Autor Wątek: Wspólne latanie online - zapraszam  (Przeczytany 39914 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline F. von Izabelin

• *
  • Prawy człowiek lewicy
    • CMHQ Flying Circus
Wspólne latanie online - zapraszam
« Odpowiedź #105 dnia: Kwietnia 26, 2005, 17:56:55 »
Kusch-->Problem w tym, że nie potrafie włączyć cannona tak by był zwkły revi, a nie to cudo co samo jeździ, a co owocuje brakiem możliwości trafienia umnie;)
Rakiete potrafie odpalic, nawet trafić, ale dlaczego akurat nie system 4, a nie 5, czy 3 , czy system 2 to juz nie wiem (teoretycznie wiem, jakiś jest do radarowych, ten do podczerwonych fajnie brzęczy,ale jakoś sobie z tym nie radze:))
Celownik w foce jest prostszy, ale będę twardy i dalej zgłębiał te system uzbrojenia.

[ Dodano: Wto 26 Kwi, 2005 19:12 ]
Jak opanuje te systemy w stopniu umożliwiającym trafienie miga i wyłączenie radaru, to zgłosze się do latania;)
Chociaż kroczę Dolina Śmierci,
zła się nie uleknę...
bo lecę na 6 kaflach i się wznoszę...

Emo

• Gość
« Odpowiedź #106 dnia: Kwietnia 26, 2005, 18:55:36 »
Witam !!!

Myślę że Maverick i Tracerx wszystko wyjaśnili jeśli są jakieś pytanie można pytac na forum lub na gg (numery nasze są w profilach wiadomo) Zapraszamy !!!

Cytat: F. von Izabelin
Jak opanuje te systemy w stopniu umożliwiającym trafienie miga i wyłączenie radaru, to zgłosze się do latania;)

Własnie po to stawiamy ten serwer aby sie czegoś nauczyc my również. Więc bez marudzenia   :wink:  co wiemy to przekarzemy a i też mamy nadzieje że ktoś nas czegoś nauczy.

McHaron

• Gość
« Odpowiedź #107 dnia: Kwietnia 26, 2005, 19:05:13 »
Cytat: Tracerx
Witamy Cię MacHaron !
Wreszcie ktoś konkretny co wie czego chce.
... :lol:

No nie, NOOO NIEEE. Pierwszy raz na Forum i od razu takie pozytywy... Ech, ja to jestem...
Dobra, dobra ... dzięki, żartowałem :) . Tak na poważnie, to chciałbym polatać trochę w eskadrze, dobrze poznać taktykę (w sumie to opracować wspólnie) i kiedyś zawalczyć w grupie z inną grupą z zagramanicy ... skopiem im dupska, a co :). Mam rację?

Najchętniej latam na SU-27/33, ale jak mówiłem, nie ma dla mnie znaczenia w sumie, na F-15 też sobie radzę, jeśli chodzi oczywiście o Fightery.... co do A-10/Su-25 .... hmm wszystko jedno.

Tak więc, niech Ci, co uważają, że warto podnosić kwalifikacje (a nie walić tylko z działka w Fury konkurentów zaparkowane pod cysterną dziewczyny) zgrupują się, określą i trzeba działać .... Ja jestem nowy, ale Wy powinniście wybrać lidera(pewnie już ktoś taki jest, tylko ja o tym nie wiem-uszanowanie :) ), kogoś kto będzie pilnował zasad, organizował terminy i koordynował spotkania, bo inaczej, to do niczego nie dojdziemy. A jak już się grupa zainteresowanych skonkretyzuje, to będzie trzeba przeprowadzić eliminację i wyłonić z niej tyle eskadr (wg umiejętności) ile będzie trzeba, taka moja propozycja. Po pierwsze zróbcie konkretne "zapisy". Bo tak to wszyscy tylko piszą ... "ja bym chętnie...". I nic :)

Proponuje również puścić na Forum kilka wątków specjalistycznych... Wiecie "Dobre rady" dotyczące pracy radarów (na przykład na tle ziemi ;) ) nawigacji, manewry wymijające rakiety, walka na krótkim dystansie... itd itp...  Może najpierw lepiej pogadać o tym na Skype, zamiast się rozpisywać, a potem zrobić taką listę "100 przykazań"... to tylko propozycje.

Mój Skype "McHaron" oczywiście...
Pozdrawiam.

P.S. Takie pytanie, Czy ktoś z Was używa NaturalPoint TrackIR?

[ Dodano: Wto 26 Kwi, 2005 19:11 ]
Cytat: Głos z sali
Tak sobie czasem wpadnę i obejrzę forum.

Człowieku, to było dobre ... :) Buuhahahahah

Marnujesz się, poetą powinieneś być... słowami dziobać a nie bombki zwalać. ;). Dobryyy, bodryyy....

Chylę czoła...

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #108 dnia: Kwietnia 26, 2005, 19:20:30 »
No to na szkoleniowy to i ja wstąpie.Moze by tak przecwiczyc loty w formacjach i siakeś sprytne taktyki.Na początek głupie AI powinno wystarczyć :D
Tylko najlepiej jakby za system komunikacji służył  Ventyl, ot taka luzna propozycja :wink:
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

Emo

• Gość
« Odpowiedź #109 dnia: Kwietnia 26, 2005, 19:32:31 »
Panowie no to START !!!

Serwer rusza dzis tj; 26-04-2005  :wink:
godzina 20:00
adres IP szukac pod numerem GG 3834529 w opisie

ZAPRASZAMY !!!

Ps. Na razie max graczy 12 zobaczymy jak to serwer wytrzyma wrazie wpady z serwerem prosimy o wyrozumialosc tego tez sie uczymy za wszelkie rady z gory dzieki

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #110 dnia: Kwietnia 26, 2005, 21:10:03 »
Pierwsze screeny z latania w formacji

Trochę egzotyki Mig wśród piętnastek :)

Nie obyło się też bez drobnej kolizji, ale na szczęście obie strony miały full casco :mrgreen:
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

maverickdan

• Gość
« Odpowiedź #111 dnia: Kwietnia 26, 2005, 21:19:06 »
kusch to pewnie fotka z przed zderzenia ze mna hehe

Emo

• Gość
« Odpowiedź #112 dnia: Kwietnia 26, 2005, 21:25:52 »
jak na poczatek bylo ok jutro tez w planach serwer na poczatek cwiczymy latanie w formacji a pozniej dla rozluznienia moze jakis dog lub nalocik a10 i s25

Ps. Kusch podaj adres email to podesle ci ta misje do edycji lub gg (moje GG 1144787)

McHaron

• Gość
« Odpowiedź #113 dnia: Kwietnia 26, 2005, 22:19:48 »
Cytat: Emo
jak na poczatek bylo ok ...

No pięknie Panowie!.... Tak się napaliłem ... i co? O tym, że serwer będzie od 20:00 przeczytałem o 22:30 :( ech.

No nic, ale za to jutro ... zakładam, że też 20:00? Do polatania ...

Emo

• Gość
« Odpowiedź #114 dnia: Kwietnia 26, 2005, 22:41:43 »
No pięknie Panowie!.... Tak się napaliłem ... i co? O tym, że serwer będzie od 20:00 przeczytałem o 22:30  ech.

No nic, ale za to jutro ... zakładam, że też 20:00? Do polatania ...

serwer stawia Tracerx ale juz rozmawialismy wiec jutro tez bedzie o 20:00
moze nawet wczesniej ok 19:00 obserwuj opis na GG Tracerx`a
 Pozdro !!!

Ps. Panowie jesli chodzi o TS`a czy Ventyla to musze rozgrysc te programy do tej pory uzywalismy Skype bo latalicmy tylko we trzech jesli ktos pomoze nam je opanowac to bedziemy ich uzywac. Cos robimy zle bo jak z Mav`em  chceilismy je przetestowac to sie nie slyszelismy za pomoc z gory thx.

McHaron

• Gość
« Odpowiedź #115 dnia: Kwietnia 27, 2005, 11:01:47 »
Cytat: Emo

Ps. Panowie jesli chodzi o TS`a czy Ventyla to musze rozgrysc te programy do tej pory uzywalismy Skype bo latalicmy tylko we trzech jesli ktos pomoze nam je opanowac to bedziemy ich uzywac. Cos robimy zle bo jak z Mav`em  chceilismy je przetestowac to sie nie slyszelismy za pomoc z gory thx.

Postawiłem Server TS u siebie dzisiaj, testowo. Postawiłem również client'a i udało mi się połączyć bez problemu. Niestety ani Krdl'a ani TracerX'a nie było w okolicy 1100 na GG więc nie było też z kim przetestować połączenia po sieci. Myślę, że wieczorem, przed lataniem
spróbujemy... do usłyszenia.

Niestety ja mam Neostradę, więc IP mam dynamiczne... TS umożliwia przekazywanie IP POST'em do WEB skryptu... a klient chyba potrafi to odczytywać ze strony... więc da się to zautomatyzować ... Jak będę miał chwile czasu to walnę PHP'ca. Docelowo TS Serwer powinien jednak gdzieś wisieć na stałe i to najlepiej chyba na Linuchu...

Pomyślcie o tym :), Pełna profesja ...

Ajti

• Gość
« Odpowiedź #116 dnia: Kwietnia 27, 2005, 14:45:22 »
Zawsze jak latam z chlopakami to MAGNUM stawia TS, a ja Locka.... Pingi bardzo eleganckie mamy (max do 100 jesli ktos ma ISDN).
Co do eskadry to oczywiscie pisze sie na to- moze wpadne na chwile polatac dzisiaj, ale to zalezy od tego czy sie wyrobie z matematyka   :572:

« Odpowiedź #117 dnia: Kwietnia 27, 2005, 18:13:13 »
Dajta chłopaki linka do tego Ventyla niech se inni ściągną.

Wczoraj było zajefajnie.Dzisiaj też będzie serwer o 19.00.
DUPSKA W BRYKI I DAWAĆ DO MNIE  :lol:
Niech Moc będzie z Wami!

Ajti

• Gość
« Odpowiedź #118 dnia: Kwietnia 27, 2005, 18:25:08 »
Dupa tam zadne Ventrilo....
ftp://ftp.freenet.de/pub/4players/teamspeak.org/releases/ts2_client_rc2_2032.exe
sciagac i nie marudzic... najlepszy do locka- najmniej ramu zrzera :)
ewentualny poradnik:
http://banita.pl/porady/teamspeakwin.html

Offline F. von Izabelin

• *
  • Prawy człowiek lewicy
    • CMHQ Flying Circus
« Odpowiedź #119 dnia: Kwietnia 27, 2005, 18:55:52 »
Ha, opanowałem radar i BVR w su-27, aż z radosci przygrzmociłem w posadzkę:)

[ Dodano: Sro 27 Kwi, 2005 19:58 ]
Ajti-->Jakby co, to mój dyw. ma własny kanał ( a nawet kilka) na serwerku TS_a, jakbym pogadał z adminkiem, to może by się zrobiło u nas zlocik tsowy:)
Chociaż kroczę Dolina Śmierci,
zła się nie uleknę...
bo lecę na 6 kaflach i się wznoszę...