Autor Wątek: Wspólne latanie online - zapraszam  (Przeczytany 39806 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

qrdl

• Gość
Wspólne latanie online - zapraszam
« Odpowiedź #270 dnia: Lipca 01, 2005, 00:07:08 »
A ja mam taki pomysł.... może by zrobić zamiast prostego doga zrobić rozgrywkę, której celem byłoby zniszczenie lotnisk przeciwników? Sądzę, że nasza zabawa stałaby się ciekawsza.... Strona blue ma do dyspozycji A10, a redsi Su33 (Kuzniecow), Su25T - zresztą wszystko się nada co bierze jajeczka. Moglibyśmy ustalić co rozumiemy pod "zniszczeniem lotniska" - moja propozycja:

1. Eliminacja SAMów - tutaj do każdej misji nieco bym zmieniał lokację tych cacuszek :-). Czymś ala przejęcie flagi byłoby wylądowanie i zatankowanie u przeciwnika :-)

i/lub

2. Zniszczenie pasa i dróg dojazdowych, stojanek unimożliwiające start.

W zasadzie byłoby to proste rozwinięcie naszej zabawy, niestety ja jestem noga w su25/25T - mogę i będę robił za osłonę, więc zdałby się nabór - może pod tym kątem w końcu bym zainstalował jakiegoś TS...

Co o tym sądzicie, Koledzy od F4 tak się podniecają kampaniami, my może też byśmy sobie zaczęli kombinować?

pozdrawiam,
qrdl

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #271 dnia: Lipca 01, 2005, 00:09:28 »
Bomba!!!.Już dawno cos takiego mialem ochote rozegrac.Jak wroce z urlopu to damy czadu qrdl :D

Tylko ja bym widzial takie scenariusze:
Najpierw strona blue sie broni przed nalotem a w nastepnej misjii atakuje.No i oczywiscie wersja z niszczeniem pasa i ewentualnie jakichs static objects jako mission goal.
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

« Odpowiedź #272 dnia: Lipca 01, 2005, 00:43:36 »
No to jest to !!!
Su 25/25T tym to se lubie polatać :D !
Reszta twix-ów będzie robiła za osłonę (chyba się ucieszą :wink: )

Kusch pierdziel urlop-dawaj latać :564:
Niech Moc będzie z Wami!

Emo

• Gość
« Odpowiedź #273 dnia: Lipca 01, 2005, 06:34:09 »
Jestem za !!!

Reszta twix-ów będzie robiła za osłonę (chyba się ucieszą  )

niech wam bedzie moge robic za oslone jakz zwykle zreszta to mam miejsce
 :lol:

McHaron

• Gość
« Odpowiedź #274 dnia: Lipca 01, 2005, 10:30:41 »
Dla mnie ATOM! Superowo, tylko jeżeli będzie mało ludzi, to plan od razu bierze w łeb, więc trzeba będzie zadbać o kadrę...

Cytat: Kusch
Najpierw strona blue sie broni przed nalotem a w nastepnej misjii atakuje

Eeeee no co Ty, FR! Wolna Amerykanka, najlepszą obroną jest atak :)

Cytat: Tracerx
Reszta twix-ów będzie robiła za osłonę (chyba się ucieszą  )

He, he, ja będę robił za partyzanta... spodobało mi się ... a czasem się może przesiądę do A10.

Cytat: qrdl
Strona blue ma do dyspozycji A10, a redsi Su33 (Kuzniecow), Su25T

No to trochę nierówno, Su-33 jest myśliwsko-szturmowy, więc może podjąć skuteczną walkę z osłoną, a w przypadku wygranej, "załatwić" się nad lotniskiem bez paradonu. Zarówno A-10 jak i Su-25(T) bez osłony w spotkaniu z myśliwcem raczej są na przegranej pozycji z racji krótkiego zasięgu rakiet AA. My nie mamy F-18, wy nie uzywacie Su-33. Taka propozycja...

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #275 dnia: Lipca 01, 2005, 10:50:58 »
Cytat: McHaron
No to trochę nierówno, Su-33 jest myśliwsko-szturmowy, więc może podjąć skuteczną walkę z osłoną, a w przypadku wygranej, "załatwić" się nad lotniskiem bez paradonu.

Nie boj nic :!:  :lol: Jak będę sam latał po stronie reds, to nie uświadczysz su33, a poza tym nie ma co narzekać, bo to jest basen Morza Czarnego i nie wyobrażam sobie, żeby "nasi" nie mieli lekkiej przewagi :-) Czy ja mam kolego napisać raport na temat sytuacji politycznej tamtego regionu w momencie dziania się "naszego konfliktu"?

pozdrawiam,
qrdl

McHaron

• Gość
« Odpowiedź #276 dnia: Lipca 01, 2005, 12:18:22 »
No Qrdl, to będzie jazda ... Poczekamy - zobaczymy.

Poza tym, przyznam szczerze w 1.1 nie latałem na A-10 jeszcze w ogóle... nie wiem więc czy tym razem ma on jakieś uzbrojenie typu AGM-88 HAARM (oczywiście nie). :evil:
SU-25T wystarczy że daleko, daleko górkami zrobi kółeczko i od tylca z dużej odległości załatwi nam SAM'y i po sprawie, a nasze A-10 jak nie natkną się na Ekipę RED i jakimś dziwnym trafem przeoczy je sam QRtyzant DLsajef po drodze, to już do samego lotniska nie dolecą, bo SAM'y sprawę załatwią zanim jeszcze lotnisko znajdzie się w zasięgu maverick'ow.

Reasumując, chyba obie strony będą musiały mieć dostępne te same samoloty.

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #277 dnia: Lipca 01, 2005, 14:12:04 »
SU-25T wystarczy że daleko, daleko górkami zrobi kółeczko i od tylca z dużej odległości załatwi nam SAM'y i po sprawie, a nasze A-10 jak nie natkną się na Ekipę RED i jakimś dziwnym trafem przeoczy je sam QRtyzant DLsajef po drodze, to już do samego lotniska nie dolecą, bo SAM'y sprawę załatwią zanim jeszcze lotnisko znajdzie się w zasięgu maverick'ow.

Czyżby po stronie blue nie było flyable możliwości zabrania czegoś do niszczenia radarów? Coż... jeśli tak faktycznie jest, to powiem jedno: nikt nie obiecywał, że ta wojna będzie łatwa :twisted: pretensję proszę zgłaszać do dziordzia dablju i jego marionetki juszczenko ;-)
Wracając do kwesti samów, w tej chwili lotnisk bronią 2xTor, co jak wiecie jest wysoce skuteczne. Tor jest dość inteligentny i praktycznie nie sieje radarem dalej niż potrzeba. W każdym razie po wykryciu opromieniowania po chwili mamy odpalenie w naszym kierunku, więc 25T musi tak czy inaczej podejść blisko, żeby odpalać. A samo zniszczenie sama to nie wszystko, bo trzeba by było jeszcze unieszkodliwić lotnisko. Zresztą mógłbym dodać jeszcze po samie, ale samy drastycznie potęgują lagi w grze.

Ok,
Można by wstępnie umówić się na coopa w poniedziałek :-). Zróbmy listę chętnych - bedę ją w tym poście uzupełniał, a potem zrobimy nowy post podsumowujący albo nowy topik, zobaczymy jeszcze.

RED:

1. logos - Mig29S, osłona
2. Kusch-Su-25T total destruction (po urlopie, jak ręce przestaną drżeć ;-), czyli na razie rezerwa)

BLUE:

1. McHaron - Mig29S, AA+AG
2. Emo - F15 osłona (?)
3. Tracex - Su25T (AG)

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #278 dnia: Lipca 01, 2005, 14:14:35 »
Reasumując, chyba obie strony będą musiały mieć dostępne te same samoloty.

SKANDAL!!!(tm)

Jest na to rada.
Lotniska strony blue broni np Hawk i Vulcany a red np OSA i Szyłki.

No to trochę nierówno, Su-33 jest myśliwsko-szturmowy, więc może podjąć skuteczną walkę z osłoną, a w przypadku wygranej, "załatwić" się nad lotniskiem bez paradonu. Zarówno A-10 jak i Su-25(T) bez osłony w spotkaniu z myśliwcem raczej są na przegranej pozycji z racji krótkiego zasięgu rakiet AA. My nie mamy F-18, wy nie uzywacie Su-33. Taka propozycja...

Ale Mig tak samo zabiera uzbrojenie powietrze ziemia.Po prostu trzeba sie umowic,że osłona tylko do osłony :D

[ Dodano: Pią 01 Lip, 2005 ]
RED.

2.Kusch-Su-25T total destruction :D

Tyle,że dopiero po urlopie.

Swier potrzebujemy twojego perwersyjnego Su-25T.Możesz latać nawet z kuleczkami :mrgreen:

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #279 dnia: Lipca 01, 2005, 14:27:38 »
Lotniska strony blue broni np Hawk i Vulcany a red np OSA i Szyłki.
Jest tam po stronie blue dodatkowo jakieś ustrojstwo (avenger?) co wali tylko rakiety IR, tak więc to byłby problem dla - doskonale wyposażonego - 25T. Ale jest to dobry pomysł, żeby bluasy miały nieco mocniejsze samy

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #280 dnia: Lipca 01, 2005, 14:39:28 »
I koniecznie Szyłki i Vulcany niech nie stoją jak barany tylko patroluja lotnisko po jakichs waypointach tak z maks 10km/h bedzie trudniej 8)

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #281 dnia: Lipca 01, 2005, 14:43:03 »
Myślałem już kiedyś o patrolowaniu, ale niestety (albo ja tego nie umiem zrobić) nie da się zapętlić pojazdu naziemnego... zatem trzeba by było zrobić 200 okrążeń - jak znam niebieskich hihihi  :lol:

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #282 dnia: Lipca 01, 2005, 14:50:06 »
Zaden problem.Jedna rundka Szyłki do okola lotniska z predkoscia 10km/h to daje 40 minut patrlolowania.

McHaron

• Gość
« Odpowiedź #283 dnia: Lipca 01, 2005, 16:15:50 »
SKANDAL!!!(tm)

A czemu to używanie SU-25T po obu stronach miało by być skandalem? Jeżeli MIG-29 jest używany po obu?

Skandal :)? SKANDAL to będzie jak mimo tej nierówności skopiemy Wam tyłeczki :P. Kuliedzy...

[ Dodano: Pią 01 Lip, 2005 16:17 ]
Cytat: qrdl
Czyżby po stronie blue nie było flyable możliwości zabrania czegoś do niszczenia radarów? Coż... jeśli tak faktycznie jest, to powiem jedno: nikt nie obiecywał, że ta wojna będzie łatwa...

Chyba też ułożę playlistę ... kiekiekiekeikie...  :twisted:

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #284 dnia: Lipca 01, 2005, 19:06:24 »
Ja prowadzę krecie roboty - zmuszam alte kameraden aus ostfront und unsere liebe kufajmanen do grania w locka , burzą sie bardzo ale powoli jakos idzie :D

Czy ktoś wspomniał o misjach typu "Ponury's Trophy Su-33 voyage" ?
Tak się składa że zbombardowałem to i owo, a nawet rozwinąłem technike bombardowania BVR z 10 km w trybie CCRP, oparte na podbudowie statystyki. Otóż jesli rzucam tak szesc zasobników po 45 AO każde , to w obszar dużego lotniska pokrywa się ze strefą rażenia+ odchylenie standardowe błędu średniego  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:

A potem w palnik i pod parasol migów hihihi