Autor Wątek: Falcon OF/FF/AF/BMS - ciekawe filmy i fotografie.  (Przeczytany 82656 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Falcon OF/FF/AF/BMS - ciekawe filmy i fotografie.
« Odpowiedź #135 dnia: Maja 21, 2013, 18:00:41 »
Ważnym jest aby umieć pozostać elastycznym i dostosować się do danej sytuacji na polu walki, a także zareagować w odpowiedni sposób.
Oczywiście masz rację, zresztą wiem z doświadczenia że w tym latadle jesteś dobry :)

Ja nie mówię, że takie latanie to ZUO i że tak nie nie można.
Mówię, że takie wytracenie prędkości dla chwilowej korzyści to stawianie wszystkiego na jedną kartę (obojętnie czy w defensywie, aby się ratować, czy w ofensywie aby uzyskać pozycję do strzału). Ot po prostu jak się uda to przeżyjesz, jak nie to giniesz gdyż już nie masz innych możliwości.
Czasem warto, czasem trzeba, czasem się na tym przejedziesz, ale w moim odczuciu to środek ostatniej szansy a nie sposób na walkę.
Cytując mistrza  ;)
"Ważnym jest aby umieć pozostać elastycznym"
I'm a colt in your stable     I'm what Cain was to Abel     mister catch me if you can

Poko

• Gość
« Odpowiedź #136 dnia: Maja 21, 2013, 18:17:26 »
Jeżeli walkę toczysz w ''2 kółkach'' dobrze jest trzymać się tej prędkości. Czasami jednak warto zamienić prędkość na lepszą pozycję względem rywala.
Otóż to. "Speed is life and altitude is an insurance" - jak mawiają. Ale przede wszystkim należy zostać za linią 3-9 w tylnej półsferze wroga. Walkę toczy się w przyszłości, nie w teraźniejszości. Trzeba przewidywać pozycję przeciwnika, szacując jednocześnie energię jego i swoją. W teorii proste, ale przez dynamiczną i "płynną" naturę walki WVR trudno to ocenić. Należy duuużo trenować.
@Logan - przeca wszystkie te mądrości razem z taktyką "pozwól się wyprzedzić" były w eskadrowych lekturach, które Qba podał w odpowiednim dziale. Prędkość ma nie spadać poniżej 350kts w walce BVR lub gdy grożą ci SAMy. :)

Offline B3rNO

• *
  • B3 all day
    • http://www.youtube.com/user/b3rno
« Odpowiedź #137 dnia: Maja 21, 2013, 19:03:24 »
Walkę toczy się w przyszłości, nie w teraźniejszości. Trzeba przewidywać pozycję przeciwnika, szacując jednocześnie energię jego i swoją. W teorii proste, ale przez dynamiczną i "płynną" naturę walki WVR trudno to ocenić. Należy duuużo trenować.
Nic dodać, nic ująć.

Proszę trzymać się tematu. Dobrym wyjściem będzie założenie nowego wątku o taktyce walki.
Post z filmem został przeniesiony do odpowiedniego działu. Syringe
.
« Ostatnia zmiana: Maja 21, 2013, 20:30:59 wysłana przez Syringe »

Offline B3rNO

• *
  • B3 all day
« Odpowiedź #138 dnia: Maja 30, 2013, 00:24:03 »
Fajny mod:

Można go pobrać tutaj;
http://www.benchmarksims.org/forum/showthread.php?12609-Cockpit-wings-model-for-F-16C25-D52-%28Correct-nose-shape%29.
Jest trochę roboty przy wgrywaniu w lod editorze, ale warto się napocić. :)

Offline B3rNO

• *
  • B3 all day
« Odpowiedź #139 dnia: Czerwca 02, 2013, 22:28:00 »
Po setkach godzin pracy przy edycji filmu, mogę wreszcie przedstawić wam film, który jest największym projektem przy którym pracowałem.
Z tej okazji chciałbym podziękować osobom, którzy pomogli mi nagrywać sceny, montować klipy, dobierać ścieżki dźwiękowe itd, itp.  Także wielkie dzięki dla tych, z którymi zawsze mam wielką przjemnośc polatać, dla was jest ten film.

13 Welt Squadron, 3Balls, 801 Squadron, Aphex, Archer, AS, Bartek, Coolcat, Dado, Danaos, Danguard, Driscoll, Eggnog, Eagle One, Eckesicle, Engerek, Fighting Falcon, Gordon, Karolina, KidVicious, Loven, Maverick, Mystic, Neptun, Olo, Otton, Paveway, Razor, Sandman, Shepard, Snarble, Sof, Sthalik, Striker, SW, Ventura, Wookie, Yakov.

Mam nadzieję, że nie pominąłem nikogo.

Zapraszam:

http://www.youtube.com/watch?v=n-K5bvaVBRM
« Ostatnia zmiana: Czerwca 02, 2013, 22:32:17 wysłana przez KosiMazaki »

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #140 dnia: Czerwca 02, 2013, 22:39:13 »
W końcu !!!

(bo już od 3 godzin tutaj sprawdzam  :032:)

Dobre, dobre, dobre, dobre.

« Odpowiedź #141 dnia: Czerwca 02, 2013, 22:51:02 »
Jest świetny. Gratulacje :).

_michal

• Gość
« Odpowiedź #142 dnia: Czerwca 02, 2013, 23:25:03 »
Wyśmienite, gratulacje!

Offline syringe

• *
  • Centipede
« Odpowiedź #143 dnia: Czerwca 03, 2013, 08:00:10 »
Łał...

Masz talent chłopie! Najbardziej spodobał mi się fragment dotyczący Red Flag. Muzyka dobrana idealnie.
Czekamy na kolejne!

Poko

• Gość
« Odpowiedź #144 dnia: Czerwca 03, 2013, 08:22:00 »
Wypasss!!! ;)

Offline Flanker

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #145 dnia: Czerwca 03, 2013, 10:09:53 »
To powinno być nowe intro movie do Falcona ;)

Offline B3rNO

• *
  • B3 all day
« Odpowiedź #146 dnia: Czerwca 03, 2013, 20:40:37 »
Szczerze to nie spodziwałem się tak pozytywnych reakcji, tyle lajków i wyświetleń w mniej niż 24h. ???
Jestem mile zaskoczony.
Dzięki chłopaki!

Zefirro

• Gość
« Odpowiedź #147 dnia: Czerwca 03, 2013, 20:59:12 »
Jaka skromność ;).
Film się wyróżnia, bardzo pozytywnie. Jest w nim trochę takich chwytów na "większy bajer", takiego patosu, ale to nie razi tak bardzo, bo większość najbardziej popularnych filmów jest takich. Ładny montaż. Początkowo wydawało mi się, że przy tej długości można zgubić wątek / przekaz (ponieważ dla mnie jest to bardziej zlepek scen niż konkretna historia), jednak, gdy wziąłem pod uwagę to, że jest to ogólny film o środowisku, to wątpliwości ustąpiły i całość stała się bardziej czytelna.
Dużo porządnie wykonanej pracy, gratulacje!

« Odpowiedź #148 dnia: Czerwca 04, 2013, 08:42:55 »
Świetny film. Gratulacje.

« Odpowiedź #149 dnia: Czerwca 04, 2013, 09:30:47 »
Świetne ujęcia i dźwięk! Wolałbym żeby scenariusz przedstawiał konkretną misję, ale i tak ogląda się z wielką przyjemnością. Film ściągnąłem na dysk, tak na wszelki wypadek :).