Autor Wątek: Flaming Cliffs - pierwsze wrazenia  (Przeczytany 12125 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

ZBUJ

• Gość
Flaming Cliffs - pierwsze wrazenia
« Odpowiedź #45 dnia: Maja 20, 2005, 22:09:49 »
Cytat: hellmut

a jaki masz sprzęt?
jestem ciekawy jak to będzie działać w moim przypadku -

Athlon3200 64bit, 1GB RAM, 2x6800GT w SLI
Pozdrawiam

P.S.
Czy ktoś próbował startować z lotniskowca pod wiatr? jak nie to polecam ciekawie simek się zachowuje

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #46 dnia: Maja 21, 2005, 09:13:27 »
Ja próbowałem ladowac na Kuzniecowie na Su25T jak na filmie, w koncu juz siadalem i to nawet w dobrym miejscu, zawsze konczylo sie to jednak przejechaniem calego pokladu i zrobieniem plum po drugiej stronie, ale nie wiem z ktorej strony wial wiatr, polecam dla cierpliwych :D
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Ajti

• Gość
« Odpowiedź #47 dnia: Maja 21, 2005, 20:03:16 »
Pewnie trzeba rozpedzic Kuznietzowa na maxa, przelaczyc wiatr na huragan i ladowac dopiero :D

Offline Meehau

• *
  • CyC
« Odpowiedź #48 dnia: Maja 22, 2005, 13:30:21 »
hmm...musze przyznac, ze dotąd uważalem LO za zabawke dla grzecznych dzieci, w porowaniu z Falconem...

ale to sie zmieni ...  doniesienia dotyczące pilotażu Su-25T dosyć mocno bodą w mą delikatną psychikę i powodują dosyć poważny ślinotok... prosze o jeszcze.
Meehau
"The milk of aircrew kindness comes in very small containers and has a quick expiration date"

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #49 dnia: Maja 22, 2005, 13:43:29 »
Cytat: Meehau
doniesienia dotyczące pilotażu Su-25T dosyć mocno bodą w mą delikatną psychikę i powodują dosyć poważny ślinotok... prosze o jeszcze.

Ja proponuję abyś zainstalował sobie demo FC i polatał Su-25 (a także odpalił tracki dla Su-25 a zwłaszcza ten prezentujący korkociąg).Fizyka naprawdę powala.Więcej mogą sie wypowiedzieć na temat samego Su-25T jedynie szczęsliwi posiadacze FC.
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

Elwood

• Gość
« Odpowiedź #50 dnia: Maja 22, 2005, 16:45:33 »
Nie mam komputera i Flaming Cliffs widziałem tylko przez krótki czas gościnnie, ale jedno co mogę powiedzieć, to że na pewno nie jest to zabawa dla nastolatków z Kansas. Jeśli komuś Lock-On wyostrzył apetyt na nieźle zrobiony symulator, to pora na danie główne- FC. Ja przynajmniej jestem pod wrażeniem. Już niedaleko chyba do Lock-on z awionką Falcon 4.0, jak można sądzić po tym programie.

Ajti

• Gość
« Odpowiedź #51 dnia: Maja 22, 2005, 22:12:07 »
Hmn... tak sie zastanawiam:
czy wersja na plycie zawiera w sobie 'seasonal pack' i 'movies pack' ?

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #52 dnia: Czerwca 02, 2005, 11:58:54 »
Mam FC i czuję się jak dziecko które dostało 64 prezenty i nie wie od którego zacząć :D .A do tego to dziecko musi chodzić do pracy i zajmować się setką innych rzeczy.Ale jak na prawdziwego urwisa przystało zacząłem od… Mig29 vs F-15 guns only.I jest super nareszcie tak jak pisał qrdl nie trzeba robić poprawek przy strzelaniu (stare przyzwyczajenia dają się w znaki) Tryb bliska walka nareszcie można się zając walką a nie bezustannym lokowaniem celu, taak to jest to :twisted: .Przeciążenia-bajka, zdaje mi się że na serwku u qrdla ta opcja powinna zagościć na stałe.Zmieni to trochę walkę :twisted:  :D .Jakoś nie zauważyłem natomiast aby Mig „nabrał wagi” ( no ale trzeba wziasc poprawke na mój poziom expertyzmu) wydaje mi się za to,że jest ciut zwrotniejszy.
Poprawili zasiegi rakiet. R-27ER teraz ma dłuższe ręce a R27 jakoś częściej trafia.Niema bezsensownych utrat locka.
Jak na 2 godz latania jestem na razie bardzo zadowolony :)

menek

• Gość
« Odpowiedź #53 dnia: Czerwca 02, 2005, 13:52:46 »
ja otrzymałem wczoraj zamowione FC ze sklepu pilots.pl ale nie mam komputera  :evil:
bo remont w domu jeszcze ze 2 tygodnie potrwa. Już nie moge sie doczekac. !!!
a co mi zostalo to z pracy czytac forum ale juz niedlugo :)

Elwood

• Gość
« Odpowiedź #54 dnia: Czerwca 02, 2005, 13:56:13 »
Wytracanie energii w FC jest fajnie zrobione. To chyba pierwszy symulator, gdzie paroma zbyt niechlujnymi zakrętami można znaleźć się w beznadziejnej sytuacji w walce manewrowej- bez zapasu energetycznego.

swier

• Gość
« Odpowiedź #55 dnia: Czerwca 02, 2005, 15:05:22 »
z ta energią tak zawsze było w LO i już dosc dawno to stawialem za wzór dla Fb hihihhi

ja mam odczucia dokładnie takie jak Kusch. z jednej strony FC z tysiacem nowych zabawek, a z drugiej fabryka, kot, żona, model itp

cięzki los  :mrgreen:

jedyna rzecz która mnie w FC wkurza to fakt ze musze od nowa joya zaprogramować. bo klawisze sie 'ciut' zmieniły  :?   A to jest pół dnia zabawy (jak nie więcej) z przeprogramowaniem, wliczając 3-godzinne medytacje gdzie co podpisać

aaa no i jeszcze to że po włączeniu szkwała nagle mi znika 10 fps  :(

ale poza tym ... MIODZIO  8)

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #56 dnia: Czerwca 02, 2005, 15:29:14 »
...a ja se spaliłem port i se moge tracki pooglądać
zakładając że mi ktoś nagra buahha

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #57 dnia: Czerwca 05, 2005, 09:47:49 »
Kolejny raport :)
Zakłócenia.Tak to złe i okropne dranstwo, straszna broń.Na początku to lekceważyłem przecież moje rakiety działają w trybie pasywnym i moga zatakować taki krzyczący cel.Ale to błąd tak naprawdę to jestesmy prawie całkowicie ślepi.Radaru nie można przełączyć w tryb TWS,nie mamy inormacji o wysokosci i odległości do celu,co skutkuje tym,że odpalamy nasze rakiety duużo za wcześnie.No ale przecież taką rakietą w trybie pasywnym to mamy pewne trafienie zakłócającego celu,tak ale tylko w przypadku głupiego AI.Kiedy za sterami siedzi jakiś myślący gracz to wyłączy zakłocanie kiedy odpalimy nasz pocisk i ten traci prowadzenie na amen.I tym sposobem dość szybko możemy się wypstrykać z rakiet średniego zasięgu.
A to tylko takie "zwykłe"AN/ALQ-135 co będzie jak nam wymodelują takiego Ravena :D

Elwood

• Gość
« Odpowiedź #58 dnia: Czerwca 05, 2005, 17:24:08 »
Ja tylko chciałem napisać, że właśnie znowu widziałem się z FC, i trzeba powiedzieć to wreszcie szczerze: Maddox i jego pomagierzy to jest taka bieda w porównaniu z tym, że to aż boli. Jak na razie jest to najlepszy symulator jaki widziałem. Nawet interaktywność kokpitu Falcona i nawigacja z M$FS nie są w stanie przyćmić wrażenia jakie toto na mnie zrobiło.
P.S. Ciągle jeszcze nie dostałem pieniędzy za powyższy tekst. SKANDAL ! ! !

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #59 dnia: Czerwca 05, 2005, 17:47:24 »
Ja się wczoraj widziałem u Kuscha z tym , wystarczyło mi 30 sekund by poznać z czym mam do czynienia i jaką grozą wieje podczas startu zapakowanym na maxa su 25t

Również oczekuje tantiemów za powyższy tekst :D