Autor Wątek: Potrzebuję rady co do joysticka  (Przeczytany 5070 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Potrzebuję rady co do joysticka
« Odpowiedź #30 dnia: Czerwca 07, 2005, 16:06:16 »
Korzystając z tematu, chciałbym się Was zapytać który z joyów Saiteka odznacza się większą precyzją i wytrzymałością? Cyborg Evo czy Cyborg 3D Gold? Który z nich jest nowszą wersja Cyborga?

303_Shpacoo

• Gość
« Odpowiedź #31 dnia: Czerwca 07, 2005, 16:33:12 »
Evo jest nowszy, ma 2 buttony więcej w główce, z Gold'em występują problemy w około 1 na 100 kompach z niewykrywaniem go po resecie i koniecznością ponownego wyjęcia i włożenia wtyczki do USB. Co do precyzji, to są chyba porównywalne - w/g mnie Gold ma minimalnie większe wychylenia.

Śmigiełko

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: Czerwca 08, 2005, 13:36:30 »
Znowu skorzystam z okazji, że jest o joyach i się wtrącę.Właśnie stałem się posiadaczem Cyborga i w związku z tym mam kilka pytań:
1. Jak wyciągaliście swoje  cyborgi z tego woreczka to był on zapieczęntowany czy otwarty?(mój był otwarty)
2. Mam doś duży luz na osi "Z" czy wy też? czy to normalne?
3. Czy nie uważacie że przyciski chodzą zbyt lekko. Wystarczy je musnąć żeby zadziałały.

Bociek

• Gość
« Odpowiedź #33 dnia: Czerwca 08, 2005, 21:48:58 »
Być może dobroduszny sprzedawca obdarował cię modelem "przetestowanym" przez niego samego. Kłopot jesli testy trwały kilka miesięcy. Sprawdź czy obudowa nie jest zarysowana. Porównaj luzy z innymi cyborgami np. w Mediamarkt. Przyjżyj się śróbkom - tam wyraźnie będzie widac że ktos dłubał.  A może sprzedano ci joya który rozpakowany sprzedawca dawał ewentualnym klientom "przymierzyć".

Nadmierny luz to wystarczający powód do reklamacji - "wada fizyczna utrudniająca prawidłową eksploatację urządzenia"

:568: na przepisy podane ponizej mozna się powoływać niezaleznie od gwarancji a nawet po jej wygasnięciu - uprawnienie trwa 2 lata i nie wynika z dokumentu ale z samego prawa - dlatego mało osób o tym wie a sprzedawca nie powie :twisted:

USTAWA
z dnia 27 lipca 2002 r.
o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej oraz o zmianie Kodeksu cywilnego.

Rozdział 1
Sprzedaż konsumencka

Art. 8. 1. Jeżeli towar konsumpcyjny jest niezgodny z umową, kupujący może żądać doprowadzenia go do stanu zgodnego z umową przez nieodpłatną naprawę albo wymianę na nowy, chyba że naprawa albo wymiana są niemożliwe lub wymagają nadmiernych kosztów. Przy ocenie nadmierności kosztów uwzględnia się wartość towaru zgodnego z umową oraz rodzaj i stopień stwierdzonej niezgodności, a także bierze się pod uwagę niedogodności, na jakie naraziłby kupującego inny sposób zaspokojenia.

2. Nieodpłatność naprawy i wymiany w rozumieniu ust. 1 oznacza, że sprzedawca ma również obowiązek zwrotu kosztów poniesionych przez kupującego, w szczególności kosztów demontażu, dostarczenia, robocizny, materiałów oraz ponownego zamontowania i uruchomienia.

3. Jeżeli sprzedawca, który otrzymał od kupującego żądanie określone w ust. 1, nie ustosunkował się do tego żądania w terminie 14 dni, uważa się, że uznał je za uzasadnione.

4. Jeżeli kupujący, z przyczyn określonych w ust. 1, nie może żądać naprawy ani wymiany albo jeżeli sprzedawca nie zdoła uczynić zadość takiemu żądaniu w odpowiednim czasie lub gdy naprawa albo wymiana narażałaby kupującego na znaczne niedogodności, ma on prawo domagać się stosownego obniżenia ceny albo odstąpić od umowy; od umowy nie może odstąpić, gdy niezgodność towaru konsumpcyjnego z umową jest nieistotna. Przy określaniu odpowiedniego czasu naprawy lub wymiany uwzględnia się rodzaj towaru i cel jego nabycia.

w razie niejasności pytać :wink:

Śmigiełko

• Gość
« Odpowiedź #34 dnia: Czerwca 08, 2005, 22:31:02 »
Bardzo diękuje. Czym dłużej go uzywam tym mam więcej wątpliwości. Może to kwestia przyzwyczajenia ale jest jakiś miekki taki jest, i co gorsza mimo że w właściwościach kontrolera stoi wszystko jak żyleta to podczas gry kładzie się na lewe skrzydło.
Zobaczymy  może się jakoś dogadam z Komputronikiem.

« Odpowiedź #35 dnia: Czerwca 11, 2005, 10:22:47 »
Ja również zamówiłem Cyborga Evo w Komputroniku, wczoraj dostałem przesyłkę. Joy zapakowany w środku był w woreczek (otwarty), jednak żadnych luzów nie stwierdziłem.

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #36 dnia: Czerwca 11, 2005, 10:50:11 »
podczas gry kładzie się na lewe skrzydło.

Zdumiewające
Dlaczego samoloty tłokowe miały by się kłaść na jedno skrzydło ...  :mrgreen:

Śmigiełko

• Gość
« Odpowiedź #37 dnia: Czerwca 11, 2005, 12:19:39 »
Cytat: Schmeisser

Zdumiewające
Dlaczego samoloty tłokowe miały by się kłaść na jedno skrzydło ...  :mrgreen:

Znaczy się tak ma byc? Bo nie rozumiem aluzji :oops: . A jeżeli tak ma być, to dlaczego po zainstalowaniu najnowszych sterowników samoloty mają tendencje do przechylania sie na prawe skrzydło (nie na lewe). Znacznie delikatniej ale jednak.

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #38 dnia: Czerwca 11, 2005, 12:31:23 »
użyj programu DXTweak do poprawnego skalibrowania joya , bo apletem windowsa nigdy tego nie zrobisz

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #39 dnia: Czerwca 11, 2005, 14:18:09 »
użyj programu DXTweak do poprawnego skalibrowania joya , bo apletem windowsa nigdy tego nie zrobisz
W najnowszych sterach Saiteka nie ma w ogóle mozliwosci ręcznej konfiguracji... a DXTweek z tego co pamiętam nie zapisuje ustawień pod Windowsem XP.

Bociek

• Gość
« Odpowiedź #40 dnia: Czerwca 11, 2005, 17:19:21 »
Cytat: Śmigiełko

Sprawdź lepiej jak zachowują się odrzutowce - jak tez się "kładą" to wtedy idź do komputronika. Krótka piłka.

303_Shpacoo

• Gość
« Odpowiedź #41 dnia: Czerwca 11, 2005, 20:04:56 »
i co gorsza mimo że w właściwościach kontrolera stoi wszystko jak żyleta to podczas gry kładzie się na lewe skrzydło

ekhmmm... - odpowiedzią może być moment obrotowy od śmigła... :wink:

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #42 dnia: Czerwca 11, 2005, 21:09:45 »
Cytat: Sundowner
W najnowszych sterach Saiteka nie ma w ogóle mozliwosci ręcznej konfiguracji... a DXTweek z tego co pamiętam nie zapisuje ustawień pod Windowsem XP.

zapisuje , oczywiscie ze zapisuje :) bo korzysta z odwołań API windowsoweg , jest niejako alternatywnym interfacem kalibracji

nie zapisuje Deadzone jedynie , tzn zapisuje ale na dlugosc trwania sesji windowsa, i nawet tworcy nie wiedzą dlaczego :D