Autor Wątek: Falcon 4.0 - pytania  (Przeczytany 13037 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Boba Fett

• Gość
Falcon 4.0 - pytania
« Odpowiedź #45 dnia: Marca 12, 2005, 13:08:24 »
Jeśli chodzi o kokpity, sprawdźcie opcje w CobraConfig Editor/Settings Hardware. Jeśli zabawa z nimi nie pomoże to proponuje rekompresje teksturek. Katalog z grą /Utilities/TexCompress.
Tylko wolał bym fotkę, bo nie za bardzo rozumiem o co chodzi.

Pozdrawiam

erbaX

• Gość
Falcon 4.0 - pytania
« Odpowiedź #46 dnia: Marca 12, 2005, 14:00:36 »
8)

attyla

• Gość
Maverick problem z odpaleniem
« Odpowiedź #47 dnia: Marca 12, 2005, 21:02:55 »
Mam prosbe albo po długiej przerwie moja znajomość Falcona mocno się zdezaktualizowała albo w FF3 cos się zmieniło w sposobie użycia mavericków, daje shift+m wybieram mavericka na radarze zanaczam wstępnie cel i cały czas mam komunikat "NOT SOI" sorki za lamerskie pytanie ale jakoś nie moge zajarzyć .

Offline bip3r

• *
  • 13 WELT
    • www.13welt.pl
Przesiadka z SP4.2 na FF3.1
« Odpowiedź #48 dnia: Marca 16, 2005, 01:12:27 »
Witajcie maniacy Falcona..
Jakis czas temu odkrylem Falcona 4.0 i nasciagalem wszystkie chyba mozliwe dodatki. Od samego poczatku korzystalem z "tradycyjnego" pakietu SuperPack'a (od 4.1). Obecnie siedze na 4.2. Sciagnalem nawet z eBay'a joya Saitek X36 :), kotrego dorwalem za 36 dolcow.

Z checia bym sie przylaczyl do lotów online, jednak jak widze w tym celu musialbym sie przesiasc na Freefalcona. I tu mam pytanie... Czy klawiszologia tych dwoch wersji jest odmienna, gdyz ma to znaczenie przy konfiguracji profilu mojego HOTAS'a do której sie juz przyzwyczailem :)

Acha.. i jeszcze pytanie natury technicznej: czy bedac w LANie z firewallem w postaci  maskarady IP moge latac online ???

Pozdrawiam,
bip3r
"Jestem Polak, a Polak to wariat, a wariat to lepszy gość." K.I. Gałczyński

13WELT YouTube Channel

attyla

• Gość
Falcon 4.0 - pytania
« Odpowiedź #49 dnia: Marca 16, 2005, 13:19:47 »
Co do latania zza maskarady to jest tylko jeden sposób musisz poprosic admina aby przekierował porty 2934 i 2935 na twoje ip wewnętrzne zarówno TCP jak i UDP bez tego niestety nie da rady  :evil: , nie wiem czy uda ci się admina przekonać bo jakoś niechętni są do takich próśb ale może akurat, generalnie trzeba wytłumaczyć do czego to ma służyć i że nie ma poprostu innej drogi aby polatać online mając sieć za maskaradą, aha i jescze jedno w tym momencie już nikt inny z twojej sieci nie będzie mógł latać online w Falcona. Co do konfiga to niestety nie wiem .
Pozdrawiam
attyla

Offline martin

• *
  • Szpieg z krainy jaszczompów
Falcon 4.0 - pytania
« Odpowiedź #50 dnia: Marca 16, 2005, 13:42:44 »
Cytat: attyla
Co do latania zza maskarady to jest tylko jeden sposób musisz poprosic admina aby przekierował porty 2934 i 2935 na twoje ip wewnętrzne zarówno TCP jak i UDP

Czyli, co serwer nawiązuje do ciebie sesje TCP/UDP, paranoja, kto to wymyślił ? :shock:

Martin
Sundowner:U nas jest w czym wybierać - do każdej roboty odpowiednie narzędzia.
Schmeisser: U nas się wysyła 1000 MiGów, mogą być puste.

attyla

• Gość
Falcon 4.0 - pytania
« Odpowiedź #51 dnia: Marca 16, 2005, 13:56:10 »
Martin nie jestem znawcą protokołu tcp/ip , po prostu tylko wyjaśniłem jak nalezy skonfigurować sieć do grania online w F4. z drugiej strony z jakiegoś powodu tak zrobili jak zrobili pamietaj że gra ma juz swoje lata i w zasadzie kodz sieciowy jest niewiele porawiony. A gra musi obsługiwac granie w kampanii online jest chyba jedynym symulatorem z tak duża dynamiczną kampanią online.

Pozdrawiam
attyla

Offline martin

• *
  • Szpieg z krainy jaszczompów
Falcon 4.0 - pytania
« Odpowiedź #52 dnia: Marca 16, 2005, 15:30:46 »
Cytat: attyla
Martin nie jestem znawcą protokołu tcp/ip , po prostu tylko wyjaśniłem jak nalezy skonfigurować sieć do grania online w F4.

Ależ nie należy sie unosić, to była tylko luźna refleksja na temat tego paranoicznego pomysłu. Jak znajdę troszkę czasu to zobaczę o co tam naprawdę biega. Sam jestem za NAtem , więc nie polatam online :(

Martin
Sundowner:U nas jest w czym wybierać - do każdej roboty odpowiednie narzędzia.
Schmeisser: U nas się wysyła 1000 MiGów, mogą być puste.