Autor Wątek: Wspólne latanie online - zapraszam  (Przeczytany 39857 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

MagnuM

• Gość
Wspólne latanie online - zapraszam
« Odpowiedź #15 dnia: Lutego 13, 2005, 20:37:48 »
o tak i suczki dwudziestesiódme dla magnuma bo on innymi ustrojstwami nie lata :/ bo nie umie :P

Emo

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: Lutego 13, 2005, 21:12:55 »
Witam Wszystkich !
Jestem nowy i oto kilka slów. Zabawa przednia panowie miło polatac z kimś kto nie wali do swoich, wszak że dopiero raczkuje w LO i zazwyczaj robie jako "mięso armatnie" :lol: a już napewno tak jest jak mam latac jakimś migiem czy innym rosyjskim wynalazkiem za chiny ludowe nie leża mi w łapie te samoloty i latac nimi nie umie:570: Więc przychylam się do prośby Mazaka o jakies F-15. Tam przynajmniej potrafię jakoś obsługiwac radar i wiem kto wróg a kto swój :mrgreen:
  Pozdro dla wszystkich

Offline Josiv

• *
  • Zerstörer
    • http://www.kg200.zary.com.pl
« Odpowiedź #17 dnia: Lutego 13, 2005, 23:11:26 »
No naprawde dziwne, wczoraj i przed wczoraj bylo dobrze a dzisiaj jakies dziwne problemy sie pojawily :(
_____ | _____             █▀ ██ ▀█▀      ORLIK
 _\__(o)__/_                   ▼             /
      ./ \.                www.eagles.pl ---
Graf -1973-†2006 ..ó?o........ó?o.ó?oó?o...

MagnuM

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: Lutego 13, 2005, 23:15:00 »
Cytat: Emo
Zabawa przednia panowie miło polatac z kimś kto nie wali do swoich

ekhmm... mazaczek wie o co chodzi :PP

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #19 dnia: Lutego 13, 2005, 23:17:03 »
Cytat: MagnuM
ekhmm... mazaczek wie o co chodzi :PP

Ja walcze w imie zasady najpierw strzelamy a pozniej pytamy o co chodzi :D

Juz sie to nie powtorzy......hyhyba :mrgreen:

kekekekeke :lol:  :lol:  :lol:
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

RRR

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: Lutego 13, 2005, 23:34:39 »
Czesc Wam.Milo mi  bylo polatac na serwerze Logos, zwlaszcza ze to byl moj pierwszy raz na hl.Podobnie jak moj przedmowca tez robie  narazie za mieso armatnie, co wcale nie przeszkadza dobrej zabawie poza jednym wyjatkiem.Zauwazylem,ze serwer sie kraszowal dokladnie w momecie gdy moj samolot wybuchal :( .Cos nie tak z moim kompem :( ,nie wiem co jest grane.Za pierwszym razem jak to sie stalo wylaczyla sie karta graficzna wiec podejrzewam,ze to ona powodowala walenie sie serwera. Chcialem  Was wszystkich przeprosic za popsucie zabawy.Niemniej jednak bede dazyl do tego ,aby polatac z Wami jeszcze.Jak naprawie to podlo :wink: Pozdrawiam.Dzieki.Czesc

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: Lutego 14, 2005, 00:56:21 »
Oki, chciałbym wszystkim podziękować za dzisiejszy dzień prób. Coś dziwnego działo się z połączeniem przez HL i skutecznie masakrowało zabawę co 20-30 min... :573: Objawiało się to nagłym wykikowaniem wszystkich z serwera, sam serwer w 3/4 przypadków przechodził to bez szwanku. Oczywiście próbowałem różnie konfigurować gre, a nawet totalnie odkręciłem komputer  8) ... i nic. Poźniej padł pomysł, żeby poza HL się zgrać. Było nas 4 bezpośrednio pod IP i zabawa była przednia, pingi ~50-100, pełna płynność, etc. Tak więc na dzień dzisiejszy skłonny jestem uważać, że mogło zawinić HL - jak pewnie wiecie teraz jest nowy serwer hl i nowy klient ze zwiększonym limitem userów... może to jeszcze nie jest dopracowane. W każdym razie wygląda na to, że bezpośrednio nie ma problemów.... tak więc proponuję, żeby ludziska wskakiwali do mnie na podane IP. Moje IP jest dynamiczne, więc w opisie GG będę zapodawał jakie jest obecnie. Tutaj w tym wątku będę dawał krótkie info w jaki dzień i od której należy się spodziewać/nasłuchiwać/czytać mój opis GG.
Szanowni Koledzy, pomimo trudności, okazuje się, że w LO naprawdę zbiera się przyjemna ekipa, z którą miło latać  8) są szanse na regularne loty.

pozdrawiam i.... zapraszam jutro, zapraszam wszystkich chętnych :-)! serwer na 99% powinien stać, przypominam GG 2250882

qrdl

qbax

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: Lutego 14, 2005, 01:17:36 »
Witam. Też troszkę polatałem Fajna zabawa tylko, że niestety Logos był za mocny dla mnie. Ale trening czyni Mistrza. Niestety dysponuję bardzo małym zapasem czasu na trening i latanie online(niestety praca). Bardzo chętnie powalczę jeszcze z Wami atmosfera była przednia tylko  trudne lądowanie (ta mgła nad pasem) ogólnie super. Jeśli jutro po 23 będzie serwer chętnie dołączę.(płynność gry miałem lepszą niż offline!!??)
Pozdro.

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #23 dnia: Lutego 14, 2005, 08:41:12 »
Cytat: qbax
Logos był za mocny dla mnie

No kolega qrdl dobry jest,dlatego zawsze najmocniej się cieszę ja Go trafię :diabel2:

Cytat: qbax
.(płynność gry miałem lepszą niż offline!!??)

To ciekawe :? Ja już mam tak zjechane w dół detale,że przypomina to Flankera a i tak przytnie.Zwłaszcza jak jakaś akcja przy ziemi :?
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

qbax

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: Lutego 14, 2005, 10:22:29 »
Cytat: Kusch
No kolega qrdl dobry jest,dlatego zawsze najmocniej się cieszę ja Go trafię

Najpierw trzeba go zobaczyć (a było ciemno) najlepiej nie za swoim ogonem a jeden raz udało mi się nawet uciec :)  :D
Cytat: Kusch
To ciekawe  Ja już mam tak zjechane w dół detale,że przypomina to Flankera a i tak przytnie.Zwłaszcza jak jakaś akcja przy ziemi

Też bardzo się dziwię tą płynnością online w offline mam przeważnie 20 do 30 fps, a chwilami poniżej 10 fps (ustawienia medium tylko texture level high.). Wczoraj fps nie spadał mi praktycznie poniżej 25.
Mam AthlonaXP-3000, Radeona  9700 i 512MB RAM.

MagnuM

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: Lutego 14, 2005, 12:20:00 »
Wyjście jest jedno - poprostu każdy niech sobie doda qrdla do gg i sprawdza IP i łączy się przez IP, bo HL rzeczywiście coś szwankuje, a dodatkowo pozostaniemy w gronie forumowym, wczoraj było kilku z zewnątrz :P

Co do samych lotów.. No powiem szczerze, ze dalej nie przekonałem się do midżera i poprostu nie umiem nim latać. Jedyne lądowanie jakie mi się udało to z fajczącym się silnikiem, a to się równa - ciagłe skrety w prawo, poprostu w ciągu sekundy samolot stawał bokiem i trza było korygowac lot. O dziwo gdy samolot był w pełni sprawny to mnie znosiło ciągle na lewo i chociaż chyba ani razu się nie rozbiłem podczas lądowania(nie wliczając tej kolizji już na pasie z mojimi wcześniejszymi śmieciami - a to były akrobacje nad pasem :P), to nie jestem z siebie zadowolony. Umiem latać jak na razie tylko Su-27. Paranoją w migaczu jest też to, że jak masz wyciągnięte kółka, to nie możesz użyć ajirbrejka. (to do jasnej cholery jak się tym ląduje na lotniskowcu?!). Mi się wydaje, że to przez to że ten airbrake jest na górze i na dole samolotu i kółka mu zawadzają na dole :P

Podobały mi się loty z qrdlem. On leciał a ja starałem się go dojść do formacji, ale skutecznie przerwał nam to jakiś opfor (ekhm.. tzn. przeciwnik) - który zresztą później spadł :) (pozdrowionka kush ... :D - to był frag qrdla :() Co do Kusha to jeszce muszę się trochę nauczyć żeby tak latać. Chociaż raz wyrżął w ziemie jak mnie gonił :P no i też udawało mi się uciekać między tymi lamerskimi rakietkami R-60.

A co do samych rakietek, to zdarzało się tak że wymienialiśmy się z przeciwnikiem dwoma rakietkami lecąc czołowo na siebie i nie musiałęm nawet pószczać flar, a one przelatywały koło mnie :P

Dobra bo się rozpisałem :) Ale ja w cale dużo nie gadam prawda :P?
W każdym razie czekam na następne loty.

Aha i taka uwaga jeszcze :P Prosiłbym o podwieszenie jakichś efektywniejszych rakietek typu R-73 :P Dziękuję :P

Pozdro (ufff)

Ajti

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: Lutego 14, 2005, 12:45:50 »
QRDLU! Dobra wiadomosc, ze po wylaczeniu HL server w koncu nie wywalal calej ekipy co20 minut.... Mimo, iz nie gralem pozniej- to musze przyznac ze i tak sie fajnie gralo (choc mialem slaby wieczor- nikogo nie moglem znalezc).
Co do rakietek to rzeczywiscie mocno lamerskie.... raz usiadlem ci na ogonie  i strzelalem w ciebie z roznych odleglosci... i zadna nie trafile.... (leciales prosto jak po sznurki i nie puszczales flar)- mocno sie zawiodlem wtedy. No ale na szczescie pozniej Cie troche z dzialka sieknalem i od razu mi sie zrobilo lepiej na duszy :D

a dodatkowo pozostaniemy w gronie forumowym, wczoraj było kilku z zewnątrz Razz

MagnuMie, a czemu mielibysmy zostac tylko w gronie forumowym? Jak Polak to niech wlazi i pokazuje co potrafi.

Mam nadzieje ze server postoi dzis wieczorkiem- na pewno bede!
Pozdrawiam

MagnuM

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: Lutego 14, 2005, 13:06:19 »
No jak polak to zna to forum i czyta :)

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #28 dnia: Lutego 14, 2005, 13:35:03 »
Magus a widziales zeby ktos ladowal z "airbrajkiem" na lotniskowcu ? bo jezeli tak to jest bardzo odwazny :D Ja zawsze widzialem ze podchodza na klapach bo gdy sie nie zalapia to musza dac szybko w palnik i wystartowac. OK, ale to inna bajka...

Dodam ze do ladowania ustaw 7000obr. na palniku, otworz "kotwice", "reczny" czy jak wolisz airbrake i do 250km/h w miedzy czasie klapy na landing i otwieraj kola to wyladujesz bo jestem tego zywym przykladem...lolololol :lol:

Wracajac do tematu, ja osobiscie sie dosc mocno wrecilem na LO ( a latam w niego moze z tydzien z czego 3dni w multi s Qrdlem) i wciaz uwazam ze Midzer, Midzer uber alles !!! :D szczegolnie z krzyzykami ;] A R60, fakt czasami glupieja ale ja tam nie narzekam i tak zawsze od szostej staram sie podejsc :D. Najlepiej zeby ofiara o tym nie wiedziala ;]

Jak bede mial wieczorem szkielko to postarams ie wpasc :D na mala partyjke z Josivem  8)
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #29 dnia: Lutego 14, 2005, 14:17:40 »
Co do Kusha to jeszce muszę się trochę nauczyć żeby tak latać.

Prosze natychmiast zdementować! :mrgreen: Pózniej będą mnie brać za nie wiem jakiego uberpilota :D A ja cieniutki jestem w te klocki,może jak zmienię mojego Mediatechszita na coś bardziej precyzyjnego :mrgreen:

Podobały mi się loty z qrdlem. On leciał a ja starałem się go dojść do formacji

No i wyłaniają się nam pierwsze zalążki taktyki.Hunter Killer też wymyślili :mrgreen:

Cytat: Ajti
MagnuMie, a czemu mielibysmy zostac tylko w gronie forumowym?

Tylko,żeby potem nie było zdziwienia jak się znajdzie jakiś Archer w tyłku :mrgreen:
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg