Autor Wątek: Nasze modele  (Przeczytany 157981 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Nasze modele
« Odpowiedź #435 dnia: Stycznia 14, 2014, 09:33:38 »
Leworęczna  :)

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #436 dnia: Stycznia 14, 2014, 15:58:31 »
Ona nie taka mała, tylko dwu złotówka taka powiększona ;).
Crg!
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #437 dnia: Stycznia 14, 2014, 16:10:47 »
Najważniejsze czy progi dobrze nabite, bo inaczej nie będzie stroić :-)

« Odpowiedź #438 dnia: Października 09, 2014, 00:59:05 »
Dla odmiany, jeśli ktoś pamięta wcześniejszą stronę wątku, coś bardziej po linii forum  :)

Model firmy Tamiya w skali 1:35 z zestawem części fototrawionych Voyager

I po kolorowaniu

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #439 dnia: Października 09, 2014, 07:31:21 »
Śliczniusi, chciałoby się wsiąść i pojechać ; >.

www.yoyosims.pl

Qbeesh

• Gość
« Odpowiedź #440 dnia: Października 09, 2014, 10:23:52 »
Solennie przyrzekam. Jak się wreszcie obkupię (kompresor już mam, aero fajne polecił mi WoP, ale czeka na zasobniejszy miesiąc), to wezmę się za jaczka-23. A co.
Wiecie, że kiedyś jeden stał w Piasecznie na podwórku jako "pomnik". Berbeciem byłem. Pamiętam, że był strasznie zdewastowany...

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #441 dnia: Października 09, 2014, 11:42:26 »
Panowie proszę trzymać się zasady 3 zdjęcia na post reszta miniatury.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #442 dnia: Października 09, 2014, 15:47:41 »
Solennie przyrzekam. Jak się wreszcie obkupię (kompresor już mam, aero fajne polecił mi WoP, ale czeka na zasobniejszy miesiąc), to wezmę się za jaczka-23. A co.
Wiecie, że kiedyś jeden stał w Piasecznie na podwórku jako "pomnik". Berbeciem byłem. Pamiętam, że był strasznie zdewastowany...

A więc to Ty  ;)
Polecam tego aero strasznie. Jest trochę jak P-47 albo B-17, nawet na sprawnym na "pół gwizdka" da się dokończyć misję bo w takim własnie stanie pomalowałem tego Kubla. Powiedz jeszcze co to za model ten Jaczek, też mam do niego sentyment ze względu na egzemplarz który stał w MWP.

Qbeesh

• Gość
« Odpowiedź #443 dnia: Października 09, 2014, 16:01:02 »
Szperam za Jaczkiem. Oferta swoim bogactwem dupy nie urywa. Są jakieś Planet Models 1/32 i Bilek 1/48, ale nie są dostępne tak od ręki. Jest troche 1/72.

« Odpowiedź #444 dnia: Października 09, 2014, 16:12:17 »
To wszystko to pewnie short run'y więc i roboty może torchę być, ale przykłądowo w skali 1:72 można coś takiego zrobić:
http://pwm.ukw.edu.pl/viewtopic.php?f=13&t=75356&sid=80468685ef37efd7edb9569b4567ba24

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #445 dnia: Października 17, 2014, 21:15:45 »
Lolol. Wreszcie coś będę mógł wrzucić tu i ja. Może tylko poczekam na lepsze światło za dnia bo wtedy dorzucę trochę lepszych zdjęć. Zrobiłem jak umiałem, po wieloletniej przerwie. Chyba z 1,5 mies zabawy, ale co dzień coś tam było dłubane po 1-2h więc nie za wiele. Ku chwale PRL'a ! ; >

« Ostatnia zmiana: Października 18, 2014, 14:33:20 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #446 dnia: Października 17, 2014, 23:35:56 »
Bardzo ładnie Ci wyszedł Yoyku. Gratulacje.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #447 dnia: Października 18, 2014, 10:34:54 »
No i finito. Model Lim-2 (MiG-15bis) 1:32 Trumpeter ukończony. Jak pisałem, zrobiłem jak umiałem, faktycznie kiedyś się bawiłem w modelarstwo, ale to było ze 20 lat temu chyba  :102:, więc o takich cudach jak gumowe oponki czy coś to się nawet nikomu nie śniło. Trzeba było samemu kombinować z szafy babci, co można wykorzystać, a szafa była sporawa :]. Fajnie, że jest co postawić teraz. Model był malowany polskimi farbami Bilmodel (i w sumie je polecam, ale faktycznie nie są to proste farby w obsłudze, mają za to wiele zalet i się nie ścierają). Całość potem pokryta półmatem Italeri, co ciekawie, przy tym lakierze Bilmodel zachował swój odcień. Z braku kalkomanii do tej skali - kombinowane. Szachownice Techmod, numer 1306 z jakiejś niemieckiej firmy, ale trochę tutaj było wycinania by pasował jak w oryginale. Piorun namalowany za pomocą szablonu i aerografu. Do tego widać, że trochę się chyba nastał na płycie, ale wciąż na chodzie ;]. Sam model wykonałem prosto z "pudełka", bardziej jako przypomnienie sobie tego i owo i ew. poznanie czegoś nowego, nie ma tutaj żadnych udziwnień. Sam model ma błąd, niestety później to zauważyłem, nieco wyżej powinien być poprowadzony słupek anteny. No nic trudno. Dzięki też za wszelkie rady.

Czyli vivat PRL ; > !

Lim-2 (5 DLM OPL) nr. fab. 1B-13-06, na pdst. fotografii wykonanej przed defiladą Warszawa-Bemowo. Na codzień 31 PLM, Łask. 1959.
Malowanie z piorunem, odznaką "Wyborowej załogi", którą w latach 50tych zaczęto nadawać dla wyróżniających się załóg (PRL'owski Top Gun).

http://yoyosims.pl/model-lim-2-mig-15bis
« Ostatnia zmiana: Października 18, 2014, 20:31:10 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl

Offline toki79

• *
  • Quiete et efficienter.
« Odpowiedź #448 dnia: Października 18, 2014, 16:39:43 »
Ciekawe ujęcie /efekt/ Lim-2 (ostatnie z dużych ), mokra płyta z zachodem w tle .
Nurtuje mnie jedno pytanie .. czy wy funkcjonujecie w innym wymiarze czasowo - przestrzennym niż 24h ?? Żeby to jeszcze jeden tytuł .. a to wszystko co traktuje o lataniu ograne. Na mnie żona krzywo patrzy jak instrukcje czytam do A-10C ;P, gdyby jeszcze zobaczyła że zamiast z córką się bawić bawię się sam (bez skojarzeń)...aż strach pomyśleć. Włos na klacie się prostuje.
Szacun panowie za cierpliwość i umiejętność połapania rzeczywistości z zabawą. Zazdroszczę.

« Odpowiedź #449 dnia: Października 18, 2014, 19:24:31 »
O żesz w d... Daj się Panie Admin umówić kiedy, bo pragnę dostąpić zaszczytu osobistego wykonania zdjęcia :D
You are not stuck in traffic. You ARE Traffic.
Get a bike. Break FREE!
"Still in one piece. Good Job. Let's go home."