Autor Wątek: Wspólne latanie online - zapraszam  (Przeczytany 39807 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

tomek1988

• Gość
Wspólne latanie online - zapraszam
« Odpowiedź #285 dnia: Lipca 01, 2005, 19:22:12 »
Czemu Flamming Cliffs jest określane jako "unofficial Add-On"? Chodzi o to, że nie pod "patronatem" UBI?

McHaron

• Gość
« Odpowiedź #286 dnia: Lipca 01, 2005, 19:24:06 »
...YYyyy, no pewnie tak.

[ Dodano: Pią 01 Lip, 2005 19:30 ]
Cytat: Schmeisser
Otóż jesli rzucam tak szesc zasobników po 45 AO każde , to w obszar dużego lotniska pokrywa się ze strefą rażenia+ odchylenie standardowe błędu średniego    

A potem w palnik i pod parasol migów hihihi

Zaiste, taktyka warte uzyskania potwierdzenia metodą Empiryczną  :lol:

Jednakże w wypadku konieczności stosowania w/w taktyki w kierunku BLUE --> RED należy uwzględnić w niej jeszcze pewną odchyłkę, a właściwie pewien odchył ... znaczy się ... QRtyzanta DLsajewa.

Dolecenie na odległość 10 km może być Awykonalne. Mimo to ... Choćbym Kroczył ciemną doliną ...

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #287 dnia: Lipca 01, 2005, 19:42:03 »
ja mowilem o 10 km wysokosci i sporej predkosci
chwile to zajmuje , zanim sie Car Przestworzy wywinduje z podarkami tak wysoko, druga chwila zanim raczy się rozpędzić.
Potem siateczka, rzut oka na karteczkę i bomby zbroszony
Jak widać cel :P tzn jak go można zidentyfikować optycznie to nawet moża użyc celownika bombowego :P

Jak ktoś chce zobaczyć Uralską masakrę bombą kasetową , wykonaną wg powyższej techniki to moge tracka nagrac
Nie ukrywam, trzeba kilka razy spróbować zanim się uda

McHaron

• Gość
« Odpowiedź #288 dnia: Lipca 01, 2005, 20:04:48 »
Cytat: Schmeisser
ja mowilem o 10 km wysokosci i sporej predkosci

... a ja mówiłem o QRtyzancie DLsajew'ie ... i oczywiście żartowałem sobie, a track'a chętnie oglądnę.

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #289 dnia: Lipca 02, 2005, 18:35:43 »
W niedzielę, czyli jutro, po południu koło 17, postawię testowo serwer z misją niszczenia lotnisk.

Zastanawiam się, ile dać maszyn na stronę... sądzę, że

czerwoni (Rosja):
2xSu25T, 2xSu33 i 3xMig29S, 2xSu27

niebiescy (USA, Ukraina):
2xSu25T, 2xA10 i 3xMig29S, 3xF15

więcej maszyn nie ma sensu wprowadzać, bo i tak nie spodziewam się mylionów chętnych, aczkolwiek WSZYSCY są mile widziani :-)

Lotniska będą broniły: po 1 samie dalekiego zasięgu (zestaw) - oczywiście nie zdradzam nazw, po 1 średniego i ze 2 patrole na około lotniska samów lufowo-rakietowych. Poza tym na obszarze lotniska będą pojazdy mogące strzelać (np. t80) do samolotu, jeśli nieopatrznie wyląduje nie u siebie :-)
Celem misji będzie zniszczenia pasa i dojzadów, czyli uniemożliwienie startu.

pozdrawiam,
qrdl

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #290 dnia: Lipca 03, 2005, 15:51:01 »
Ja życzę powodzenia tym z niebieskoch, którzy za swojego rumaka wybiorą A-10 i spróbują się porwac na tunguske... bez wsparcia dzikich łasic jest to prawie awykonalne  :lol:

« Odpowiedź #291 dnia: Lipca 03, 2005, 16:09:09 »
No to mamy problem.

Nie da rady dać po stronie blue Su-25T bo w uzbrojeniu Ukrainy
 go niema.
Nawet danie po naszej stronie Su-25 nic nie da ,bo nie wiem czemu ruskie robiąc grę zabrali z uzbrojenia tego samolotu  rakiety KH-25MP odpowiedzialne za niszczenie radarów wyrzutni rakietowych . Z kolei Su-25T je posiada(znowu dupa blada)
Tak czy inaczej niema szans na zbliżenie się do lotniska Qrdla bez tego uzbrojenia (no chyba że misja kamikadze).
Niebiescy mają przechlapane Albo mi się tylko zdaje?
Niech Moc będzie z Wami!

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #292 dnia: Lipca 03, 2005, 17:15:34 »
Cytat: Tracerx
Tak czy inaczej niema szans na zbliżenie się do lotniska Qrdla bez tego uzbrojenia (no chyba że misja kamikadze).
Niebiescy mają przechlapane Albo mi się tylko zdaje?

No to red będą mieć gorsze samy...

pozdrawiam,
qrdl

ps. latanie jedna w poniedziałek - z braku chętnych w niedzielę :)

Offline Kwazar

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #293 dnia: Lipca 03, 2005, 17:22:18 »
witam,
a ja bym spróbował na A-10, choć możnaby zmniejszyć trochę siłe wiatru, bo przy locie na małej wysokosci trzeba się strasznie pilnować coby w coś nie przydzwonić... :)
"Watching the stars from 39,000 feet with a granola bar in one hand
and a cold bottle of water in the other is a great way to unwind" K. Rosenkranz - Vipers In The Storm

McHaron

• Gość
« Odpowiedź #294 dnia: Lipca 03, 2005, 17:33:44 »
Cytat: kwazar
witam,
a ja bym spróbował na A-10, choć możnaby zmniejszyć trochę siłe wiatru, bo przy locie na małej wysokosci trzeba się strasznie pilnować coby w coś nie przydzwonić... :)

Jak dasz radę A-10 dolecieć do ich bazy, to już będzie dobrze, a jak do tego dolecisz w zasięg pozwalający na zaatakowanie Tungusty i zrobisz to (skutecznie), to już w ogóle wyślę twoją aplikację do USAF  :o

[ Dodano: Nie 03 Lip, 2005 17:34 ]
Cytat: qrdl
2xSu25T, 2xA10 i 3xMig29S, 3xF15

Qrdl'ku kochany, daj 4 F15, dla całej czwórki, jak byśmy chcieli dać upust swojej lojalności :)

[ Dodano: Pon 04 Lip, 2005 21:15 ]
:569: No Panowie, wszyscy się odgrażali, a nikt nie przyszedł ... ani wczoraj (niedziela) ani dziś...

[ Dodano: Wto 05 Lip, 2005 11:01 ]
Cytat: qrdl
Celem misji będzie zniszczenia pasa i dojzadów, czyli uniemożliwienie startu.

Czyli centralnego śmietnika, zbiorników na obornik i gnojówkę oraz Toalety wraz z szambem... innych dojzadów nie znam. :P

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #295 dnia: Lipca 06, 2005, 00:50:22 »
Dziś próbnie sobie polataliśmy... we trzech, prawie czterech i było całkiem przyjemnie. Parasol samów daje pewne poczucie bezpieczeństwa, czasami złudne, a na pewno istotnie zmienia sytuację taktyczną. Jestem pod wrażeniem wyczynów McHarona, który z miga systematycznie rozpracował naszego Kuba (wstyd panowie czerwoni :-)
Fotki:
mały konwój koło lotniska niebieskich, należy uważać na avengera, który wali z cichacza IRami :)
tutaj nasz sam próbuje dobrać się McHaronowi do pióra...
a tutaj odpowiedź M-H :evil:
a tutaj nasz sam mial przewagę, co widać po pieknych czarnych farfoclach, taki czarny makaron ;) :-)  
na koniec romantyczna fotka "ala kometa", niebieski sam z mojej okazji robil takie widowisko, miło z jego strony :-)

Proszę czytać opisy na GG, zapraszam do zabawy :-)
qrdl

McHaron

• Gość
« Odpowiedź #296 dnia: Lipca 06, 2005, 07:44:02 »
No nie powiem, było baaaardzo miło ... ale jak postawisz S300 to nie wiem czy dam rade dojść w zasięg...

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #297 dnia: Lipca 06, 2005, 19:03:14 »
Jak donosi wywiad, strona BLUE zyskała przewagę... Gruzja z nienacka przyłączyła się do tzw. niebieskiej koalicji, tak więc teraz nasi dysponują tylko su25T natomiast niebiescy Su25T i A10... skandal :-)

a oto dowody:

[ Dodano: Czw Lip 07, 2005 2:36 am ]
Witam,

Dziś było długo i na różne sposoby. Oto krótka fotorelacja:
Na początek mocny akcent - widać "site" naszego sama S300, który wysłał skuteczną wiązkę we wrażą maszynę, zagadka za 5pkt, kto oberwał :lol:

Za drugim podejściem dzielny pilot zamienił się w boski wiater, tylko po to, żeby zniszczyć nasze stanowiska, krecia robota!

zaowocowało to, jazdą bez trzymanki w moim wykonaniu, podwozie zostało w dziurach...

następnie - jak już straciłem nadzieję - pojawił się mściciel :-)

i zrobił małe kuku...

... i na koniec trochę smaczków :-)

S! i zapraszam, przypominam o konieczności czytania odpraw..
qrdl

McHaron

• Gość
« Odpowiedź #298 dnia: Lipca 07, 2005, 09:49:30 »
No tak, tylko że mściciel wziął sobie najpierw SU-25T (po tym jak kilka razy nie udało mu się nawet podlecieć do naszego lotniska), podleciał kanałami i rozwalił rakietą anty-raradową naszego patriota. My podchodziliśmy do S300 bez rakiet anty-radarowych i operowaliśmy cały czas w jego zasięgu, zrzucając klasyczne bomby cluster'owe ... bo co to za zabawa wychylić nos i walić z Kh-XX, które samo leci za wiązką jak mucha za zapachem obornika?
Ów mściciel dopiero jak się poczuł bezpieczny przesiadł się do Su-33... i dawaj. To tak jakby puścić atomówkę z drugiej półkuli, a potem chwalebnie nadlecieć szturmowcem i walić w czołgi z dużej wysokości. Taka mała dygresja  :).

Sprawa poważna, nie doceniliśmy faktu, że ktoś przesiada się w SU-25T, ale następnym razem docenimy i raczej nie pozwolimy mu dolecieć nawet do starego lotniska :).

... a zabawa była przednia :). Naprawdę zapraszam wszystkich chętnych.

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #299 dnia: Lipca 07, 2005, 10:08:42 »
jakbym mial takiego 'patryjote ' pogonic , to bym sobie wział miga a , i 80 rakiet niekierowanych, podlecial kanalami , a potem w palnik i na 5 metrachdo niego , ctr+v i zasypać :D

imho nie powinno byc dotępnych na mapie  KH....chyba 29 i tych trugich strasznych , wielkosci samochodu :D

Co to za problem nawet stracic jeden samolot ale wejsc w zasieg , odpalic takie cudo i juz
Sam ma byc realnym utrudnieniem a nie formalnoscia do rozstrzelania w pierwszych sekundach gry