Hehe, no nie wiem, trochę dziwne pytanie, ale spróbuję odpowiedzieć. Z tych latających to oczywiście Raptor, a z tych co latają i są już w służbie liniowej to Rafale. A jeżeli chodzi o te co "lubię", to ciężko powiedzieć bo przeżywałem okresy fascynacji różnymi konstrukcjami. Ale szczególnie w pamięć zapadły mi takie samoloty jak (oczywiście te po 1945 roku) F111 i jego rodzina, A7, może jeszcze B52, ale także i Tomcat jest godzien uwagi. Nie da się zaprzeczyć, że to ciekawy i udany samolot, choć ze względu na cenę nie doczekał sie modyfikacji "plus". Wlaśnie ostatnio kupiłem sobie monografię Tomcata z wydawnictwa Crowood. Wprawdzie jeszcze nie zacząłem nawet czytać, ale jest super. Prawie 200 stron drobnego druku (zdjęcia też są oczywiście , ale nie za dużo...najważniejszy jest oczywiście tekst...hehe). No...zapłaciłem też nie mało, ale i tak była w Pelcie przecena na tę serie monografii. Jest jeszcze harrier, B52, C130 i coś tam jeszcze, po przecenie kosztują 120plnów.
pozdrwiam
[ Dodano: Pon 07 Mar, 2005 ]
P.S. Ale jeżeli Tomcat to tylko wersja D ze stacją APG71, pozostałe to kupa złomu...hehe