Autor Wątek: PROBLEMY Z ATAKOWANIEM CELÓW NAZIEMNYCH - FLANKER 2.5  (Przeczytany 1170 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

KUBA

• Gość
PROBLEMY Z ATAKOWANIEM CELÓW NAZIEMNYCH - FLANKER 2.5
« dnia: Kwietnia 02, 2005, 21:45:07 »
Witam,

ostatnio odpaliłem dawno zapomniany, przeze mnie, Flanker 2.0 . Ściągnąłem do niego łatkę 2.5 a potem 2.51 . Ostatnio zainteresowałem się atakowaniem celów naziemnych. I tu się niestety zaczynają schody... Odpalam jakąś misję, daję sobie bomby kierowane i lecę na wroga. Wciskam klawisz "7" odpowiedzialny za cele naziemne a potem wciskam "I" zeby włączyć radar. Gdy już znajdę cel powiększam maxymalnie obraz na monitorze w kokpicie i nie mogę zalokować celu. Próbowałem ustawiać wiązkę radaru w różny sposób i niestety bez skutku. "No dobra, moze te bomby nie wymagają zalokowania na cel" - myślę sobie. i lecę dalej ciągle wciskając Fire ale za żadne skarby nie mogę odrzucyć tych  bomb. Tak samo mam z kierowanymi rakietami powietrze-ziemia --> nie mogę ich zalokować a tym samym nie mogę ich odpalić  :( . Nawet jak wezmę zwykłe bomby niekierowane to i te nie zawsze mogę odrzucić kiedy tylko będę chciał :(, nieraz się uda nieraz nie. Np. lecę w lekkim nurku i nie mogę odpalić, dam lot poziomy to nieraz mogę, potem znowu dam nurka i też mogę, a jak znowu wyrównam to nie mogę  :? . Nie wiem od czego to zależy. Macie może jakiś pomysł  :?:  Będę bardzo wdzięczny  :wink: .

Pozdrawiam

[ Dodano: Nie 03 Kwi, 2005 02:17 ]
Już wiem. Trzeba włączyć kamerę klawiszem "O" a nie radar. Ale i tu jest problem: włączam kamerę, odnajduję cel, zalokuję się na nim, HUD pokazuje że mogę odrzucić bomby (strzałka na HUDzie pokazuje ze jestem w zasięgu a lampki od uzbrojenia świecą się na zielono), wciskam FIRE i nic  :? . Bomby nie chcą odpaść od mojej maszyny. Czy trzeba odblokować jakiś bezpiecznik albo co ? W instrukcji nic nie ma na ten temat.

« Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 04, 2005, 13:43:15 »
Polcam tracki:

http://flankertraining.com/ironhand/Recent_Tracks.html

Wszystki sa do wersji 2.51.
Do zrzucenie bomb nie wystarczy komunikat na HUD, ze jestes w zasiegu. Musisz jeszcze leciec pod odpowiednim kątem. Sciagnij tracki, poogladaj. Sporo Ci wyjaśnią.
Bartek
Aztec.pl

KUBA

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 07, 2005, 21:20:17 »
Wielkie dzięki, już wszystko jasne  :wink: .