego 07, 2005, 17:54:38 »
a  jakie klawisze (odbezpieczenie bomb  itp) :lol:  :lol:

ajwaj

• Gość
Falcon 4.0 - pytania
« Odpowiedź #16 dnia: Lutego 08, 2005, 11:34:07 »
Cytat: art.pl
a  jakie klawisze (odbezpieczenie bomb  itp) :lol:  :lol:

No nie mów, że problemem jest wyszukanie klawiszologii do Falcona. A nawet jak jej nie masz to sam sobie przyporządkuj określone klawisze.
Ja ci tu nie pomogę bo gram HOTAS-em.

art.pl

• Gość
Falcon 4.0 - pytania
« Odpowiedź #17 dnia: Lutego 08, 2005, 22:16:06 »
Klawisze  sa  dostepne  ale  do podstawowej wersji F4 , a    ta  sie  rozni od FF3
wiec  moze  ktos mi pomoze

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
Falcon 4.0 - pytania
« Odpowiedź #18 dnia: Lutego 08, 2005, 22:56:25 »
Master Arm -> SHIFT + M
Laser Arm -> Alt + L

art.pl

• Gość
Falcon 4.0 - pytania
« Odpowiedź #19 dnia: Lutego 09, 2005, 16:58:29 »
dzieki Panowie za cierpliwosc  i  wyrozumialosc  jest juz coraz lepiej  ale powiedzcie czemu   TGP  mam OFF  ??????????????

ajwaj

• Gość
Falcon 4.0 - pytania
« Odpowiedź #20 dnia: Lutego 10, 2005, 08:50:28 »
dzieki Panowie za cierpliwosc  i  wyrozumialosc  jest juz coraz lepiej  ale powiedzcie czemu   TGP  mam OFF  ??????????????

TGP czy przekaz z kamery Mavericka? Zdejmij osłonkę - Uncage missile header (na klawiaturze chyba "u").

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
Falcon 4.0 - pytania
« Odpowiedź #21 dnia: Lutego 10, 2005, 11:47:03 »
TGP, przy Mavie nie ma off - jest tylko czarny obraz. TGP potrzebuje troche czasu by sie rozkręcić - głownie troche czasu potrzebuje układ chłodzący elektronike i do czasu gdy nie osiagnie optymalnych parametrów pracy użądzenie jest wyłączone.

ajwaj

• Gość
Falcon 4.0 - pytania
« Odpowiedź #22 dnia: Lutego 10, 2005, 12:44:35 »
Cytat: Sundowner
TGP, przy Mavie nie ma off - jest tylko czarny obraz. TGP potrzebuje troche czasu by sie rozkręcić - głownie troche czasu potrzebuje układ chłodzący elektronike i do czasu gdy nie osiagnie optymalnych parametrów pracy użądzenie jest wyłączone.

Przede wszystkim pomyliłeś pojęcia. Maverick z zasady nie ma TGP. TGP czyli targetting Pod (AN/AAQ) to podwieszany pod kadłubem system m.in. FLIR/laser - i o takowego mi chodziło w odpowiedzi na pytanie (zakładałem, że dotyczyło LGB).
Maverick ma swój własny niezależny system naprowadzania - w zalezności od wersji - elektrooptyczny/telewizyjny/IR itd. I nie jest to "pod" lecz zazwyczaj tzw "TV seeker" na dziobie rakiety. I to właśnie Maverick a nie TGP potrzebuje czas na "cool up" - co zresztą zostało odwzorowane w grze.

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
Falcon 4.0 - pytania
« Odpowiedź #23 dnia: Lutego 10, 2005, 12:52:09 »
Cytat: ajwaj

Przede wszystkim pomyliłeś pojęcia. Maverick z zasady nie ma TGP. TGP czyli targetting Pod (AN/AAQ) to podwieszany pod kadłubem system m.in. FLIR/laser - i o takowego mi chodziło w odpowiedzi na pytanie (zakładałem, że dotyczyło LGB).
Maverick ma swój własny niezależny system naprowadzania - w zalezności od wersji - elektrooptyczny/telewizyjny/IR itd. I nie jest to "pod" lecz zazwyczaj tzw "TV seeker" na dziobie rakiety. I to właśnie Maverick a nie TGP potrzebuje czas na "cool up" - co zresztą zostało odwzorowane w grze.
Ajwaj niczego nie pomyliłem, zwracaj uwage na znaki interpunkcyjne ! (moje)

a teraz cytat z manual LANTIRN'a:
After switching on the TGP the TGP Page will show NOT TIMED OUT,
figure 4, for a period of 7-15 minutes. This is to allow the environmental
control unit in the TGP to adjust the temperature and cool the necessary
components to operating temperature before and during use.
Ale faktycznie popełniłem błąd bo zanim układy chłodzenia zaczną działać poprawnie to pokazuje "Not Timed Out" , a nie "Off"

ajwaj

• Gość
Falcon 4.0 - pytania
« Odpowiedź #24 dnia: Lutego 10, 2005, 13:14:17 »
Ajwaj niczego nie pomyliłem, zwracaj uwage na znaki interpunkcyjne ! (moje)

No chyba, że tak. Zdanie miałeś tak sformułowane, że wychodziło na to, że Maverick ma gdzieś zanistalowanego Targetting Poda osobno.

art.pl

• Gość
Falcon 4.0 - pytania
« Odpowiedź #25 dnia: Lutego 10, 2005, 22:10:47 »
Wielkie  dzieki za pomoc  wreszcie skapowalem o  co  chodzi :D
mam  pytanko od strony technicznej  ,  czy  wam tez  sie gierka przycina  ,doczytuje  z twardziela  jak gracie  w  kampaniach?????????
Mysle  ze  to przez  dynamiczna kampanie  duzo  sie dzieje na raz--chyba nie  ma na to  zlotego  sposobu zeby zwiekszyc konfort grania

ajwaj

• Gość
Falcon 4.0 - pytania
« Odpowiedź #26 dnia: Lutego 14, 2005, 08:52:13 »

Mysle  ze  to przez  dynamiczna kampanie  duzo  sie dzieje na raz--chyba nie  ma na to  zlotego  sposobu zeby zwiekszyc konfort grania

Konfortu nie zwiększysz, ale komfort możesz sobie poprawić poprzez dokupienie większej pamięci.

Iche

• Gość
Falcon 4.0 - pytania
« Odpowiedź #27 dnia: Lutego 28, 2005, 12:24:14 »
Mam problemy z dźwiękiem. W setupie nie da sie ściszyć dźwięku silnika. Ustawiam suwak dowolnie, mimo to w grze cały czas jest tak samo, zagłusza komendy, rwr - wszystko. Poza tym kwestie mówione (AWACS, kontrola naziemna itp.) czasami działają a czasami nie. Zależy od zupełnego przypadku.

Mam win2000, AC'97. Da się cos z tym zrobić?

Boba Fett

• Gość
Falcon 4.0 - pytania
« Odpowiedź #28 dnia: Lutego 28, 2005, 18:52:02 »
Spróbuj zaznaczyć opcje Cobra config editor/Setting Advanced/SoundSwitchFix. Do tego sprawdź czy masz zaznaczoną opcje Cobra config Editor/Setting Hardware/Use 3d sound. Jeśli obie opcje nie pomogą sprawdź wyłączenie/włączenieCobra config Editor/Setting Hardware/Use old sound algorith.

Pozdrawiam

Iche

• Gość
Falcon 4.0 - pytania
« Odpowiedź #29 dnia: Marca 02, 2005, 12:33:24 »
Wygląda na to, że działa. Boba jak zwykle niezawodny.
Dzięki za pomoc  :wink:.