Witam,
ostatnio odpaliłem dawno zapomniany, przeze mnie, Flanker 2.0 . Ściągnąłem do niego łatkę 2.5 a potem 2.51 . Ostatnio zainteresowałem się atakowaniem celów naziemnych. I tu się niestety zaczynają schody... Odpalam jakąś misję, daję sobie bomby kierowane i lecę na wroga. Wciskam klawisz "7" odpowiedzialny za cele naziemne a potem wciskam "I" zeby włączyć radar. Gdy już znajdę cel powiększam maxymalnie obraz na monitorze w kokpicie i nie mogę zalokować celu. Próbowałem ustawiać wiązkę radaru w różny sposób i niestety bez skutku. "No dobra, moze te bomby nie wymagają zalokowania na cel" - myślę sobie. i lecę dalej ciągle wciskając Fire ale za żadne skarby nie mogę odrzucyć tych bomb. Tak samo mam z kierowanymi rakietami powietrze-ziemia --> nie mogę ich zalokować a tym samym nie mogę ich odpalić

. Nawet jak wezmę zwykłe bomby niekierowane to i te nie zawsze mogę odrzucić kiedy tylko będę chciał

, nieraz się uda nieraz nie. Np. lecę w lekkim nurku i nie mogę odpalić, dam lot poziomy to nieraz mogę, potem znowu dam nurka i też mogę, a jak znowu wyrównam to nie mogę

. Nie wiem od czego to zależy. Macie może jakiś pomysł

Będę bardzo wdzięczny

.
Pozdrawiam
[ Dodano: Nie 03 Kwi, 2005 02:17 ]Już wiem. Trzeba włączyć kamerę klawiszem "O" a nie radar. Ale i tu jest problem: włączam kamerę, odnajduję cel, zalokuję się na nim, HUD pokazuje że mogę odrzucić bomby (strzałka na HUDzie pokazuje ze jestem w zasięgu a lampki od uzbrojenia świecą się na zielono), wciskam FIRE i nic

. Bomby nie chcą odpaść od mojej maszyny. Czy trzeba odblokować jakiś bezpiecznik albo co ? W instrukcji nic nie ma na ten temat.